ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο λατρεμένος μας E.T. επιστρέφει για να μας συγκινήσει ξανά 4 δεκαετίες σχεδόν μετά

Ποιος δε θυμάται τα κλάματα που είχαμε ρίξει με την τεράστια εισπρακτική επιτυχία του 1982;

Ο λατρεμένος μας E.T. επιστρέφει για να μας συγκινήσει ξανά 4 δεκαετίες σχεδόν μετά

Ε.Τ. ο Εξωγήινος είναι αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής 1982, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ και σε σενάριο της Μελίσα Μάθισον. Πρωταγωνιστούν οι Χένρι Τόμας, Ντι Γουάλας, Ρόμπερτ ΜακΝότον, Ντρου Μπάριμορ και Πίτερ Κογιότε. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Έλιοτ, ένα μοναχικό αγόρι που γίνεται φίλος με έναν εξωγήινο, τον Ε.Τ., ο οποίος έχει παγιδευτεί στη Γη. Ο Έλιοτ και τα αδέρφια του βοηθούν τον Ε.Τ. να επιστρέψει στο σπίτι του ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να τον κρατήσουν κρυμμένο από τη μητέρα τους και την κυβέρνηση.

Το κόνσεπτ της ταινίας βασίστηκε στο φανταστικό φίλο που δημιούργησε ο Σπίλμπεργκ μετά το διαζύγιο των γονιών του το 1960. Το 1980, ο Σπίλμπεργκ γνώρισε τη Μάθισον και μαζί ανέπτυξαν μια καινούρια ιστορία που προήλθε από την ταινία του Σπίλμπεργκ Night Skies που δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 1981 και ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου στην Καλιφόρνια. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ταινίες, ο Ε.Τ. ο Εξωγήινος γυρίστηκε με χρονολογική σειρά, ώστε να διευκολύνει τις συναισθηματικές ερμηνείες των νεαρών ηθοποιών.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 11 Ιουνίου 1982. Έγινε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, ξεπέρασε το ρεκόρ της ταινίας Ο Πόλεμος των Άστρων και έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών, έναν τίτλο που κράτησε για 11 χρόνια. Απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς και θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έγιναν ποτέ. Έλαβε εννέα υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, κερδίζοντας τέσσερα.

Το 1985 επανακυκλοφόρησε στους κινηματογράφους και ξανά το 2002 για να γιορτάσει η ταινία τα 20 χρόνια της, με αλλαγμένα πλάνα και πρόσθετες σκηνές.

Και σήμερα, μετά από τέσσερις δεκαετίες σχεδόν, ο E.T. επιστρέφει στα παλιά λημέρια του, εδώ στη γη, πρωταγωνιστώντας σε διαφήμιση τηλεοπτικής πλατφόρμας που ανήκει στον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Comcast. Στο διαφημιστικό φιλμ που έχει τίτλο «A Holiday Reunion» πρωταγωνιστεί ο Χένρι Τόμας που επιστρέφει κι αυτός στο ρόλο του Έλιοτ, ο οποίος τώρα είναι μεσήλικας πλέον και με δική του οικογένεια, μοιάζει πάντως να εξακολουθεί να ζει στα ίδια προάστια που υπήρξαν το σκηνικό για την ταινία του Σπίλμπεργκ.

Επιστρέφει επίσης και η εμβληματική μουσική υπόκρουση του Τζον Γουίλιαμς στο διαφημιστικό αυτό σποτ για την που έκανε ντεμπούτο στο δίκτυο NBC κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής Παρέλασης της Ημέρας των Ευχαριστηρίων στη Νέα Υόρκη, και θα συνεχίσει να προβάλλεται ανά τον κόσμο καθ΄ όλη την περίοδο των γιορτών μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Δείτε το βίντεο και θα νιώσετε ότι ο χρόνος έχει σταματήσει:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"