ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Βανέσα Βενέτη μιλάει για το παιδί της, το transition, το βιασμό της, τον έρωτα & τη βλακεία

Ο τυφώνας Βανέσα, δεν λέει απλώς "Καμία γυναίκα μόνη". Αλλά το εννοεί.

Η Βανέσα Βενέτη μιλάει για το παιδί της, το transition, το βιασμό της, τον έρωτα & τη βλακεία

Η παίκτρια του Game of Chefs που προκάλεσε αίσθηση, μιλάει για όλα:

Βανέσα Βενέτη. Γιατί αυτό το όνομα;

Είμαι άθεη. Ήθελα να επιλέξω ένα όνομα που να μην είναι χριστιανικό ορθόδοξο. Δεν θέλω να γιορτάζω. Ούτε εύχομαι "χρόνια πολλά" σε κάποιον φίλο ή φίλη που γιορτάζει γιατί θεωρώ ότι προδίδω τα πιστεύω μου και τους άλλους. Σε γενέθλια εύχομαι, σε γιορτές ποτέ λόγω της αθεΐας μου. Πριν το transition, στην προηγούμενη ζωή μου, είχα το όνομα που μου είχαν δώσει. Στη νέα μου ζωή επέλεξα αυτό που με εξέφραζε καλύτερα. Ένα όνομα που έχει θηλυκότητα χωρίς να "φωνάζει". Όσο για το Βενέτη; Εκτός από τα Γιάννενα, κατάγομαι και από την Κεφαλλονιά η οποία και ήταν Ενετοκρατούμενη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αν και τα ονόματα από μόνα τους δεν λένε τίποτα, όταν θέλεις να δομήσεις τη ζωή σου από την αρχή, κοιτάς και να είναι όλα όπως σε εκφράζουν.

Εκτός από τα Γιάννενα, κατάγομαι και από την Κεφαλλονιά η οποία και ήταν Ενετοκρατούμενη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αν και τα ονόματα από μόνα τους δεν λένε τίποτα, όταν θέλεις να δομήσεις τη ζωή σου από την αρχή, κοιτάς και να είναι όλα όπως σε εκφράζουν.

Ήσουν πάντα άθεη;

Από μικρή απορούσα ποιος θεός επιτρέπει να πεινάνε τόσα παιδάκια στην Αφρική, γιατί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στις γυναίκες στο Αφγανιστάν, γιατί να συμβαίνουν τα άλλα στη Συρία. Γιατί να πνίγονται παιδάκια στο Αιγαίο. Να, να, να... Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη που εγώ τη λέω "Σύμπαν". Πιστεύω στις ενέργειες των ανθρώπων. Ορκίζομαι στην ενέργεια. Θα το λέω όσο ζω: όταν δίνεις ενέργεια προς έναν στόχο και είσαι προσηλωμένος σε αυτό, πάντα θα πετύχεις. Μπορεί ο δρόμος προς τον στόχο μας να έχει πολλές στροφές, αλλά στην πορεία το βρίσκεις. Αμήν!

"Dead name".

Το "dead name"- γι' αυτό το λέμε και έτσι- είναι ένα όνομα πεθαμένο. Δεν μπορεί εμένα όπως με έχεις δει και με ξέρεις, να με εκφράζει εκείνο το όνομα. Αφορά μια προηγούμενη ζωή, την οποία δεν την αποκηρύττω, την έχω αγαπήσει, την έχω αγκαλιάσει και έχω προχωρήσει, αλλά κάνει κακό στη ψυχολογία ενός ατόμου να μιλάμε για το "dead name" του. Δεν είσαι αυτό. Έχεις μπει στη διαδικασία να κάνεις όλο αυτό το restart στη ζωή σου.

Πίσω από τις λέξεις που για σένα έχουν τεράστια δύναμη, Βανέσα ποια είσαι;

Φεμινίστρια. Ακτιβίστρια. Αισιόδοξη, εργασιομανής, δοτική. Θεωρώ πως είμαι μια καλή φίλη. Είμαι αυστηρή γενικά. Εκδικητική δεν είμαι αλλά δεν ξεχνάω. Δεν θα κοιτάξω να κάνω κακό σε κάποιον άνθρωπο που με έχει βλάψει, αλλά δεν ξεχνάω ότι με έβλαψε. Δεν τον θέλω στη ζωή μου αυτόν τον άνθρωπο. Ντρέπομαι για τον ρατσισμό που επικρατεί στην Ελλάδα. Για τον μισογυνισμό, τον φασισμό και την τρανσοφοβία. Απεχθάνομαι τους παιδεραστές καθώς και όλους εκείνους που ασκούν βία. Δεν υπάρχει κάτι που να με τρομάζει. Να είναι το παιδί μου καλά θέλω και τίποτα άλλο. Κατά τα άλλα σιγά μη φοβηθώ. Είμαι ένα επαναστατικό άτομο. Μα το να είσαι τρανς είναι αναρχία από μόνο του. Κατά τα άλλα, είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος που δεν ενοχλεί και που ποτέ δεν λέει ποτέ.

Είμαι ένα επαναστατικό άτομο. Μα το να είσαι τρανς είναι αναρχία από μόνο του. Κατά τα άλλα, είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος που δεν ενοχλεί και που ποτέ δεν λέει ποτέ.

Αναρχικός γεννιέσαι;

Ναι. Μπορεί να βγει και στην πορεία. Αλλά! Τρανς σημαίνει αναρχία. Θεωρώ ότι όλα τα τρανς άτομα είναι αναρχικά στον πυρήνα τους. Αμφισβητείς τα πάντα, ακόμη και το ίδιο το φύλο. Αναρχία είναι αμφισβήτηση. Δεν δέχεσαι αρχές. Ούτε του φύλου, ούτε του κράτους και της θρησκείας. Η αναρχία είναι κάτι τέλειο και σπάνιο. Αναρχία δεν είναι να πετάς μια μολότοφ. Αναρχία είναι να ζεις χωρίς τις αρχές που σου επιβάλλουν κάποιοι.

Διαβάστε περισσότερα στο MissBloom.gr

Kεντρική φωτογραφία: Facebook

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.