ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μουσική, παιχνίδια, bazaar: Μεγάλη γιορτή της φιλοζωίας έρχεται στη Μαρίνα Φλοίσβου με δωρεάν είσοδο

Η φιλοζωική οργάνωση Save a Greek Stray μας προσκαλεί στο 2ο Family & Pets Festival, που λόγω καιρικών συνθηκών μεταφέρεται το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Μουσική, παιχνίδια, bazaar: Μεγάλη γιορτή της φιλοζωίας έρχεται στη Μαρίνα Φλοίσβου με δωρεάν είσοδο

H Save a Greek Stray, φιλοζωική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων με την Panik Records και την Ελένη Φουρέιρα στο 2ο Family & Pets Festival, στη Μαρίνα Φλοίσβου. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, αλλά λόγω δυσμενούς πρόγνωσης του καιρού μεταφέρεται για το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 18.00.

Ένα απόγευμα γεμάτο από χαρούμενες ουρές, δρώμενα για παιδιά, παιχνίδια, photo booth, face painting, bazaar, lottery, agility για τους τετράποδους φίλους μας, πολλή μουσική αλλά και εκπλήξεις.

Τον ρυθμό θα δίνει ο Music 89.2 FM με τον Σπύρο Μαργαρίτη, που θα πραγματοποιεί live μετάδοση από τη Μαρίνα Φλοίσβου.

Opening Act οι Alcatrash.

Η Καλή, ο Colin, ο Δίας καθώς και άλλοι τετράποδοι φίλοι του καταφυγίου μας περιμένουν, μικρούς και μεγάλους με τα κατοικίδιά μας, για να διασκεδάσουμε και να περάσουμε το μήνυμα ότι είναι ωραίο να προσφέρεις και να δίνεις φωνή σ' αυτούς που δεν έχουν.

Η είσοδος είναι δωρεάν προς όλους.

Μουσική, παιχνίδια, bazaar: Μεγάλη γιορτή της φιλοζωίας έρχεται στη Μαρίνα Φλοίσβου με δωρεάν είσοδο

Λίγα λόγια για την Save Greek Stray

Η Save a Greek Stray είναι μια φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα αδέσποτα ζώα, ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για το μέλλον στη χώρα μας: τα ζώα συντροφιάς δεν θα αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά θα ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειες τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη. Για την υλοποίηση του ανωτέρω σκοπού, η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.

Προγράμματα της Save a Greek Stray

-Εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα «Ακολουθώντας έναν τετράποδο φίλο»: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων, με σκοπό να εμπνεύσει τη νεότερη γενιά να σέβεται και να υποστηρίζει τα δικαιώματα των ζώων.

-Saved by a Greek Stray: Τετράμηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα στις κρατούμενες των Αγροτικών Φυλακών Ελαιώνα, Θηβών. Στο πλαίσιο του προγράμματος βελτιώνεται η ψυχολογία των κρατουμένων και αναπτύσσουν δεξιότητες εκπαιδευτή σκύλων, θέτοντας τις βάσεις για να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας. Παράλληλα, βοηθά τα σκυλιά να συνηθίζουν σε οικιακό περιβάλλον και καταρρίπτονται τα στερεότυπα γύρω από τις γυναίκες υπό κράτηση και τα αδέσποτα ζώα. Θέλοντας να γίνει κάθε πολίτης κοινωνός της τεράστιας αυτής προσπάθειας, αλλά και των αποτελεσμάτων της, η Save a Greek Stray συνεργάστηκε με το Rise TV και αποτύπωσε το όλο εγχείρημα σε ένα ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί το Νοέμβριο και θα παρουσιάζει την εξελικτική πορεία ανθρώπων και ζωών, τόσο σε μαθησιακό όσο και ψυχολογικό επίπεδο.

-Πρόγραμμα Ιαματικής Ζωοφιλίας: Το πρόγραμμα υλοποιείται με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και επικεντρώνεται στη συνεργασία σκυλιών θεραπείας με παιδιά και ενήλικες. Στόχος του προγράμματος είναι να βελτιώσει την κατάσταση των ασθενών ψυχικά και σωματικά.

Info
Για να μάθεις περισσότερα για τη Save a Greek Stray μπορείς να επισκεφτείς το website της και τα social media της: saveagreekstray.org, facebook, instagram.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: Panoulis Photography

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"