ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Volvo κάνει το νέο «κλικ» που αλλάζει τον κόσμο

Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο μας προστατεύουν. Αρκεί απλώς… να το θέλουμε

Η Volvo κάνει το νέο «κλικ» που αλλάζει τον κόσμο

«Ήταν μία ανοιξιάτικη νύχτα. Έβρεχε, κι έκανε κρύο. Ήμουν στο αυτοκίνητο με τις φίλες μου. Μόνον οι τρεις μας. Ξαφνικά ένα μεγάλο αυτοκίνητο ήρθε από την αντίθετη κατεύθυνση με πολύ δυνατά φώτα. Δεν μπορούσαμε να δούμε το δρόμο εμπρός μας κι έτσι χτυπήσαμε ένα άλλο αυτοκίνητο πλευρικά. Στο πάτωμα υπήρχαν σπασμένα γυαλιά και η... η φίλη μου ήταν πεσμένη κάτω…»

Η αφήγηση είναι τμήμα μίας σειράς από μίνι φιλμ που δημιούργησε η Volvo για την καμπάνια της με τίτλο «Ένα Εκατομμύριο Περισσότερες» (ζωές). Επιζώντες από πραγματικά τροχαία ατυχήματα εξηγούν πώς ένα απλό «κλικ», η εφαρμογή της ζώνης ασφαλείας, τους κράτησε στη ζωή. Με ελάχιστες λέξεις, αποτυπώνουν το σοκ της σύγκρουσης, τον πόνο, αλλά και το τραύμα που δεν επουλώνεται όσος καιρός και αν περάσει:

«Έπειτα από αυτό το ατύχημα, δεν έχω ποτέ επικοινωνήσει με την οικογένεια της φίλης μου γιατί μου ήταν δύσκολο να τους αντικρίσω, καθώς τα παιδιά είχαν χάσει τη μαμά τους. Εάν δεν είχα βάλει τη ζώνη ασφαλείας μου, νομίζω ότι θα είχα πεθάνει κι εγώ. Η κόρη μου θα είχε χάσει τη μητέρα της και η οικογένειά μου θα είχε καταρρεύσει.»

Και όμως… Όταν παρουσιάστηκε, το 1959, η εφεύρεση της Volvo που μέχρι σήμερα έχει σώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπινες ζωές συνάντησε δυσπιστία, άρνηση και θυμό. Οι αρνητές της την έβρισκαν φριχτή ιδέα, διαμαρτύρονταν ότι είναι ενοχλητική, υποστήριζαν ότι «είναι πιο ασφαλές να πετάγεσαι έξω από το αυτοκίνητο παρά να ‘παγιδεύεσαι’ μέσα». Εννοείται ότι η εμπειρία δεκαετιών διέψευσε πανηγυρικά τον τελευταίο ισχυρισμό, όπως και κάθε άλλο παραλογισμό ενάντια στη χρήση της ζώνης.

Υπενθυμίζοντάς μας, ωστόσο, εκείνες τις αντιδράσεις, η Volvo προλειαίνει το έδαφος για ένα νέο τολμηρό βήμα που ετοιμάζεται να κάνει, με στόχο να υλοποιήσει το πιο «τρελό» της όνειρο: μηδενικές απώλειες ζωής και σοβαροί τραυματισμοί μέσα στα αυτοκίνητά της. Η πρωτοπόρος στην οδική ασφάλεια εταιρεία έχει ήδη λανσάρει ανώτατο όριο ταχύτητας, 180 km/h, στα αυτοκίνητά της, ενώ μέσω του Care Key οι κάτοχοι Volvo μπορούν να ορίσουν χαμηλότερο όριο ταχύτητας στο αυτοκίνητό τους, όταν το παραχωρούν σε έναν πιο άπειρο οδηγό. Αξιοποιώντας την τεχνολογία, η Volvo βελτιώνει την ασφάλεια όχι μόνο τελειοποιώντας το αυτοκίνητο, αλλά εστιάζοντας και στον ανθρώπινο παράγοντα. Γνωρίζει ότι θα συναντήσει αντιδράσεις, αλλά, όπως συνέβη και με τη ζώνη, το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις πρωτοβουλίες της.

Στο πολύ κοντινό μέλλον, κάθε Volvo θα εξοπλίζεται επίσης με in-car κάμερες, που θα αποτρέπουν την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και την απόσπαση προσοχής. Φαίνεται ότι πλησιάζει η στιγμή που μέσα στο αυτοκίνητο θα είναι κανείς εξίσου ασφαλής όσο και στο σπίτι του. Αρκεί να θέλει.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.volvocars.com/a-million-more

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.