ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο γενναίος Δίας: Πιτ μπουλ θυσιάστηκε για να προστατεύσει τα παιδιά της οικογένειας από φίδι

«Η ράτσα του δεν αξίζει τη δυσφήμιση που έχει λάβει, καθώς αυτά τα σκυλιά θα έδιναν και τη ζωή τους για να σώσουν άλλους» είπε η κηδεμόνας του.

Ο γενναίος Δίας: Πιτ μπουλ θυσιάστηκε για να προστατεύσει τα παιδιά της οικογένειας από φίδι

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων η 4η Οκτωβρίου, και μια συγκινητική ιστορία που ήρθε στη δημοσιότητα επιβεβαιώνει την αγάπη και την αφοσίωση που μπορούν να μας δώσουν ακόμα και οι ράτσες που θεωρούνται από κάποιους «βίαιες» και «επιθετικές». Στις ΗΠΑ, ένα πιτ μπουλ με το όνομα Δίας έδωσε τη ζωή του για να σώσει δύο από τα παιδιά της οικογένειας, προστατεύοντάς τα από ένα δηλητηριώδες φίδι.

Τα αδέρφια Oriley και Orion Richardson άλλαζαν το νερό του σκύλου έξω από το σπίτι τους στη Φλόριντα όταν παρατήρησαν τον Δία να ασχολείται με κάτι που νόμισαν αρχικά ότι ήταν σχοινί. Όταν το ένα αγόρι είδε τα μάτια του σκύλου ξαφνικά να πρήζονται και το ζώο να παραλύει, έτρεξε στον μπαμπά του που αρχικά θεώρησε ότι το τετράποδο είχε τσιμπηθεί από κάποια μέλισσα ή σφήκα. Όπως διαπίστωσε όμως βγαίνοντας έξω, τον είχε δαγκώσει ένα δηλητηριώδες φίδι. Αμέσως μετέφεραν το πιτ μπουλ στο κτηνιατρείο, όπου του χορηγήθηκε η απαραίτητη αγωγή. «Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να του λέω τι καλό αγόρι που ήταν και ότι του χρωστούσα τη ζωή των γιων μου» είπε η μητέρα των παιδιών, Georgina.

«Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να του λέω τι καλό αγόρι που ήταν και ότι του χρωστούσα τη ζωή των γιων μου» είπε η μητέρα των παιδιών, Georgina.

Στο τραπέζι του κτηνιατρείου, αφού περίμεναν να ενεργήσουν τα φάρμακα, «ο Δίας με κοίταξε και κούνησε την ουρά του, ξαπλωμένος» συνεχίζει η μητέρα των αγοριών. Εκείνη τη στιγμή πίστεψε ότι όλα θα πήγαιναν καλά, όμως το επόμενο πρωί, όταν επικοινώνησε με τους γιατρούς, της είπαν ότι το γενναίο σκυλάκι δεν τα είχε καταφέρει.

«Ήμασταν όλοι ερείπια. Και αυτό που έκανε ακόμα χειρότερη την κατάσταση ήταν ότι ένα από τα παιδιά μου που είχε σώσει έκλεινε τα δέκα χρόνια του την ημέρα που τον χάσαμε» πρόσθεσε η Georgina και κατέληξε ως εξής: «Ελπίζω μόνο ο Δίας να γίνει ένα σύμβολο για τη ράτσα των πιτ μπουλ. Δεν αξίζουν τη δυσφήμιση που έχουν λάβει, γιατί θα έδιναν τη ζωή τους για να σώσουν άλλους».

Γνωρίστε τον Χουλκ, ένα πιτ μπουλ-γίγαντα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.