ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μια εξαιρετικά άβολη στιγμή: Η Ιωάννα Μάνδρου βρίζει το κανάλι της στον αέρα

Το βράδυ της Τετάρτης όμως, η εξαιρετική δημοσιογράφος υπέπεσε σε ένα τηλεοπτικό παράπτωμα.

Μια εξαιρετικά άβολη στιγμή: Η Ιωάννα Μάνδρου βρίζει το κανάλι της στον αέρα

Ήταν η στιγμή που η μισή Ελλάδα ήταν συντονισμένη με τους τηλεοπτικούς δέκτες, αφού από λεπτό σε λεπτό θα ανακοινωνόταν η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Η Ιωάννα Μάνδρου, κάνει πολλά χρόνια δικαστικό ρεπορτάζ και θεωρείται από τις-τους καλύτερους στο συγκεκριμένο είδος.

Δικαίως οι συνάδελφοί της κρέμονται από τα χείλη της αφού η Ιωάννα έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι το ρεπορτάζ της είναι αξιόπιστο.

Το βράδυ της Τετάρτης όμως, η εξαιρετική δημοσιογράφος υπέπεσε σε ένα τηλεοπτικό παράπτωμα. Μη έχουσα μεγάλη πείρα στις ζωντανές -εκτός στουντίου- συνδέσεις, μιλούσε ακατάπαυστα μπροστά στην κάμερα. Όταν έγινε τελικά η σύνδεση και δόθηκε ήχος στην Ιωάννα Μάνδρου, η ίδια φώναξε: «Μπορούν να σε πάρουν στο δικό σοε (σσ τηλέφωνο) Μα είναι ηλίθιοι!» εννοώντας φυσικά τους τεχνικούς του καναλιού. Αχ βρε Ιωάννα...

Τι προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ

Οι 25 αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στην πέμπτη κατά σειρά διάσκεψη που διήρκεσε 5,30 ώρες αποφάνθηκαν ότι ο νόμος Παππά προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.

Οι 14 δικαστές που πλειοψήφησαν, υιοθέτησαν την "σκληρή γραμμή", δηλαδή να κηρυχθεί συνολικά αντισυνταγματικός ο νόμος, χωρίς να δοθεί προθεσμία λίγων μηνών στο ΕΣΡ, ώστε να συγκροτηθεί το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο το οποίο στο εξής - κατά την απόφαση- θα έχει την αρμοδιότητα να ρυθμίζει τα θέματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Πάντως με δεδομένη, την αντισυνταγματικότητα του νόμου και την ανάθεση στο εξής των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να πέσει "μαύρο" σε κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια.

Οσον αφορά τους υπερθεματιστές -είτε αυτούς που έχουν ήδη κανάλια, είτε εκείνους που δεν τα έχουν ακόμη δημιουργήσει- θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, καθώς ο νόμος κατέπεσε συνολικά, οπότε ο διαγωνισμός θεωρείται ως μη γενόμενος.

Να σημειωθεί πως το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν υπεισήλθε σε άλλες λεπτομέρειες, πχ αν είναι συνταγματικός ή όχι ο ορισμός των τηλεοπτικών αδειών σε 4.

  • Μετά την απόφαση τα κανάλια που δεν πήραν άδεια στον πρόσφατο διαγωνισμό θα συνεχίσουν να εκπέμπουν, ενώ εκείνα που πήραν άδειες και δεν έχουν ακόμα εκπέμψει δεν μπορούν να εκπέμψουν, αφού οι άδειες είναι πλέον στον αέρα.
  • Τα χρήματα που δόθηκαν από τους υπερθεματιστές για τις άδειες, αφού οι άδειες πλέον δεν ισχύουν, πρέπει να επιστραφούν και το νέο τηλεοπτικό τοπίο θα καθοριστεί από το ΕΣΡ όταν αυτό συγκροτηθεί.

Read Next

12 Μαϊ 2024

John Lennon: Το πιο συγκινητικό τραγούδι που έχει γραφτεί ποτέ για τη μητέρα δεν μιλάει για μία σχέση αγάπης

Δεν μιλούν όλα τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τη μαμά για έναν τρυφερό δεσμό αγάπης και αφοσίωσης. Η ιστορία πίσω από το τραγούδι του John Lennon "Mother"

12 Μαϊ 2024

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού Θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

Περισσότερα από

Stories

12 Μαϊ 2024

Κάθριν Χέπμπορν: Τα τέσσερα Όσκαρ, ο Σπένσερ Τρέισι και η αυτοκτονία που στιγμάτισε την ζωή της

Φεμινίστρια, ασυμβίβαστη, καλλιεργημένη και ανεξάρτητη η Κάθριν Χέπμπορν που μαγνήτιζε τους θεατές υπήρξε role model για τις γυναίκες.

12 Μαϊ 2024

"Πότε θ’ ανθίσουνε τούτοι οι τόποι; Πότε θα ‘ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι, να συνοδεύσουνε την βλακεία στην τελευταία της κατοικία";

Σαν σήμερα πεθαίνει ο Νίκος Γκάτσος, ο ποιητής των αθάνατων ελληνικών τραγουδιών. Τα ποιήματα και οι στίχοι του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Δανέζικα, Ισπανικά, Ιταλικά, Καταλανικά, Κορεατικά, Σουηδικά, Τουρκικά, Φινλανδικά.

11 Μαϊ 2024

"Μάθημα Σολφέζ": Η πρώτη ελληνική επιτυχία της Eurovision 47 χρόνια πριν, είχε ανύπαρκτο μπάτζετ

7 Μαΐου 1977. Το "Μάθημα Σολφέζ" γίνεται η πρώτη ελληνική συμμετοχή που τερματίζει στην πεντάδα της Eurovision. Χρειάστηκε να περάσουν 27 χρόνια για να σπάσει αυτό το ρεκόρ.

11 Μαϊ 2024

"Άσπρο, μαύρο όνειρα κάνω": Η Αλέξια στη σκηνή της Eurovision 37 χρόνια πριν

Ήταν το μακρινό 1987 και αυτό που απογείωσε κατόπιν την καρέρα της Αλέξιας.

11 Μαϊ 2024

Ο Στράτος Διονυσίου 20 ετών στον γάμο του, το 1955

Μια ρετρό φωτογραφία από το παρελθόν του σπουδαίου καλλιτέχνη που πέθανε πρωί της 11ης Μαΐου 1990, σε ηλικία μόλις 54 ετών.

10 Μαϊ 2024

"Σταμάτησα να μιλάω για μένα και άρχισα να την ακούω": Πώς κέρδισε ο Κερκ Ντάγκλας τη γυναίκα του

Η ιστορία αγάπης του Κερκ Ντάγκλας και της Αν Μπάιντενς κράτησε 65 χρόνια, αν και είχε αρχίσει με μια απόρριψη.

10 Μαϊ 2024

Eurovision 33 χρόνια πριν: Η Σοφία Βόσσου και ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην Eurovision το 1991

Οι λόγοι που το (ομολογουμένως) πολύ καλό τραγούδι τους "Η Άνοιξη", δεν κέρδισε τότε.

10 Μαϊ 2024

Φρεντ Αστέρ: "Δεν μπορεί να παίξει. Δεν μπορεί να τραγουδήσει. Αρχίζει να έχει φαλάκρα. Μπορεί να χορέψει λίγο...".

Ο Φρεντ Αστέρ διέψευσε τις προβλέψεις των παραγωγών του Χόλιγουντ και έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου ως ο επιδραστικότερος χορευτής του αιώνα.

10 Μαϊ 2024

Σιντ Βίσιους:"Σε παρακαλώ, μητέρα θάψε με δίπλα στο μωρό μου. Θάψε με, με το δερμάτινο σακάκι μου, το τζιν μου και τις μπότες μου. Αντίο."

Το απόλυτο είδωλο μιας μηδενιστικής γενιάς, ο μπασίστας των Sex Pistols ήταν ίσως ένα "κακό παιδί" αλλά πέρασε στην αιωνιότητα όταν πέθανε πριν κλείσει τα 22.