ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η νοσηλεύτρια που γεμίζει τα δωμάτια των ασθενών της με φωτογραφίες των αγαπημένων τους

H Τζίνα Μπαρμπιέρι είχε αυτή την κυριολεκτικά σωτήρια ιδέα όταν ο πατέρας μιας φίλης της νοσηλεύτηκε ολομόναχος στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η νοσηλεύτρια που γεμίζει τα δωμάτια των ασθενών της με φωτογραφίες των αγαπημένων τους

Όταν πέθανε ο πατέρας της Λόρι Τότσε τον Μάρτιο, μπορούσε να έχει κοντά του μόνο δύο μέλη της οικογένειάς του, λόγω των περιορισμών της πανδημίας της COVID-19, που είχε ήδη ξεσπάσει. Λίγες μόλις εβδομάδες αργότερα νόσησε και η μητέρα της και όταν έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο, δεν της επιτρεπόταν να δέχεται επισκέψεις.

«Είναι 87 ετών. Δεν έχει iPhone ούτε κανέναν άλλο τρόπο να επικοινωνήσει μαζί μας» θυμάται η Τότσε σήμερα, σε ρεπορτάζ του Good Morning America. «Μπήκε στο νοσοκομείο και καθώς την απομάκρυναν από εμένα, δεν ήξερα πότε θα την ξαναδώ».

Τελικά, η Τότσε κατάφερε να μιλήσει με τη μαμά της στο τηλέφωνο με τη βοήθεια των νοσηλευτών, ένα τηλεφώνημα που φυσικά δεν μπορούσε να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία της. Τότε, έμαθε για ένα πρόγραμμα που διεξαγόταν στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, στο Λόουελ της Μασαχουσέτης, που επέτρεπε σε συγγενείς και φίλους να στείλουν φωτογραφίες τους, ώστε το νοσηλευτικό προσωπικό να γεμίσει, με αυτές, το δωμάτιο των ασθενών. Έτσι κι έκανε, στέλνοντας μια δική της φωτογραφία στη μητέρα της, για να δεχτεί, αμέσως μετά, ένα τηλεφώνημα από εκείνη και να την ακούει να της μιλάει, για πρώτη φορά μετά από καιρό, ενθουσιασμένη.

Ένα πρόγραμμα που διεξάγεται στο νοσοκομείο του Λόουελ της Μασαχουσέτης επιτρέπει σε συγγενείς και φίλους να στείλουν φωτογραφίες τους, ώστε το νοσηλευτικό προσωπικό να γεμίσει, με αυτές, το δωμάτιο των ασθενών

Η Τότσε επωφελήθηκε από το πρόγραμμα Pictures for Patiens (Φωτογραφίες για Ασθενείς), πρωτοβουλία μιας νοσηλεύτριας στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, της Τζίνα Μπαρμπιέρι.

Η 30χρονη νοσοκόμα εμπνεύστηκε την ιδέα όταν της τηλεφώνησε μια παλιά φίλη, ο πατέρας της οποίας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο όπου δούλευε η Μπαρμπιέρι. Όταν η νοσοκόμα ρώτησε τη φίλη της τι μπορούσε να κάνει για να τη βοηθήσει, το αποτέλεσμα της κουβέντας τους ήταν η φίλη της να στείλει στην Μπαρμπιέρι μερικές οικογενειακές φωτογραφίες, τις οποίες η νοσηλεύτρια κρέμασε στο δωμάτιο του πατέρα της.

Στη συνέχεια η Μπαρμπιέρι αγόρασε, με δικά της έξοδα, έναν εκτυπωτή, δημιούργησε ένα email ειδικά για αυτόν το σκοπό και άρχισε να ενημερώνει τους συγγενείς των ασθενών ότι μπορούσαν να της στείλουν φωτογραφίες, για να τις τοποθετήσει στο δωμάτιό τους.

«Κάποιοι από αυτούς έχουν τις αισθήσεις τους και βλέπουν τις φωτογραφίες» εξηγεί η νοσηλεύτρια. Σε μια περίπτωση, μάλιστα, ένα ζευγάρι ανακοίνωσε, μέσα από μια φωτογραφία, στο αγαπημένο του πρόσωπο που νοσηλευόταν, ότι περιμένει παιδί.

Σε μια περίπτωση, ένα ζευγάρι ανακοίνωσε, μέσα από μια φωτογραφία, στο αγαπημένο του πρόσωπο που νοσηλευόταν, ότι περιμένει παιδί.

«Αν περνάς κάποια δοκιμασία, ιδιαίτερα τόσο τρομακτική όσο μια ασθένεια, θέλεις τους αγαπημένους στο πλάι σου, μόνο να ξέρεις ότι ενδιαφέρονται για εσένα. Νομίζω ότι αυτό επηρεάζει σημαντικά την υγεία και την ευεξία των ασθενών» σχολίασε η Μπαρμπιέρι.

Πρόσφατα μάλιστα η ευρηματική και ευαίσθητη νοσοκόμα άρχισε να δέχεται και δωρεές για να συνεχίσει ανεμπόδιστη το έργο της, μια από τις οποίες, ύψους 500 δολαρίων, προήλθαν από την οικογένεια της Τότσε. «Είναι ένα εκπληκτικό πρόγραμμα. Ήταν μια ωραία ευκαιρία να ανεβάσω το ηθικό της μητέρας μου υπενθυμίζοντάς της ότι την περιμένουμε να βγει από το νοσοκομείο» θυμάται σήμερα η Τότσε για τη μαμά της, που πλέον έχει πάρει εξιτήριο και είναι ξανά μαζί τους.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: Jeanna Barbieri/Facebook

Read Next

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.

Περισσότερα από

Stories

13 Μαϊ 2024

Η ανατριχιαστική ιστορία της Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ των ABBA που έγινε πείραμα στα χέρια των Ναζί

Η τρομακτική, αληθινή ιστορία της Άνι που κατάφερε να γλιτωσεί όταν δραπέτευσε στη Σουηδία.

13 Μαϊ 2024

"Μια φιλενάδα μου είπε κάποτε ότι δεν πρέπει να μαλώνω ποτέ με κάποιον που δεν αγαπάω"

Από τους πιο ποθητούς άντρες του Χόλιγουντ, με άπειρους έρωτες, έναν γάμο, εννιά παιδιά και ξέχειλο ταλέντο. Η παρανοϊκή γοητεία του Τζακ Νίκολσον εμπνέει.

13 Μαϊ 2024

Ο μοναχογιός της Ντόρις Ντέι ήταν ο στόχος του Τσάρλς Μάνσον στην στυγερή δολοφονία του 1969

Η απίστευτη ιστορία πίσω από την μαζική δολοφονία που συγκλόνισε το Χόλιγουντ του 60'.

12 Μαϊ 2024

John Lennon: Το πιο συγκινητικό τραγούδι που έχει γραφτεί ποτέ για τη μητέρα δεν μιλάει για μία σχέση αγάπης

Δεν μιλούν όλα τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τη μαμά για έναν τρυφερό δεσμό αγάπης και αφοσίωσης. Η ιστορία πίσω από το τραγούδι του John Lennon "Mother"

12 Μαϊ 2024

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού Θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

12 Μαϊ 2024

Κάθριν Χέπμπορν: Τα τέσσερα Όσκαρ, ο Σπένσερ Τρέισι και η αυτοκτονία που στιγμάτισε την ζωή της

Φεμινίστρια, ασυμβίβαστη, καλλιεργημένη και ανεξάρτητη η Κάθριν Χέπμπορν που μαγνήτιζε τους θεατές υπήρξε role model για τις γυναίκες.

12 Μαϊ 2024

"Πότε θ’ ανθίσουνε τούτοι οι τόποι; Πότε θα ‘ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι, να συνοδεύσουνε την βλακεία στην τελευταία της κατοικία";

Σαν σήμερα πεθαίνει ο Νίκος Γκάτσος, ο ποιητής των αθάνατων ελληνικών τραγουδιών. Τα ποιήματα και οι στίχοι του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Δανέζικα, Ισπανικά, Ιταλικά, Καταλανικά, Κορεατικά, Σουηδικά, Τουρκικά, Φινλανδικά.

11 Μαϊ 2024

"Μάθημα Σολφέζ": Η πρώτη ελληνική επιτυχία της Eurovision 47 χρόνια πριν, είχε ανύπαρκτο μπάτζετ

7 Μαΐου 1977. Το "Μάθημα Σολφέζ" γίνεται η πρώτη ελληνική συμμετοχή που τερματίζει στην πεντάδα της Eurovision. Χρειάστηκε να περάσουν 27 χρόνια για να σπάσει αυτό το ρεκόρ.

11 Μαϊ 2024

"Άσπρο, μαύρο όνειρα κάνω": Η Αλέξια στη σκηνή της Eurovision 37 χρόνια πριν

Ήταν το μακρινό 1987 και αυτό που απογείωσε κατόπιν την καρέρα της Αλέξιας.