ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας προσκαλεί σε μια συναυλία στο απόλυτο σκοτάδι

Πώς θα ήταν αν δεν έβλεπες; Πώς θα ήταν να ακούς μουσική στο σκοτάδι; Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας καλεί σε μια συναυλία που προάγει την ενσυναίσθηση.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας προσκαλεί σε μια συναυλία στο απόλυτο σκοτάδι

Μια ξεχωριστή συναυλία επιφυλάσσει σε όλους τους τυχερούς που εξασφάλισαν εισιτήριο, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης: μια συναυλία στο σκοτάδι. Μια πρόσκληση «ενσυναίσθησης» αφού ο καλλιτέχνης μας δίνει την ευκαιρία να νιώσουμε όπως και οι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Έτσι, σ΄έναν κόσμο που όλο και περισσότερα βασίζονται σε εξωτερικές εικόνες και στην επιφάνεια των πραγμάτων, καλό θα ήταν να βιώσουμε και την εμπειρία άλλων ανθρώπων έστω και για λίγο.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας προσκαλεί σε μια συναυλία στο απόλυτο σκοτάδι

Σε μία καλλιτεχνική κίνηση ευαισθησίας και συμπερίληψης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδά για την υποστήριξη του «Διαβάζω για τους Άλλους» στην πρώτη συναυλία στην Ελλάδα… στο σκοτάδι! Μαζί του ο συγγραφέας και τραγουδιστής Θοδωρής Τσάτσος, ο οποίος με τον δικό του μουσικό τρόπο, εισάγει το ακροατήριο στην εμπειρία της ζωής με τυφλότητα.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία της συναυλίας στο σκοτάδι. Έχοντας εκφράσει ανάλογες ευαισθησίες στο παρελθόν, αφού σε συνεργασία με την «Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών» έδωσε τις πρώτες καθολικά προσβάσιμες συναυλίες στην Ελλάδα, θέλησε να συμμετάσχει αφιλοκερδώς και σε αυτή την ιδιαίτερη συλλογική προσπάθεια.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία της συναυλίας στο σκοτάδι. Έχοντας εκφράσει ανάλογες ευαισθησίες στο παρελθόν, αφού σε συνεργασία με την «Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών» έδωσε τις πρώτες καθολικά προσβάσιμες συναυλίες στην Ελλάδα, θέλησε να συμμετάσχει αφιλοκερδώς και σε αυτή την ιδιαίτερη συλλογική προσπάθεια.

Μία πρόσκληση για ενσυναίσθηση και κατανόηση του πως είναι να ζεις με οπτική αναπηρία. Πως είναι να είσαι διαφορετικός. Μια συναυλία από τα Σπουδαία Events στο απόλυτο σκοτάδι, για να βρεθούμε όλοι «Μαζί στο Φως».

Πώς προέκυψε όμως αυτή η ιδέα, για μία τόσο διαφορετική μουσική εκδήλωση;

Λίγα λόγια για τα Σπουδαία Events:

Τα Σπουδαία Events είναι μία σειρά από συναυλίες και πολιτιστικές δράσεις που σκοπό έχουν τη χρηματοδότηση και την επικοινωνιακή στήριξη φορέων και οργανισμών που εμπνέουν και συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Οι φορείς που ενισχύονται επιλέγονται από το κοινό, μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας στο διαδίκτυο.

Σε αυτό το πλαίσιο, τον Φεβρουάριο του 2019 τα Σπουδαία Events, μέσω του website τους www.spoudaia.gr , ρώτησαν το κοινό για ποιο λόγο θα ήθελαν να γίνει μία συναυλία υποστήριξης. Περίπου 1.800 άνθρωποι ψήφισαν ηλεκτρονικά και υπέδειξαν το «Διαβάζω για τους Άλλους» ως τον φορέα επιλογής τους. Τα συνεχόμενα lockdown καθυστέρησαν τη διεξαγωγή της συναυλίας, η οποία όμως τελικά βρήκε το δρόμο της στην υλοποίηση, μέσα από τη συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο συν-ιδρυτής των Σπουδαίων Events, Χάρης Ασλανίδης, άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες αλλά και αναπηρία ο ίδιος, δηλώνει: «Αισθανθήκαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε μία διαφορετική εκδήλωση, μία ευκαιρία να δημιουργηθούν βιωματικές αναμνήσεις, που φιλοδοξούν να μείνουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό των συμμετεχόντων ακροατών και μουσικών».

*Οι συναυλίες είναι sold out.

Κεντρική εικόνα: NDP photos

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

18 Μαϊ 2024
18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

Περισσότερα από

Stories

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.