ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λωξάντρα Λούκας: Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Dοwn σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου

Το παράδειγμα της, μάθημα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο, ένα αύριο με περισσότερες ίσες ευκαιρίες για όλους.

Λωξάντρα Λούκας: Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Dοwn σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου

Το φετινό καλοκαίρι, μόνο ξέγνοιαστο δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς οι εξελίξεις της επικαιρότητας φέρνουν διαρκώς στο προσκήνιο κακά μαντάτα. Σήμερα φαίνεται πως αυτό αλλάζει κάπως, αφού η καλή είδηση της ημέρας έρχεται απο έναν ήδη “πληγωμένο” χώρο, εκείνο της υποκριτικής. Η αλλαγή αρχίζει να κάνει τα πρώτα της βήματα, με αρχηγό της την Λωξάντρα Λούκας, την πρώτη νεαρή ηθοποιό που δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε αληθινά για τα όνειρά της. Η Λωξάντρα μπορεί να δυσκολεύτηκε στην αρχή, όμως δεν άφησε τίποτα και κανέναν, να την απομακρύνει απο τον στόχο της, που δεν ήταν άλλος απο το να συνεργαστεί με το Εθνικό Θεάτρο.

Με την υπογραφή του συμβολαίου της, η Λωξάντρα Λούκας χαρίζει συγκίνηση και δίνει μαθήματα αισιοδοξίας για ένα δικαιότερο μέλλον, αφού ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους ανθρώπους με σύνδρομο Down να μεγαλουργήσουν στην ζωή τους. Το νέο της επαγγελματικό βήμα θα γίνει σε συνεργασία με την σκηνοθέτρια Ελένη Ευθυμίου. Μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και το υπόλοιπο κάστ παραμένουν άγνωστες.

Η ιδιαίτερη αυτή στιγμή, μεταδόθηκε στα social media μέσω ενός βίντεο που δείχνει την ηθοποιό να υπογράφει την νέα της συνεργασία. Η μητέρα της, Ελένη Δημοπούλου, σε μήνυμά της στο Facebook ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που έσπευσαν να συγχαρούν την κόρη της για την σπουδαία της επιτυχία στον χώρο του θεάματος, αλλά και την πίστη της πως θα τα καταφέρει, όπως και έκανε.

“Αγαπημένες φίλες και αγαπημένοι φίλοι, από χθες λαμβάνουμε μηνύματα, τηλεφωνήματα και εισπράττουμε την επιβράβευσή σας για αυτό που έχει καταφέρει η Λωξάνδρα μας. Εμείς όμως τέτοιες "μεγάλες" μέρες που σημαδεύουν τη ζωή μας και μας γεμίζουν συγκίνηση και ελπίδα σκεφτόμαστε όλες και όλους εσάς. Εσάς που της επιτρέψατε να μην περισσεύει, να μην νιώθει μόνη και απροστάτευτη.

Εσάς που της επιτρέψατε να μην περισσεύει, να μην νιώθει μόνη και απροστάτευτη.

Εμείς οι γονείς της και τα αδέλφια της, νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για κάθε μία και κάθε έναν από σας που την εντάξετε έστω και λίγο στη ζωή σας με όποιον τρόπο μπορούσατε. Όσο κι αν θέλαμε εμείς, η οικογένειά της, δεν θα μπορούσαμε να της δείξουμε τον μεγάλο ΚΟΣΜΟ, όπου ανήκουμε όλες και όλοι αν δεν την συμπεριλαβάνατε στη ζωή σας.
Έγινε γιατί της το επιτρέψατε. Ευχαριστούμε για όλες τις ευχές και την αγάπη που δεχόμαστε εκ μέρους της Loxandra και σας τις επιστρέφουμε με ευγνωμοσύνη.”, έγραψε χαρακτηριστικά η μητέρα της μεγάλης ηθοποιού.

Κεντρική Φωτογραφία: @Loxandra Lucas

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.