ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Να πλένετε χεράκια και να παίρνετε βαθιές ανάσες»: Οι viral συμβουλές των Think Pig

Το πιο έξυπνο και επιδραστικό δίδυμο της πόλης ανέβασε ένα νέο ποστ στο φέισμπουκ για τα προληπτικά μέτρα βρισκόμενοι στο μάτι του κορονοϊού.

«Να πλένετε χεράκια και να παίρνετε βαθιές ανάσες»: Οι viral συμβουλές των Think Pig

«Βαστάτε αδέρφια.

Ένας καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου έλεγε προχτές απευθυνόμενος στους γονείς που φοβούνται μην κολλήσουν τα παιδιά τους τον ιό πως χάνουν την ουσία. "Τα παιδιά σας είναι γεροί οργανισμοί, με ισχυρό ανασσοποιητικό και δυνατότητα άμεσης ίασης, θα ανεβάσουν πυρετό, θα τους πέσει, θα ζοριστείτε οικογενειακώς με τα προγράμματά και τις δουλειές σας για να τα φροντίσετε, αλλά θα συνέλθουν γρήγορα. Οι γονείς σας είναι αυτοί για τους οποίους θα πρέπει να ανησυχείτε περισσότερο γιατί αν κολλήσουν το πιθανότερο είναι να μην έχουν τη δυνατότητα οι οργανισμοί τους να ανταπεξέλθουν". Η ουσία είναι άλλη από την πρώτη, αυτόματη μας σκέψη. Βρίσκεται λίγο πιο δίπλα.

Είναι αυτός ενας κατασκευασμένος ιός για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από όσα συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν? Είναι άλλο ένα είδος οικονομικό-κοινωνικού πόλεμου?
Μπορεί.. Αλλά η ουσία είναι πάλι λίγο πιο δίπλα.
Ό,τι κι αν είναι αυτό που ζούμε, είμαστε σε εκείνο το χρονικό σημείο που πρέπει πρώτα να φροντίσουμε να αντιδράσουμε σωστά και μετά να πάθουμε πανικό, και λίγο αργότερα να εξετάσουμε τα πώς και τα γιατί.

Το εμπόριο πλήτεται ήδη και πρόκειται να περάσει ακόμα πιο δύσκολες ώρες σε μια Ελλάδα που δεν τη λες, εδώ και χρόνια, χωράφι οικονομικής άνθησης. Έχει σημασία αυτή τη στιγμή?

Ο ένας από τους δύο μπαμπάδες μας λέει "Ό,τι είναι να έρθει πάνω μας, ας έρθει στην τσέπη μας". Του το έλεγε κι εκείνου ο δικός του πατέρας που έφυγε από την Τουρκία βιαστικά (η λέξη βιαστικά περιέχει μέσα τη λέξη βία) σε ηλικία 20 χρονών, έχασε δουλειά και σπίτι και φίλους και τη ζωή του ολόκληρη, έχασε τους αγαπημένους του ανθρώπους για να ξαναβρεί μερικούς απο αυτούς πίσω στην Ελλάδα και να τα στήσει όλα από την αρχή. Και τα κατάφερε.
Τα χρήματα ξαναγίνονται παιδιά και οι δουλειές μπορούν να περιμένουν όταν τα πράγματα είναι κρίσιμα. Οι ανθρωποι που φεύγουν όμως δεν ξαναγυρίζουν πίσω.

Ας φροντίσει ο καθένας τον εαυτό του, ας φροντίσει όσους αγαπάει, ας προστατευσουμε όσους μας προστατεύανε όσο ήμασταν εμείς απροστατευτοι, τώρα είναι η σειρά μας να είμαστε οι μεγάλοι.

Αν έχουμε μια ευχή για όλο αυτό το πράμα που μας έχει βρεί τώρα είναι να μην μετράμε αναντικατάστατες απώλειες στο τέλος του δρόμου.

Να πλένετε χεράκια και να παίρνετε βαθιές ανάσες.

Ψυχραιμία και θα περάσει κι αυτό , όπως περάσαν και τόσα άλλα για να έρθουν μετά τα επόμενα.

Λοβ α+μ»

Δείτε την ανάρτηση των Think Pig:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.