ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ήμουν τόσο αδύναμη που χρειαζόμουν 10 λεπτά για να ανέβω μια σκάλα»

Ένα μοντελο της Victoria's Secret μιλά για τη μάχη της με το ιδανικό βάρος.

«Ήμουν τόσο αδύναμη που χρειαζόμουν 10 λεπτά για να ανέβω μια σκάλα»

«Για περίπου 2 χρόνια, έτρωγα μόνο λαχανικά στον ατμό και shake πρωτεϊνης. Ήμουν τόσο αδύναμη που χρειαζόμουν 10 λεπτά για να ανέβω μια σκάλα. Ένιωθα κουρασμένη και πολλές φορές κοιμόμουν από τις 8 γιατί δεν είχα ενέργεια. ‘Επεφταν τα μαλλιά μου. Ένιωθα τελείως μόνη και αποξενωμένη αλλά φοβόμουν να βγω από το σπίτι. Δεν ήθελα να φάω τίποτα που δεν είχα φτιάξει εγώ, γι΄αυτό σταμάτησα να βγαίνω με φίλους μου. Έγινα βαρετή. Χωρίς να το ξέρω, αντιμετώπιζα μια διατροφική διαταραχή και άγχος που σύντομα θα με άφηνε με ένα κατεστραμμένο πεπτικό σύστημα».

H Bridget Malcolm είναι ένα 26χρονο μοντέλο και μετρά ήδη χρόνια πορείας στο χώρο της μόδας και δύο shows της Victoria’s Secret, μέσα από τα οποία έγινε γνωστή. Για τον κόσμο, ήταν μια ξανθιά καλλονή με αξιοζήλευτες αναλογίες, από την οποία ζητούσαν συχνά fitness συμβουλές στο Instagram. Η ίδια τους απαντούσε ψέματα, όπως λέει, κρύβοντας καλά το πρόβλημα που τη βασάνιζε και το οποίο δεν μπορούσε να παραδεχτεί ούτε η ίδια.

Σήμερα, αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της περιπέτειάς της, που την άφησε με πολυάριθμα προβλήματα υγείας και αποφάσισε να μοιραστεί την συγκλονιστική εμπειρία της, ώστε να δώσει κουράγιο σε ανθρώπους που βιώνουν κάτι αντίστοιχο και φοβούνται να το αναγνωρίσουν.

«Μου έγραφαν στο Instagram ότι είμαι αηδιαστική και εγώ μέσα μου χαιρόμουν, γιατί σκεφτόμουν ότι επιτέλους αδυνάτισα πολύ. Μετά σκεφτόμουν, ‘’έχετε δίκιο, ούτε εμένα μου αρέσει ο εαυτός μου’. Άλλοι μου ζητούσαν συμβουλές. Τότε άρχισα να συνειδητοποιώ ότι έπρεπε να πω σε όλους ότι ήμουν άρρωστη. ‘Ό, τι σας έχω πει τον τελευταίο χρόνο- μην με ακούτε. Μη με θαυμάζετε. Έκανα λάθος’.».

Όπως λέει, η ίδια άρχισε να αντιμετωπίζει πραγματικά το πρόβλημά της όταν άρχισε να επισκέπτεται ψυχολόγο. Αυτό σε συνδυασμό με τη στήριξη των δικών της ανθρώπων, τη βοήθησε αρχικά να το παραδεχτεί και στη συνέχεια να το πολεμήσει. “Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν στο σκοτάδι, γιατί οι γυναίκες δεν θέλουν να μιλήσουν γι΄αυτό από φόβο μήπως χάσουν τη δουλειά τους. Μάλιστα, υπάρχουν και διαιτολόγοι που ενθαρρύνουν αυτές τις εξαντλητικές δίαιτες. Τα κορίτσια το θεωρούν σημάδι επιτυχίας ‘Δεν έχω πια περίοδο, άρα αδυνάτισα αρκετά’».

“Χρειάστηκαν περίπου δύο χρόνια για το σώμα μου, ώστε να επανέλθει, αλλά ακόμη αντιμετωπίζω προβλήματα με το άγχος και την κατάθλιψη. Ακόμα και σήμερα, δεν μπορώ να φάω κανονικά-έτρωγα τόσο λίγο που το στομάχι μου δεν μπορεί ακόμα να το αντέξει. Επίσης, αν φάω μια ακατάλληλη τροφή, το στομάχι μου πρήζεται σαν να είμαι έξι μηνών έγκυος και νιώθω δυνατές σουβλιές που δε με αφήνουν να κοιμηθώ».

Παρ΄όλα αυτά, η Malcolm συνεχίζει να εργάζεται ως μοντέλο και δηλώνει ότι δεν έχει σκοπό να κατηγορήσει τη βιομηχανία της μόδας. «Τα ζητήματα αυτά, προέκυψαν σε μεγάλο βαθμό από εμένα, οπότε δε θα δαγκώσω το χέρι που με ταϊζει. Επίσης, τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει και εκπροσωπούνται περισσότεροι σωματότυποι. Αν είχα κάνει αυτές τις δηλώσεις 5 ή 10 χρόνια πριν, η καριέρα μου θα είχε μάλλον τελειώσει», δηλώνει.

«Σήμερα μου αρέσει ο εαυτός μου, δεν εξαρτώμαι πια από τον καθρέφτη. Δεν είμαι όσο αδύνατη ήμουν, αλλά δε με νοιάζει. Καμιά φορά, ακόμα, αν δεν έχω κοιμηθεί καλά ή αν είμαι κουρασμένη, κοιτάζομαι και μπορεί να σκεφτώ ‘θα μπορούσα να χάσω μερικά κιλά’, αλλά αμέσως διώχνω τη σκέψη. Η συμβουλή μου είναι: μην αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους που πάσχουν με οργή ή θυμό. Δείξ’ τε τους τα συναισθήματά σας, συμβουλέψτε τους. Οι δικοί μου άνθρωποι ήταν η σωτηρία μου».











Read Next

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.