ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Βολιώτισσα σεφ που ταΐζει το Ντουμπάι γεμιστά, τζατζίκι και σουβλάκι

Η Βλάσσια Αναγνώστου δημιουργεί με χαμόγελο εξαιρετικά πιάτα. Άφησε πίσω της την Ελλάδα της κρίσης και η τύχη της χαμογέλασε.

Η Βολιώτισσα σεφ που ταΐζει το Ντουμπάι γεμιστά, τζατζίκι και σουβλάκι

Σημείο αναφοράς για τους φίλους των Μεσογειακών γεύσεων είναι το ελληνικό ρεστοράν «Eat Greek» που κατακτά το Ντουμπάι, κάνοντας ευρύτερα γνωστά στον Αραβικό κόσμο παραδοσιακά πιάτα με τη σφραγίδα μιας ταλαντούχας Βολιώτισσας σεφ. Η Βλάσσια Αναγνώστου και η ομάδα της, επιμελούνται το μενού που κατακτά ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Τα γεμιστά, η φέτα, το τζατζίκι, το σουβλάκι, η ταραμοσαλάτα, τα θαλασσινά, το γαλακτομπούρεκο κυριαρχούν στο μενού του εστιατορίου που διαθέτει ένθερμους φίλους και λάτρεις των ελληνικών γεύσεων. Τα σχόλια που καταγράφονται στην ηλεκτρονική σελίδα του εστιατορίου αλλά και στον διεθνή Τύπο, είναι ενδεικτικά της μεγάλης απήχησης που έχουν οι γαστρονομικές δημιουργίες της διακεκριμένης σεφ.

Η Βολιώτισσα σεφ που ταΐζει το Ντουμπάι γεμιστά, τζατζίκι και σουβλάκι
Το ελληνικό ρεστοράν «Eat Greek» που κατακτά το Ντουμπάι

Το εστιατόριο βρίσκεται στο συγκρότημα Dubai Marina και προσφέρει μία σειρά ελληνικών γεύσεων που ποικίλλουν από τηγανητά καλαμάρια μέχρι κρητικό ντάκο. Τα πιάτα σερβίρονται με θέα την παραλία στο νέο συγκρότημα, σε ένα χώρο ζεστό, καλαίσθητο και φιλόξενο, όπου κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο. Έμφαση δίνεται παράλληλα στη χρήση βοτάνων αλλά και στα φρέσκα υλικά, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από την Ελλάδα, ενώ δεν λείπει από το μενού του εστιατορίου και ο καφές φραπέ.

Η χαρισματική Βολιώτισσα σεφ βρίσκεται στο Ντουμπάι από τον Οκτώβριο του 2013 και διακρίνεται στο χώρο της γαστρονομίας χάρη στο ταλέντο, τη δημιουργικότητα και το μεράκι της. Το διθυραμβικό άρθρο της gulfnews.com για το «Eat Greek» αποδεικνύει στην πράξη τη μεγάλη απήχηση που έχει το μαγειρικό της ταλέντο.

Όπως επισημαίνεται στο ίδιο αφιέρωμα «σε ένα ζεστό περιβάλλον που υπόσχεται χαλάρωση και ευδαιμονία, η κ. Αναγνώστου φτιάχνει πιάτα που πατούν στην παράδοση (ναι, υπάρχει οι κλασικές χωριάτικες σαλάτες, ο ντάκος και το σουβλάκι), αλλά πειραματίζεται με τα κλασικά ελληνικά πιάτα και προσπαθεί να δείξει στους πελάτες της πως η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από αυτό που ξέρουν».

Οι κάτοικοι του Ντουμπάι μαθαίνουν να τρώνε μουσακά

Ανατρέχοντας στην αφετηρία της δημιουργικής της διαδρομής, η χαρισματική Βολιώτισσα υπογραμμίζει ότι προέρχεται από ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον και προσθέτει ότι είχε πάντα πάθος με τις γεύσεις. «Μου άρεσε πάντα να δοκιμάζω νέες γεύσεις, να εξερευνώ και να ανακαλύπτω μυρωδιές και αρώματα. Ακολούθησα το όνειρό μου και κατάφερα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο αντικείμενο για κάποιο διάστημα, αλλά ένιωθα ότι έλειπε κάτι από τη ζωή μου, η πλήρης αφοσίωση στο πάθος μου. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά με την μαγειρική. Πριν το «Eat Greek» εργάστηκα σε ένα παραδοσιακό ελληνικό εστιατόριο στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε κάποια εστιατόρια και μικρά καταλύματα» αναφέρει η ίδια μιλώντας για την πορεία της, σε διεθνή αφιερώματα.

Η ίδια δηλώνει εντυπωσιασμένη από το Ντουμπάι και συμβουλεύει όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τη συγκεκριμένη χώρα να επιλέξουν την πιο ιδανική εποχή, μεταξύ Νοεμβρίου και Μαΐου, γιατί «το καλοκαίρι είναι υψηλή η θερμοκρασία και τα επίπεδα της υγρασίας» όπως υπογραμμίζει είναι υψηλά, για να προσθέσει ότι «το Ντουμπάι προσφέρει υψηλό επίπεδο ζωής και πολλές επιλογές για διασκέδαση και δράσεις αναψυχής που καθιστούν ευχάριστη τη διαμονή».

Γαρίδες σαγανάκι με την υπογραφή της Βολιώτισσας σεφ

Επιτυχημένο εγχείρημα

Η Βολιώτισσα, που είναι η «ψυχή» του ελληνικού ρεστοράν στην καρδιά του Ντουμπάι, τονίζει κατ’ επανάληψη ότι το μεγάλο ατού του φημισμένου «Eat Greek» είναι η διάχυτη αίσθηση της φιλοξενίας στο χώρο, η ζεστή υποδοχή του κόσμου, η προθυμία και το ζεστό χαμόγελο του προσωπικού, οι ελληνικές γεύσεις που ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της γης.

«Είναι πολύ σημαντικό το σπιτικό φαγητό, οι γεύσεις που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια. Το φαγητό δεν πρέπει να είναι πολύπλοκο. Η απλότητα διατηρεί την αυθεντικότητα και το άρωμα και στο «Eat Greek» υιοθετούμε τη συγκεκριμένη φιλοσοφία» όπως επισημαίνει η ίδια, για να προσθέσει ότι «η κατ’ εξοχήν ελληνική γεύση είναι τα θαλασσινά, που θυμίζουν καλοκαίρι. Με αυτές τις γεύσεις μεγαλώσαμε και αυτές τις γεύσεις προτείνουνε στο μενού. Μύδια, γαρίδες, καλαμαράκια, αλλά και αστακομακαρονάδα».

Περιγράφοντας το φιλόξενο περιβάλλον στο οποίο δημιουργεί πιάτα υψηλής γαστρονομίας με ελληνική ταυτότητα και προσωπική σφραγίδα, η ίδια αναφέρει ότι «το περιβάλλον είναι φιλόξενο και η φιλική ομάδα του εστιατορίου καλωσορίζει τον πελάτη με ένα ζεστό χαμόγελο, ξεναγώντας τον πρόθυμα στην ελληνική γαστρονομία, ενώ απολαμβάνει παράλληλα την ελληνική μουσική. Πάνω απ’ όλα η ελληνική φιλοξενία, η οποία χαρακτηρίζει κάθε ελληνικό σπίτι».

Ο χρόνος στο Ντουμπάι περνάει γρήγορα για την εκπληκτική Βολιώτισσα σεφ, η οποία παρατηρεί με θαυμασμό από τα μεγάλα παράθυρα του εστιατορίου, τους τολμηρούς φίλους του sky diving, αντιμετωπίζει με διάπλατο χαμόγελο και αισιόδοξη διάθεση τη ζωή, δίνοντας με πολύ έμπνευση και μεράκι το στίγμα της στο ελληνικό εστιατόριο, που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Mall of Emirates.

Η ίδια δηλώνει εντυπωσιασμένη από το Ντουμπάι και συμβουλεύει όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τη συγκεκριμένη χώρα να επιλέξουν την πιο ιδανική εποχή, μεταξύ Νοεμβρίου και Μαΐου, γιατί «το καλοκαίρι είναι υψηλή η θερμοκρασία και τα επίπεδα της υγρασίας»

ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΟΗΤΕΥΟΥΝ

Το μενού του εστιατορίου, το οποίο επιμελείται η Βολιώτισσα σεφ Βλάσσια Αναγνώστου, περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες, πρωινό, γεύμα, δείπνο και καφέ, όλα με ελληνική ταυτότητα και αρώματα Μεσογείου.

Τα σχόλια των δεκάδων κατοίκων του Ντουμπάι, γηγενών αλλά και επισκεπτών, οι οποίοι έχουν γευτεί τα πιάτα που φέρουν τη σφραγίδα της Βολιώτισσας σεφ, είναι ενθουσιώδη και υπογραμμίζουν το δημιουργικό πνεύμα και την εμπνευσμένη απόδοση της ελληνικής γαστρονομικής ταυτότητας.

«Το περιβάλλον του εστιατορίου είναι φιλόξενο και σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου, σε ένα ελληνικό σπίτι. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου. Μου άρεσαν πολύ οι αναπαυτικές ξύλινες καρέκλες» όπως αναφέρουν ένθερμοι φίλοι του εστιατορίου.

Τα σχόλια για το μενού είναι ανάλογα, με τα ζεστά αφράτα ψωμάκια και το ελληνικό ελαιόλαδο που προσφέρεται ως ορεκτικό, τη φέτα, ψητή αλλά και πικάντικη, αλλά και τις εντυπωσιακές γευστικές προτάσεις, να προσελκύουν το ενδιαφέρον των καλοφαγάδων. Διθυραμβικές είναι, παράλληλα, οι κριτικές για τις γαρίδες που είναι τυλιγμένες σε κανταΐφι, αλλά και τα σουβλάκια από αρνί, μοσχάρι, κοτόπουλο και λαχανικά, που φτάνουν στο τραπέζι ζεστά και λαχταριστά, προσελκύοντας βλέμματα θαυμασμού από τους υπόλοιπους θαμώνες.

Η Βλάσσια Αναγνώστου, πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στο μακρινό Ντουμπάι, έχει εναποθέσει το μεράκι και την αγάπη της για τη μαγειρική σε κάθε πιάτο που δημιουργεί, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη διάδοση αλλά και την ανάπτυξη της τέχνης της γαστρονομίας.

Πηγή: taxydromos.gr

Read Next

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

Περισσότερα από

Stories

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.