ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Νέα πρωτοβουλία έρχεται να περιορίσει τα πλαστικά μίας χρήσης και να προστατεύσει τη θάλασσα

Ο καφές Nescafé, η Aegean Rebreath, η Ενάλεια και η Staramaki ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πρόγραμμα «Με Σεβασμό για το Μέλλον».

Νέα πρωτοβουλία έρχεται να περιορίσει τα πλαστικά μίας χρήσης και να προστατεύσει τη θάλασσα

Ο καφές Nescafé εγκαινιάζει την πρωτοβουλία «Με Σεβασμό για το Μέλλον» θέλοντας να συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που έχει υποστεί ο πλανήτης. Είναι ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που στην έναρξή του εστιάζει στη μείωση της ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού, στην απομάκρυνση και στην ορθή διαχείριση θαλάσσιων απορριμμάτων, καθώς και στην ενίσχυση εναλλακτικών επιλογών, φιλικών προς το περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με ελληνικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που καινοτομούν στον τομέα τους πιο συγκεκριμένα, την Aegean Rebreath που αναπτύσσει δράσεις πρόληψης ώστε τα πλαστικά απορρίμματα να μην καταλήγουν στη θάλασσα, την Εναλεία που δραστηριοποιείται στη συλλογή θαλάσσιων απορριμμάτων σε συνεργασία με επαγγελματίες αλιείς και τη Staramaki , μια ελληνική επιχείρηση που δημιουργεί καλαμάκια από το ίδιο το φυσικό στέλεχος σιτηρών, αντικαθιστώντας με τον καλύτερο τρόπο τα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με ελληνικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που καινοτομούν στον τομέα τους

Ποια είναι τα επιμέρους προγράμματα;

Με την Aegean Rebreath θα διεξαχθεί έρευνα σε επαγγελματίες της εστίασης σχετικά με τη διαχείριση των πλαστικών μιας χρήσης στην Καλαμάτα, της οποίας τα συμπεράσματα θα κατατεθούν σε αρμόδιους φορείς για περαιτέρω αξιοποίηση. Επιπλέον, το Μάιο θα γίνει η εγκατάσταση ενός ειδικού διχτυού/ φίλτρου στις εκβολές του ποταμού Νέδοντα στην Καλαμάτα, για τη συγκράτηση φερτών υλικών και απορριμμάτων, ώστε να μην καταλήγουν στη θάλασσα. Επίσης, κατά τον ίδιο μήνα θα τοποθετηθούν πινακίδες ευαισθητοποίησης σε επιλεγμένα σημεία σχετικά με τα πλαστικά μιας χρήσης, ενώ στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς θα γίνει περίφραξη αμμοθινικών συστημάτων, βοτανική σήμανση και χάραξη μονοπατιών.

Με την Εναλεία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Mediterranean Cleanup» θα απομακρυνθούν θαλάσσια πλαστικά απορρίμματα από τον Θερμαϊκό Κόλπο σε συνεργασία με επαγγελματίες αλιείς.

Με τη Staramaki θα προταθεί μια εναλλακτική λύση για την αντικατάσταση του πλαστικού καλαμακίου. Η Staramaki είναι μια ελληνική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή του Κιλκίς και δημιουργεί καλαμάκια από το στέλεχος του σιταριού, προσφέροντας μια λύση που δεν δημιουργεί απορρίμματα, φιλική προς το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

Περισσότερα από

Stories

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.