ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μία γυναίκα που νόσησε από καρκίνο και το ξεπέρασε σχεδίασε τα πιο πρωτοποριακά σουτιέν

«Η βιομηχανία της ένδυσης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος», λέει η Stephanie Devine λίγο πριν λανσάρει τα πιο ακίνδυνα σουτιέν της αγοράς.

Μία γυναίκα που νόσησε από καρκίνο και το ξεπέρασε σχεδίασε τα πιο πρωτοποριακά σουτιέν

Όταν η Stephanie Devine νόσησε από καρκίνο του μαστού πριν από περίπου 10 χρόνια, μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που συνάντησε στην καθημερινότητα της ήταν το ότι δεν μπορούσε να βρει εύκολα ένα σουτιέν που να καλύπτει τις νέες ανάγκες της.

«Μου ήταν πραγματικά αδύνατο να βρω ένα βαμβακερό σουτιέν χωρίς μπανέλα στο σωστό μέγεθος, ένα σουτιέν που να είναι άνετο και να μην μοιάζει με σουτιέν εγκυμοσύνης και το οποίο να με βγάλει σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης,» εξομολογήθηκε η Σίδνεϋ στην Daily Mail. Aπό εκείνη τη στιγμή αποφάσισε πως έπρεπε να είναι εκείνη αυτή που θα σχεδίαζε το τέλειο σουτιέν χωρίς μπανέλα, εξ' ολοκλήρου φτιαγμένο από φυσικές ίνες.

Το αποτέλεσμα της επιμονής της ήταν η νέα σειρά εσωρούχων "The Very Good Bra" με το σλόγκαν «όχι μπανέλες, όχι τοξίνες, όχι σπατάλη υλικών», η οποία θα κυκλοφορήσει και επίσημα τον Απρίλιο και είναι φτιαγμένη εξ'ολοκλήρου από φυσικές ίνες και φύλλα Ευκάλυπτου.

Μία πρώη γεύση από τα εσώρουχα που σχεδίασε η Devine με αφορμή της ανάγκες που δημιουργήθηκαν στη ζωή της μετά τον καρκίνο.

Μία γυναίκα που νόσησε από καρκίνο και το ξεπέρασε σχεδίασε τα πιο πρωτοποριακά σουτιέν

Η Stephanie επίσης εξήγησε πως πάντα ήταν της άποψης ότι είναι καλύτερα να αγοράζεις λιγότερα ποιοτικά προϊόντα παρά περισσότερα οικονομικά, αλλά ότι η απόφαση να δημιουργήσει μία δική της σειρά με φιλικά προς το περιβάλλον σουτιέν δεν πάρθηκε μέχρι το σημείο που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και συνειδητοποίησε ότι έχει ανάγκη κάτι τελείως απαλό και μη τοξικό για την ανάρρωση της.

«Πέρασα περίπου 4 χρόνια δουλεύοντας πάνω σε ένα σουτιέν που δεν θα είχε μπανέλες αλλά θα είχε σταθερό κράτημα. Όσα περισσότερα μάθαινα για τα υλικά τόσο περισσότερο άρχιζα να αναδιαμορθώνω την άποψη μου για το ποιο υλικό είναι καλό και ποιο όχι. Από την στιγμή που θα μάθεις πως χρειάζονται 20.000 λίτρα νερό για να παραχθεί 1 κιλό βαμβάκι, είτε είναι οργανικό είτε όχι, αρχίζεις να μπαίνεις σε σκέψεις», λέει η δημιουργός του The Very Good Bra και προσθέτει «Η βιομηχανία της ένδυσης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος μετά το πετρέλαιο, όταν το ακούς αυτό καταλαβαίνεις πως κάτι πρέπει να αλλάξει επειγόντως και ότι μπορείς να κάνεις εσύ την αρχή». Μέσα στους επόμενους 18 μήνες τα εσώρουχα "The Very Good Bra" ήταν γεγονός.

Δες τα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο στην αγορά.

Τα σουτιέν "The Very Good Bra" είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά από φυτικές ίνες που λέγονται Tencel και οι οποίες προέρχονται από δέντρα Ευκάλυπτου. «Απαιτούν ελάχιστο νερό για να αναπτυχθούν,» εξηγεί η Stephanie και αυτός είναι ο λόγος που τα επέλεξε.

Παρόλο που η γυναίκα, που όπως λέει κατάφερε να βρει τον τρόπο και την πίστη να παραμείνει δυνατή καθ' όλη την διάρκεια της μάχης της με τον καρκίνο, δεν θεωρεί πως μία γυναίκα θα έπρεπε να έχει μόνο τρία ρούχα στη ντουλάπα της σκοπεύει να κάνει ό,τι μπορεί για αφυπνίσει τους πάντες γύρω από την σπατάλη των ρούχων που μένουν αφόρετα και αναξιοποίητα στα ράφια μας. «Οι άνθρωποι θα έπρεπε να σκέφτονται καλύτερα τις επιλογές τους πριν πάνε στο ταμείο να αγοράσουν κάτι».

Τέλος η Stephanie κατέθεσε και μερικές προτάσεις από μικρά, καθημερινά πράγματα που θα μπορούσαμε όλοι να κάνουμε προκειμένου να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. «Ξεφορτωθείτε όλα τα πλαστικά, από τα καλαμάκια, τις σακούλες και τα μπουκάλια. Πάρτε μία κούπα που αγαπάτε και κάντε την μέρος της ζωής σας πίνοντας εκεί την καφέ σας κάθε πρωί. Μην ζητάτα σακούλα όταν ψωνίζετε αλλά προτιμήστε να βάζετε τα ψώνια σας σε δικτάκι».

Με πληροφορίες από την Daily Mail.

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"