ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Miss Lemon: Αυτό το Σάββατο χαρίζει φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, από τις 11 ως τις 18:00, το κατάστημα Miss Lemon θα προσφέρει το 20% από τα έσοδά του, στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα. Ας βοηθήσουμε...

Miss Lemon: Αυτό το Σάββατο χαρίζει φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα

Το κατάστημα Miss Lemon, δημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες από τη Ζαχαρούλα και την Αγγελική. Εκεί θα βρεις από είδη διακόσμησης σπιτιού, μεχρι κοσμήματα, λίγα ρούχα και αξεσουάρ, όλα χειροποίητα.

Το Miss Lemon ξεκινά μια σειρά από events ένα μέρος των εσόδων των οποίων θα πηγαίνει σε κάποια οργάνωση, φορέα, σύλλογο, που έχει αναπτύξει την αλληλεγγύη και υπάρχει για να βοηθάει αποδεδειγμένα άτομα που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Η πρώτη προσπάθεια θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουνίου, από τις 11 πμ μέχρι τις 6 μμ, όπου το κατάστημα θα προσφέρει το 20% από τα έσοδα των πωλήσεών του, στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα.

Το ποσό που θα συλλεχθεί θα κατατεθεί σε λογαριασμό συνεργαζόμενων φαρμακείων, όπου θα υπάρχει ως παρακαταθήκη για αγορά φαρμάκου από κάποιον που δεν μπορεί να το αγοράσει.

Ωστόσο, αν κάποιος θέλει μπορεί να φέρει και έξτρα φάρμακα στο κατάστημα ή να προσφέρει χρήματα στον κουμπαρά της Miss Lemon.

Miss Lemon: Αυτό το Σάββατο χαρίζει φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα

Η Ζαχαρούλα και η Αγγελική μάς λένε για αυτή την πρωτοβουλία:

Η Miss Lemon δημιουργήθηκε για να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας και να δείξουμε πως πιστευουμε ότι υπάρχει ελπίδα μέσα από τη δημιουργία και την αλληλοβοήθεια. Τα αντικείμενα που υπάρχουν στο κατάστημά μας είναι όλα χειροποίητα φτιαγμένα είτε από εμάς, είτε από μικρές ατομικές προσπάθειες συνεργατών μας.

Στη Miss Lemon μπορεί κάποιος να βρει, από είδη διακόσμησης σπιτιού, μεχρι κοσμήματα, λίγα ρούχα και αξεσουάρ. Στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειάς μας, όλοι μας έλεγαν ότι οι εποχές είναι δύσκολες και τι πάτε να κάνετε, αλλά η απάντηση έβγαινε αβίαστη και σίγουρη. Πάντα υπήρχαν δύσκολες εποχές , και πάντα θα υπάρχουν, το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας μας για να τις καλυτερέψει.

Ναι, είμαστε από εκείνες τις ρομαντικές που πιστεύουμε ότι η κοινωνία μας μπορεί να πάει μπροστά ενωμένη. Ότι αν γίνει τρόπος ζωής η πίστη στους ανθρώπους, στη δημιουργία, στην αγάπη, στη συμπόνια, στην ελευθερία και στα ανθρώπινα δικαιώματα τότε θα καταφέρουμε να ζούμε ευτυχισμένοι. Πιστεύουμε στις μικρές ατομικές προσπάθειες που ενώνονται. Κι όταν οι άνθρωποι ενώνονται, προχωρούν, και τήνουν χέρι βοηθείας να παρασύρουν κι άλλους στο διάβα τους.

Μας προβληματίζει πολύ, ωστόσο, η εκμετάλλευση των ανθρώπων από άλλους που είναι ένα φαινόμενο που όλο και μεγαλώνει. Αλλά και οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά η χώρα μας και έχει ως συνέπεια ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποι να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Αυτές οι σκέψεις και οι προβληματισμοί μας οδήγησαν στο να φροντίσουμε να κάνουμε ανταγωνιστική την ατομική μας προσπάθεια που κρύβει αγάπη για τη δημιουργία απο τη μια, αλλά και ποιότητα από την άλλη, όχι μόνο του είδους αλλά και της πράξης.

Της πράξης που παύει να είναι μόνο υλιστική και μετατρέπεται σε προσφορά. Δεν θέλουμε να μένουμε αμέτοχοι σε αυτά που συμβαίνουν, να γυρίζουμε το κεφάλι και να λέμε ότι δεν μας αφορούν. Πχ. έφτιαξα το ωραίο μαγαζάκι μου, δουλεύω και τι με νοιάζει εμένα αν ο παππούς στο κάτω τετράγωνο ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει.

Δεν είναι έτσι, η κοινωνία που ζούμε μας αφορά, είμαστε μέρος της. Από την αρχή που στήναμε αυτό το μαγαζί, στόχος μας δεν ήταν ένα κατάστημα που απλά θα υπάρχει για να δίνει κέρδος σε εμάς τις δυο. Όσο υπάρχει, θα βοηθά την κοινωνία στην οποία ανήκει. Ετσι, αποφασίσαμε ότι θα καθιερώσουμε μια σειρά με events από τα οποία ένα μέρος των εσόδων θα πηγαίνει σε κάποια οργάνωση, φορέα, σύλλογο, που έχει αναπτύξει την αλληλεγγύη και υπάρχει για να βοηθάει αποδεδειγμένα άτομα που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Ετσι, ξεκινάμε το Σάββατο 11 Ιουνίου (από τις 11πμ μέχρι τις 6 μμ) προσφέροντας το 20% από τα έσοδα των πωλήσεων εκείνης της μέρας, στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Βύρωνα, ξέροντας πως πολλοί συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από φάρμακα που δεν μπορούν να αγοράσουν. Φτάνοντας κάποιος στο ταμείο, θα αφαιρούμε εκείνη τη στιγμή το 20% της τιμής από τα έσοδα και θα το τοποθετούμε σε ενα βάζο, όπου θα υπάρχει μέχρι το τέλος της ημέρας και μετά το ποσό που θα έχει συλλεχθεί θα παραδοθεί σε συνεργαζόμενα φαρμακεία, όπου θα υπάρχει ως παρακαταθήκη για να πληρωθεί ένα φάρμακο από κάποιον που δε θα μπορεί να το αγοράσει.

Να σημειώσουμε εδώ βέβαια, οτι αν κάποιος θέλει να φέρει και έξτρα φάρμακα, σε εμας ή να προσφέρει μόνος του κάποια χρήματα επιπλέον στον κουμπαρα της Miss Lemon, θα χαρούμε ιδιαίτερα. Αυτές είναι οι σκέψεις μας και ο τρόπος που θέλουμε να υπάρχουμε μέσα σε αυτή τη κοινωνία και θα θέλαμε να μας αντιγράψουν και να μας μιμηθούν όσοι περισσότεροι γίνεται!!

Το κατάστημα Miss Lemon βρίσκεται στην οδό Πρόκλου 30, στην Πλατεία Βαρναβα στο Παγκράτι.

Read Next

18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

Περισσότερα από

Stories

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.