ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαρίνα Σάττι, Ρος Ντέιλι: Αρχίζει σειρά συναυλιών στην Εθνική Λυρική Σκηνή με ελεύθερη είσοδο

Σήμερα το απόγευμα, 2/2, ανοίγει ένας κύκλος μουσικών εκδηλώσεων με σημαντικούς καλλιτέχνες που μας ταξιδεύει μελωδικά σε όλο τον κόσμο.

Μαρίνα Σάττι, Ρος Ντέιλι: Αρχίζει σειρά συναυλιών στην Εθνική Λυρική Σκηνή με ελεύθερη είσοδο

Απόψε ανοίγει ένας νέος κύκλος οκτώ συναυλιών με ελεύθερη είσοδο από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συνεργασία με το Ωδείο των Αθηνών (όπου θα πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής). Συγκεκριμένα, οι τέσσερις συναυλίες θα γίνουν στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οι υπόλοιπες στο Ωδείο Αθηνών. Δελτία προτεραιότητας θα διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη της κάθε μίας, από τα Ταμεία της ΕΛΣ ή, αντίστοιχα, του Ωδείου.

Το πρόγραμμα είναι το εξής:

Στην Αυλή του Σοφού Βασιλιά. Μαρίτα Παπαρίζου. 02 Φεβ 2020. Ώρα έναρξης: 18.00. Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου μας ταξιδεύει στην αυλή του Αλφόνσου Ι ́ του Σοφού, με μεσαιωνικές cantigas, αναγεννησιακά και πρώιμα μπαρόκ τραγούδια, αλλά και σεφαραδίτικα ακούσματα και ρυθμούς Αλ Ανταλούς.

Μούσα Ελληνική: Τραγούδια Ελληνίδων και ελληνικής καταγωγής συνθετριών. Μυρσίνη Μαργαρίτη - Έφη Αγραφιώτη. 08 Φεβ 2020. Ώρα έναρξης: 20.30. Ωδείον Αθηνών. Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής. Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και η πιανίστα Έφη Αγραφιώτη μας προσκαλούν σε ένα μοναδικό μουσικό οδοιπορικό, από την Αθήνα, την Πάτρα, τα Επτάνησα μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τη Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Ιάσιο και το Βουκουρέστι.

Συναυλία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres. 09 Φεβ 2020. Ώρα έναρξης: 12.00. Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μετά την περσινή σαρωτική του εμφάνιση, το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres επιστρέφει δριμύτερο, υπό τη διεύθυνση της χαρισματικής Μαρίνας Σάττι. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, καθώς και άλλα παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Συναυλία Διαπολιτισμικής Ορχήστρας. Συμμετέχουν Χάικ Γιαζιτζιάν και Ρος Ντέιλι. 11 Φεβ 2020. Ώρα έναρξης: 20.30. Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. H Διαπολιτισμική Ορχήστρα των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων ΕΘνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την πρώτη της μεγάλη συναυλία για το 2020. Μαζί της δύο εκλεκτοί καλεσμένοι, ο βιρτουόζος ουτίστας και συνθέτης Χάικ Γιαζιτζιάν και ο δεξιοτέχνης μουσικός και συνθέτης Ρος Ντέλι. Μια μοναδική συναυλία γεμάτη τραγούδια και οργανικές συνθέσεις από την περιοχή της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου.

Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών Αίολος. Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020. Ωδείον Αθηνών. Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία της δημιουργικής του πορείας, το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Αίολος ταξιδεύει το κοινό στον συναρπαστικό κόσμο της κλασσικής μουσικής, ερμηνεύοντας χαρακτηριστικά και αγαπημένα αποσπάσματα έργων των Μότσαρτ, Μπετόβεν και Βέρντι.

Δέκα αιώνες αρμένικου τραγουδιού. Σιρανούς Τσαλικιάν, Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος. 07 Μαρ 2020. Ώρα έναρξης: 20.30. Ωδείον Αθηνών. Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής. Η υψίφωνος Σιρανούς Τσαλικιάν και ο πιανίστας Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος παρουσιάζουν αυτή τη συναυλία,μια σπάνια ευκαιρία γνωριμίας με την πλούσια εκκλησιαστική, παραδοσιακή και λόγια φωνητική τέχνη της Αρμενίας.

250 Χρόνια Μπετόβεν Γενέθλια (1770 – 2020). Μιχάλης Τάγκας, Γιάννης Ευσταθιάδης. 30 Μαρ 2020. Ώρα έναρξης: 20.30. Ωδείον Αθηνών. Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής. Για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, ο πιανίστας Μιχάλης Τάγκας και ο συγγραφέας Γιάννης Ευσταθιάδης ετοιμάζουν μια γιορτή γενεθλίων, όπου οι νότες από τη σονάτα αρ. 31 έργο 110 για πιάνο, θα συμπλεύσουν με λόγια και σχόλια για τον βίο και τις συνθέσεις του μεγάλου Γερμανού συνθέτη.

Κιθάρα Express. Κυριακή 17 Μαΐου 2020. Ώρα έναρξης: 12.00. Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα Κιθάρα Express των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή με ένα υπέροχο πρόγραμμα γεμάτο διαχρονικά τραγούδια.

Info

www.nationalopera.gr

Photo: ©GNO_Vassilis_Makris

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

Περισσότερα από

Stories

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.