ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Ήταν του Αγίου Βαλεντίνου, και ο Έλτον Τζον έκανε μια ύστατη προσπάθεια να γίνει ετεροφυλόφιλος"

Ο άγνωστος γάμος του με την τεχνικό ήχου Ρενάτε Μπλάουελ, ο εθισμός του στα ναρκωτικά, η απόπειρα αυτοκτονίας της στον μήνα του μέλιτος.

«Ήταν του Αγίου Βαλεντίνου, και ο Έλτον Τζον έκανε μια ύστατη προσπάθεια να γίνει ετεροφυλόφιλος»

Ο Φρέντι Μέρκιουρι δεν ήταν ο μοναδικός ομοφυλόφιλος μουσικός που πειραματίστηκε με ένα ετεροφυλόφιλο γάμο. Η νέα κινηματογραφική βιογραφία του Έλτον Τζον, "Rocketman", αποκαλύπτει τον δικό του, άγνωστο, ετεροφυλόφιλο γάμο, με μια Γερμανίδα τεχνικό ήχου, τη Ρενάτε Μπλάουελ, που έγινε το 1984 και κράτησε τέσσερα χρόνια.

Ήδη από το 1976 ο Τζον είχε δηλώσει στο περιοδικό Rolling Stone ότι είναι αμφισεξουαλικός, προσθέτοντας ωστόσο πως "θα προτιμούσα τελικά να ερωτευτώ μια γυναίκα γιατί νομίζω ότι μια σχέση με γυναίκα διαρκεί πολύ περισσότερο από ό,τι με έναν άντρα". Του δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσει στην πράξη αυτό το σενάριο όταν γνώρισε την Μπλάουελ, την περίοδο που ηχογραφούσε το άλμπουμ του "Too Low for Zero".

Η πρόταση γάμου έγινε σε ένα ινδικό εστιατόριο στο Σίδνεϊ, για να ακολουθήσει η τελετή μόλις μία εβδομάδα αργότερα. "Απλά ήθελα να γίνω οικογενειάρχης. Άλλωστε τα χρόνια περνούν" έλεγε, τότε, ο Τζον. Ή αλλιώς, όπως το έθεσε σε μια αναδρομή στο γεγονός η Daily Australian: "Ήταν του Αγίου Βαλεντίνου, και ο Έλτον Τζον έκανε μια ύστατη προσπάθεια να γίνει ετεροφυλόφιλος".

Παρόλο που ο γάμος οργανώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, η δεξίωση ήταν δεόντως λαμπερή, με ένα πλήθος από ψάρια και θαλασσινά στο μενού, όπως αστακό, σολωμό και οστρακοειδή, ακριβό, παλαιωμένο κρασί και μια νύφη στολισμένη με ένα παντατίφ με 63 διαμάντια, δώρο του γαμπρού, μέσα από τη διαφάνεια του νυφικού της. Εξίσου, αν όχι περισσότερο εντυπωσιακός ήταν και ο γαμπρός, με ριγέ, λιλά μεταξωτό πουκάμισο και λευκό σακάκι. Ανάμεσα στους καλεσμένους λέγεται πως ήταν επώνυμοι όπως η Ολίβια Νιούτον-Τζον, αλλά και ο πρώην σύντροφος του Έλτον Τζον, Τζον Ριντ, σε ρόλο κουμπάρου.

Ανάμεσα στους καλεσμένους λέγεται πως ήταν επώνυμοι όπως η Ολίβια Νιούτον-Τζον, αλλά και ο πρώην σύντροφος του Έλτον Τζον, Τζον Ριντ, σε ρόλο κουμπάρου.

"Είναι ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ" έλεγε πριν από τον γάμο η Μπλάουελ. "Έχω ακούσει κάθε είδους ιστορία για τον Έλτον και ότι υποτίθεται πως είναι αμφισεξουαλικός, αλλά αυτό δεν με ανησυχεί". Ωστόσο, στο μήνα του μέλιτος στο Σεν Τροπέ η Μπλάουελ, που αντιμετώπιζε προβλήματα κατάθλιψης, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας όταν ο νέος της σύζυγος μοιράστηκε την επιθυμία να διαλύσει τον γάμο τους. Το διαζύγιο ήρθε τέσσερα χρόνια αργότερα και σύμφωνα με την μαρτυρία του ίδιου του Τζον, το πρώην ζευγάρι δεν διατήρησε και τις καλύτερες σχέσεις. Όπως έλεγε ο μουσικός το 1997: "Ελπίζω μια μέρα να ξανασυναντηθούμε και να είμαστε φίλοι. Τώρα δεν έχουμε καμία επαφή και αυτό είναι πολύ θλιβερό, αλλά η Μπλάουελ το θέλει έτσι. Εγώ δεν έχω να της προσάψω απολύτως τίποτα αρνητικό".

Στο μήνα του μέλιτος στο Σεν Τροπέ η Μπλάουελ έκανε απόπειρα αυτοκτονίας όταν ο νέος της σύζυγος μοιράστηκε την επιθυμία να διαλύσει τον γάμο τους.

Η Μπλάουελ όμως μάλλον έχει να του προσάψει, τουλάχιστον για τις προσδοκίες που της καλλιέργησε. Ο πρώην σύζυγός της σε μια συνέντευξή του στους Los Angeles Times απέδιδε την απόφαση του γάμου του στον εθισμό του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά: "Παρόλο που ήξερα ότι είμαι γκέι, θεώρησα εκείνη τη γυναίκα γοητευτική και πίστεψα ότι ο γάμος μας θα με βοηθούσε να απαλλαγώ από οτιδήποτε λάθος στη ζωή μου… Όταν παίρνεις τόσα [ναρκωτικά και αλκοόλ] δεν μπορείς να καλλιεργήσεις καμία σχέση". Ο ίδιος θυμάται κάποτε ήπιε οκτώ κοκτέιλ βότκα-μαρτίνι μέσα σε μισή ώρα και, όπως του είπαν αργότερα, στο κενό μνήμης που ακολούθησε ήρθε στα χέρια με τον Τζον Ριντ. Ήταν επίσης εξαρτημένος από την κοκαΐνη: Στην αποκορύφωση του εθισμού του λέγεται πως έκανε χρήση κάθε τέσσερα λεπτά.

Σε μια πιο πρόσφατη συνέντευξή του, το 2007, στη Sydney Morning Herald, ο Τζον επιχειρεί να εξηγήσει την απόφαση του γάμου του ως εξής: "Ένας τοξικοεξαρτημένος κάνει τέτοιες σκέψεις: "Είχα αρκετά αγόρια που δεν με έκαναν χαρούμενο, ας δοκιμάσω λοιπόν με μια γυναίκα. Αυτό θα αλλάξει τα πάντα. Και αγάπησα τη Ρενάτε. Είναι σπουδαίο κορίτσι. Την αγαπώ στ’ αλήθεια. Αλλά, ξέρετε, ένα από τα πράγματα που μετανιώνω περισσότερο στη ζωή μου είναι το γεγονός ότι την πλήγωσα. Είχαμε τα γέλια μας και τα κλάματά μας. Ήταν η πιο κομψή γυναίκα που έχω γνωρίσει ποτέ, αλλά δεν ήταν γραφτό. Ζούσα ένα ψέμα".

"Ήταν η πιο κομψή γυναίκα που έχω γνωρίσει ποτέ, αλλά δεν ήταν γραφτό. Ζούσα ένα ψέμα".

Το 2017 στη διάρκεια μιας περιοδείας του στην Αυστραλία, μοιράστηκε στο Instagram μια ειλικρινή ανάρτηση, που αναφερόταν στον καταδικασμένο πρώτο γάμο του: "Πολλά χρόνια πριν, επέλεξα την Αυστραλία για να παντρευτώ μια υπέροχη γυναίκα την οποία αγαπώ και θαυμάζω πολύ. Ήθελα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο να γίνω ένας καλός σύζυγος, αλλά έτσι αρνούμουν το ποιος είμαι αληθινά, γεγονός που προκαλούσε στη γυναίκα μου θλίψη και σε εμένα τεράστιες ενοχές. Σχεδόν 24 χρόνια μετά, γνώρισα τον άνθρωπο με τον οποίο μπορούσα να είμαι απόλυτα ο εαυτός μου. Όταν παντρευτήκαμε το 2014, ένιωσα ότι ο κόσμος αποδέχτηκε το γεγονός. Για τον Ντέιβιντ και εμένα, το να είμαστε σε θέση να αγαπάμε και να αφοσιωνόμαστε ανοιχτά ο ένας στον άλλο είναι αυτό που δίνει νόημα στη ζωή μας".

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας "Rocketman":

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:


Read Next

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.