ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η χαρά αποχωρεί από το σώμα όταν το εγκαταλείπεις»: Γιατί δεν έχουμε χαρά, κατά τον Μιχάλη Δέλτα

«Αποχωρεί όταν πίνεις για να ξεχνάς, όταν τρως για να μην εκφράζεσαι, όταν παραδίνεσαι στη λαγνεία για να τιμωρείς την αγάπη».

«Η χαρά αποχωρεί από το σώμα όταν το εγκαταλείπεις»: Γιατί δεν έχουμε χαρά, κατά τον Μιχάλη Δέλτα

Με μια νέα ανάρτησή του και μια φωτογραφία απ’ τα παλιά, ο Μιχάλης Δέλτα, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των θρυλικών Στέρεο Νόβα, διερωτάται γιατί δεν έχουμε χαρά στη ζωή μας. Σε ένα κείμενο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook, δίνει τις δικές του απαντήσεις, που δεν χωρούν σε στερεότυπα:

«Η Ευθύνη της Χαράς

»Εδώ και αρκετό καιρό ένα θέμα που απασχολεί τις συζητήσεις με φίλους αλλά και ανθρώπους που με επισκέπτονται για θεραπεία είναι το Γιατί κανένας σήμερα δεν έχει Χαρά στην ζωή του. Σαφώς υπάρχουν πολλές και υποκειμενικές απαντήσεις. Έτσι κι εγώ θα αναπτύξω τους λόγους τους οποίους θεωρώ ότι ευθύνονται για την απουσία της Χαράς.

»Θα πάω πίσω λοιπόν γιατί σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα, αλλά η αρχή του νήματος. Η Χαρά είναι η αιτία της Δημιουργίας, αλλά την ίδια στιγμή είναι και αυτό που προκύπτει από την Δημιουργία. Οπότε η Χαρά είναι Αριθμοσοφικά το 1 αλλά και το 10 που αρθροίζει πάλι το 1. Η Χαρά είναι τα γέλια των παιδιών που τρέχουν στους δρόμους της γειτονιάς ατελείωτες ώρες, είναι κάτι που τα χαρακτηρίζει μέσα σε αυτή την ξέγνοιαστη αθωότητα που πηγάζει από την Φύση τους.

»Η Χαρά αρχίζει να αποχρωματίζεται με την ταύτιση στις εχθρικές πεποιθήσεις για επιβίωση. Η Χαρά αποχωρεί από το σώμα όταν το εγκαταλείπεις, όταν πίνεις για να ξεχνάς, όταν τρως για να μην εκφράζεσαι, όταν παραδίνεσαι στη λαγνεία για να τιμωρείς την αγάπη. Η Χαρά δίνει την θέση της στην απελπισία και την απογοήτευση από τη στιγμή που επιλέγεις να ζεις μια ζωή που σε υποτιμά. Όταν επιλέγεις την αφάνειά σου γιατί αισθάνεσαι κατά βάθος, πως είσαι ένα Τίποτα. Η Χαρά κυρίως έχει οριστεί από το Συλλογικό Ασυνείδητο, να έχει ελάχιστη διάρκεια και να ξορκίζεται η πιθανή της σταθερότητα με μικροαστικούς αφορισμούς.

«Η Χαρά κυρίως έχει οριστεί από το Συλλογικό Ασυνείδητο, να έχει ελάχιστη διάρκεια και να ξορκίζεται η πιθανή της σταθερότητα με μικροαστικούς αφορισμούς».

»Σε έχουν κάνει να πιστεύεις ότι δεν έχεις δικαίωμα να έχεις Χαρά, να πορεύεσαι με Αυτήν. Σαφώς και την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρεις Εσύ και έπειτα ακολουθούν, η οικογένεια, η κοινωνία και η εκκλησία. Έχεις φτάσει στο σημείο να πιστεύεις Πως Δεν Σου Αξίζει Να Ζεις Με Χαρά. Στο έμαθε ασυνείδητα πρώτα η μάνα σου γιατί δεν είχε την δύναμη να ζήσει η ίδια με Χαρά, στο είπε στη συνέχεια η υποκριτική κοινωνία και το σύστημά της που θέλουν να σε ελέγχουν και στο επέβαλλε με έναν τρόπο το ιερατείο της εκκλησίας.

»Η Χαρά είναι ζήτημα Ευθύνης. Αν δεν θέλεις να ζήσεις με Αυτήν, τουλάχιστον προετοιμάσου για τις συνέπειες. Αν πάλι συνειδητοποιήσεις Τι Κάνεις Στον Εαυτό σου, άνοιξε την πόρτα και άφησε το μικρό παιδί που θλίβεται μέσα σου, να τρέξει πάλι ξέγνοιστα στους δρόμους της Ζωής.

»Εγκάρδια,

»Μιχάλης Δέλτα - Ενεργειακή Ψυχοθεραπεία

»Εκδόσεις Οδός Πανός

φωτο- με τον κολλητό μου τον Γιάννη Μόμπιλ στην εφηβεία μας με ένα κασετόφωνο και ένα φρέσκο βινύλιο Ηλεκτρονικής μουσικής / 1988»

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.