ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η σούπερ μαμά που αγαπάει το ποδόσφαιρο, μαγειρεύει άριστα, δημοσιογραφεί και κάνει πρωινό ραδιόφωνο

Παιδί, ποδόσφαιρο, μπαμπάς, κουζίνα, μαμά, φαγητό, μπάλα και τουμπάλιν. Έτσι συστήνεται η Μαρία Ζαφειράτου μέσω του μπλογκ της. Πότε τα προλαβαίνει όλα;

Η σούπερ μαμά που αγαπάει το ποδόσφαιρο, μαγειρεύει άριστα, δημοσιογραφεί και κάνει πρωινό ραδιόφωνο

Υπάρχει ένα είδος ανθρώπου που με κάνει να χαζεύω από θαυμασμό. Η πολυμήχανη φύση της γυναίκας-ελβετικού σουγιά, του θηλυκού μάνατζερ του σπιτιού, που ακροβατεί με μαεστρία ανάμεσα στο «τρέχω να τα προλάβω όλα» και στο «βρήκα, παρ' όλα αυτά, χρόνο για τον εαυτό μου», είναι άξια επαίνου. Η Μαρία Ζαφειράτου είναι μία τέτοια ακριβώς περίπτωση. Μόνο που έχει και ένα έξτρα υπερατού: βλέπει μπάλα. Βλέπει, σχολιάζει, ενημερώνεται για τα εγχώρια και τα διεθνή ποδοσφαιρικά δρώμενα, γράφει για αυτά στο μπλογκ της και μιλάει για αυτά στην «αχάραγη» ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΠΟΡ FM. «Σηκώνομαι στις 4:45 αλλά ξυπνάω στις 4:50 όταν δηλαδή βγαίνω από την ντουζιέρα» λέει η ίδια. Ίσως το χιούμορ να είναι το μαγικό της φίλτρο, το υπερόπλο της.

Η σούπερ μαμά που αγαπάει το ποδόσφαιρο, μαγειρεύει άριστα, δημοσιογραφεί και κάνει πρωινό ραδιόφωνο
«Σηκώνομαι στις 4:45 αλλά ξυπνάω στις 4:50 όταν δηλαδή βγαίνω από την ντουζιέρα»

-Η πρώτη ερώτηση θα είναι ακριβώς αυτή που περίμενες. Πως τα προλαβαίνεις όλα;

«Δεν τα προλαβαίνω όλα. Για την ακρίβεια, δεν προλαβαίνω ούτε τα μισά από αυτά που έχω στην λίστα του μυαλού μου. Θα με βόλευε πολύ αν είχε 6-8 ωρίτσες παραπάνω η μέρα, αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση κάτι θα έμενε απέξω. Οπότε κάνω τα απαραίτητα και “χώνω” στο πρόγραμμα ό,τι ακόμα μπορώ. Δίνω προτεραιότητα στα σημαντικά και προσπαθώ να μην αφήνω τίποτα να αποσπάσει την προσοχή μου μέχρι να τα τελειώσω, ούτως ώστε να μου μείνει χρόνος για να κάνω και τα δευτερεύοντα».

-Δώσε μου την εικόνα μιας τυπικής μέρας σου, από την ώρα που ξυπνάς το πρωί μέχρι το βράδυ που θα πέσεις για ύπνο.

«Σηκώνομαι στις 4:45 αλλά ξυπνάω στις 4:50 όταν δηλαδή βγαίνω από την ντουζιέρα. Ντύσιμο, πρωινό και έξω από την πόρτα στις 5:30 για να είμαι στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94,6 στις 06:00 για την ωριαία εκπομπή μου με τον Γιώργο Σπανομανώλη. Παραμένω στο σάιτ του σταθμού ως τις 12:00. Στις 12:20 είμαι στο ΟΑΚΑ για προπόνηση ή στην πισίνα για τη μικρή μου κόρη, Διοχάντη. Μετά σπίτι και περιμένουμε τον μικρό άνδρα της οικογένειας, Ανδρέα, να έρθει από τον παιδικό σταθμό. Βάζω τα μικρά για ύπνο και έχω το ελεύθερο για 1-2 ώρες να μαζέψω το σπίτι, να μαγειρέψω, να ανεβάσω κάτι στο blog ή να ξαπλώσω για λίγο. Από τις 17:00 έως τις 21:00 το πρόγραμμα έχει παιχνίδι, βόλτα, κούνιες, μπάνια και νάνι. Καμιά φορά τα μικρά γίνονται βοηθοί μου και μαγειρεύουμε μαζί, συγυρίζουμε ή με “βοηθάνε” στο σιδέρωμα (εγώ σιδερώνω κι εκείνα παίζουν τριγύρω…). Από τις 21:30 έως και τις 23:30 (στην καλύτερη μέχρι τα μεσάνυχτα) βλέπουμε με τον Στέλιο τις αγαπημένες μας (ξένες) σειρές ή κάποιον αγώνα ποδοσφαίρου και συζητάμε τα της ημέρας».

Η Μαρία και ο Στέλιος, συνοδοιπόροι, "συνδρομείς" και σύντροφοι.

-Τι κάνεις όταν νιώθεις ότι το άγχος σε ξεπερνά; Κρατάς την αναπνοή σου; Κάνεις γιόγκα; Τι;

«Σιχαίνομαι τη γιόγκα, όσες φορές την έχω δοκιμάσει, αντί να χαλαρώσω και να ηρεμήσω, έχω φύγει έξαλλη. Όταν αισθάνομαι να “πελαγώνω”, απευθύνομαι στον μάνατζερ της οικογένειας και σύζυγό μου, Στέλιο Σοφιανό. Έχει έναν φοβερό cool τρόπο να μου βρίσκει λύσεις, να επαναφέρει την ψυχραιμία στο μυαλό μου και να μου τονώνει το ηθικό» λέει, δίνοντας άθελά της, μέσα σε μία μικρή φράση ένα μεγάλο μυστικό επιτυχίας της συνύπαρξης.

-Πες μου λίγα λόγια για το μπλογκ σου, Mummy loves foodball.

«Η ιδέα ήρθε το 2013, λίγους μήνες μετά την γέννηση του Ανδρέα και με αφορμή το μπλογκ 31ebdomades.gr της φίλης και συναδέλφου Κέλλυς Σώκου: “Είναι ψυχοθεραπευτικό” μου είχε πει, οπότε σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω ως “ημερολόγιο”. Το mummylovesfoodball.gr (ή com) έχει πράγματα που ζούμε με (και για) τα μωρά μας, καλά, κακά, στραβά, όμορφα, ιδιαίτερα, εκπληκτικά, αφόρητα αλλά και τις σπιτικές συνταγές μου (απλές, εύκολες, εφικτές) με μια πινελιά από την τρέλα και αγάπη μου για το ποδόσφαιρο».

Το μπλογκ της Μαρίας αγαπάει το ποδόσφαιρο, το φαγητό και τα παιδιά.

-Από πότε κρατάει η αγάπη σου για το ποδόσφαιρο και από πότε για τη μαγειρική;

«Αγάπησα το ποδόσφαιρο σε ηλικία 6-7 χρονών. Ε, όταν έχεις έναν κατά 6 χρόνια μεγαλύτερο αδερφό, τον βλέπεις να ασχολείται συνέχεια με αυτό και κάθε Κυριακή δεν έχεις άλλη επιλογή από το να παρακολουθείς «Αθλητική Κυριακή», ή θα το μισήσεις ή θα κολλήσεις το μικρόβιο. Εγώ κόλλησα. Η μαγειρική ήρθε κάπου στην εφηβεία και παρά το γεγονός ότι η μαμά μου δεν με άφηνε να ανακατεύομαι στην κουζίνα της (τώρα την καταλαβαίνω), έβρισκα την ευκαιρία, τρύπωνα και έφτιαχνα ό,τι μπορούσα από συνταγές περιοδικών. Το (τυχαίο αλλά τόσο ωραίο) πέρασμά μου από το BHMA Gourmet και το προνόμιο να έχω την καθοδήγηση της Νανάς Δαρειώτη με βοήθησαν να ανέβω κατηγορία και να αγαπήσω το φαγητό ακόμα περισσότερο».

Στην κουζίνα είμαι μόνη μου και απολαμβάνω τους πειραματισμούς μου. Στο γήπεδο είμαι με τα ποδοσφαιροφιλαράκια μου όπου κάνουμε πλάκα.

-Πού διασκεδάζεις πιο πολύ; Στο γήπεδο ή στην κουζίνα;

«Και στα δύο εξίσου πολύ. Στην κουζίνα είμαι μόνη μου και απολαμβάνω τους πειραματισμούς μου αλλά και την ιδέα ότι φτιάχνω κάτι για τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Γι’ αυτό και κάνουμε συχνά τραπεζώματα. Στο γήπεδο είμαι με τα ποδοσφαιροφιλαράκια μου όπου κάνουμε πλάκα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα». Η Μαρία είναι ΑΕΚ και Λίβερπουλ. «Τι άλλο;» αναρωτιέται. «Ένα φαγητό που μ' αρέσει; Πολύ δύσκολο. Να πω τρία; Παστίτσιο, σπανακόρυζο, κοκκινιστό. Αλλά αν με αφήσεις, μπορώ να σου κάνω κατάλογο» απαντάει όταν της ζητάω να μου πει το αγαπημένο της φαγητό. Πάντα μου αρέσει να μαθαίνω ποιο είναι το πιάτο που έχουν αδυναμία οι καλοί μάγειρες.

-Θα μου δώσεις μία εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για καλοκαιρινή σαλάτα by Mummy loves football;

«Πράσινη σαλάτα (μαρούλι, ρόκα, baby σπανάκι, ό,τι θέλετε…), 2-3 φέτες καπνιστής γαλοπούλας ψιλοκομμένες, 1 φέτα πεπόνι σε κυβάκια, 1 κομμάτι ανθότυρο τριμμένο, 6-7 ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και μια χούφτα σπόρους. Για την βινεγκρέτ χυμός από 1 πορτοκάλι, 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα. Καλό ανακάτεμα και καλή όρεξη!».

mummylovesfoodball.gr

Θα δοκιμάσουμε τη σούπερ συνταγή της σούπερ μαμάς.

Read Next

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

Περισσότερα από

Stories

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.