ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γούντι Άλεν: Ο γάμος του με τη θετή κόρη της Μία Φάροου ήταν ο "ρόλος" της ζωής του

"Ήταν ορφανή στην Κορέα, έτρωγε σκουπίδια. Της έδωσα τρομερές ευκαιρίες. Ο ρόλος μου στη ζωή της μού έχει δώσει περισσότερη ευχαρίστηση από οποιαδήποτε ταινία μου".

Ο γάμος του Γούντι Άλεν με τη θετή κόρη της Μία Φάροου είναι κάτι παραπάνω από αλλόκοτος

Η καλλιτεχνική συνεισφορά του Γούντι Άλεν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο η προσωπική ζωή του παραμένει τουλάχιστον αμφιλεγόμενη, με κόκκινο πανί τη σχέση του με τη θετή κόρη της πρώην του, Μία Φάροου, τη Σουν Γι Πρέβιν. Αν και ο ίδιος δεν την έβλεπε ποτέ σαν πατέρας όπως έχει ισχυριστεί, καθώς η Σουν Γι είχε υιοθετηθεί από τη Μία και τον τότε σύντροφό της, Άντρε Πρέβιν.

Η Πρισίλα Γκίλμαν, που έχει υπάρξει κορίτσι του Μάθιου Πρέβιν, γιου του Άντρε, είπε στο Vanity Fair πως όταν ξεκίνησε η σχέση της έφηβης ακόμα Σουν Γι με τον Άλεν, το κορίτσι ξαφνικά μεταμορφώθηκε, "άρχισε να φοράει απίστευτα σέξι ρούχα και μαύρες μπλούζες και μικροσκοπικές φούστες και γόβες. Έλεγε, μην το πεις στη μαμά, πάω στο σπίτι ενός φίλου". Όπως έγραψε το ίδιο περιοδικό, η Μία Φάροου ανακάλυψε τη σχέση του Άλεν με τη θετή κόρη της όταν βρήκε στο σπίτι του μια στοίβα από "πικάντικες" φωτογραφίες της Σουν Γι. Ο Άλεν υποστήριξε ότι η Μία τον είχε παρακινήσει να γνωρίσει καλύτερα τη Σουν Γι. "Μου έλεγε, κάνε μια βόλτα μαζί της. Προσπάθησε να γίνεις φίλος της". Αν και αναμφίβολα η Φάροου δεν εννοούσε αυτό το είδος σχέσης.

Ό,τι ξεκίνησε σαν ειδύλλιο, εξελίχθηκε για τον Άλεν και τη Σουν Γι σε σχέση ζωής και έναν γάμο, με έντονο το πατρικό στοιχείο σύμφωνα με μαρτυρίες. "Ήταν ορφανή, έξι ετών, στην Κορέα, ζούσε τρώγοντας από τα σκουπίδια και λιμοκτονούσε. Της έδωσα τρομερές ευκαιρίες και εκείνη έλαμψε. Ο ρόλος μου στη ζωή της μού έχει δώσει περισσότερη ευχαρίστηση από οποιαδήποτε ταινία μου" έχει πει ο σκηνοθέτης.

Η μεγάλη διαφορά ηλικίας τους – 35 χρόνια – δεν είναι το μοναδικό ασυνήθιστο χαρακτηριστικό του γάμου τους καθώς, μεταξύ άλλων, η Σουν Γι έχει δηλώσει πως δεν είναι φαν των ταινιών του και πως πέρα από τον κινηματογράφο, είναι απόλυτα άθλιος σε οτιδήποτε άλλο καταπιάνεται. Ο Άλεν έχει πει ότι πριν από τη Σουν Γι συνδεόταν ερωτικά μόνο με συνομήλικές του, ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων στα 40-κάτι του έβγαινε με μαθήτριες λυκείου. Μια από αυτές μάλιστα φέρεται να ενέπνευσε το σενάριο της εμβληματικής ταινίας του "Μανχάταν" (1979), όπου ένας 42χρονος σεναριογράφος κωμικών ταινιών εμπλέκεται ερωτικά με ένα 17χρονο κορίτσι.

Δείτε την ιστορία του Γούντι Άλεν και της Σουν Γι:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.