ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Νέλλυ έφυγε από την Αθήνα λόγω ΤΕΒΕ και ΦΠΑ και πήγε στην Μελβούρνη

Άφησε τη δημοσιογραφία της Αθήνας για να γίνει ερασιτέχνης σεφ στην Αυστραλία. Τα φαγητά της Νέλλυς είναι τόσο όμορφα, εκτός από υγιεινά, που το πάει για sous chef.

Η Νέλλυ έφυγε από την Αθήνα λόγω ΤΕΒΕ και ΦΠΑ και πήγε στην Μελβούρνη
Η Νέλλυ έφυγε από την Αθήνα λόγω ΤΕΒΕ και ΦΠΑ και πήγε στην Μελβούρνη
Η Νέλλυ και το υπέροχο ζωάκι της Αυστραλίας, το κοάλα

Η Νέλλυ Σκουφάτογλου είναι ένα φρέσκο κορίτσι, με «πνευματώδη» αισθητική. Αν θέλει μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα μακριά, πανέμορφα μαλλιά και να εξαφανιστεί. Αντί για αυτό, η Νέλλυ επέλεξε να κάνει μπέρτα τα μαλλιά της και σαν super woman να πετάξει μέχρι τη Μελβούρνη. Και να ζήσει εκεί αφήνοντας πίσω της το επάγγελμα της δημοσιογράφου που είχε επιλέξει και προσπαθήσει να διεκδικήσει στην Αθήνα. «Γεννήθηκα με Αυστραλιανό διαβατήριο, λόγω της μαμάς μου, και όταν η κατάσταση για μένα δυσκόλεψε πολύ στην Ελλάδα αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στο δεύτερο σπίτι μου» εξηγεί, για να μην παρεξηγηθεί ότι ήταν από αυτούς που έσπευσαν να εγκαταλείψουν το πλοίο εύκολα.

Εικόνες της Μελβούρνης από το φέισμπουκ της Νέλλυς

-Πόσο εύκολα άφησες την Αθήνα;

Όταν έφυγα από την Αθήνα, ήμουν πολύ ερωτευμένη μαζί της αλλά ένιωθα να «εξαφανίζομαι» όλο και περισσότερο. Τα τελευταία χρόνια η πίεση από το ΤΕΒΕ και το ΦΠΑ, σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές μου, ενώ όλες οι υποχρεώσεις μου έτρεχαν, με είχε γονατίσει. Συνέτρεξαν και κάποιοι άλλοι λόγοι οικογενειακοί και προσωπικοί και πήρα την απόφαση να δοκιμάσω την τύχη μου στη Μελβούρνη. Τον πρώτο καιρό δυσκολεύτηκα πάρα πολύ -αν και πολίτης της χώρας- και κουράστηκα όσο ποτέ. Απέδωσε όμως.

Εικόνες της Μελβούρνης από το φέισμπουκ της Νέλλυς

-Πως είναι η ζωή στη Μελβούρνη σε σχέση με αυτή της Αθήνας;

Η ζωή στη Μελβούρνη είναι πολύ διαφορετική. Τα Χριστούγεννα ήρθα για τρεις εβδομάδες στην Αθήνα και άλλαξαν πολλές απόψεις μου. Ίσως επειδή είχα την τύχη να ζήσω την Αθήνα στα καλά της, την είχα στο μυαλό μου σε βάθρο, εξιδανικευμένη. Μέσα στα σχεδόν δύο χρόνια που λείπω, έχει περάσει πολλά. Είδα τον κόσμο πιο πεσμένο ψυχολογικά και όλα μου φάνηκαν πιο σκοτεινά. Απόλυτα δικαιολογημένο. Στη Μελβούρνη, δεν θα δεις σκουπίδια. Δεν θα δεις κόσμο αγενή, χωρίς αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Είναι μια πόλη φωτεινή, ακόμη και στα σκοτεινά της σημεία, γεμάτη θερμούς και χαμογελαστούς ανθρώπους. Μια πόλη προσεγμένη, όμορφη, γεμάτη πράσινο. Βρίσκεις ό,τι είδους κουζίνα θέλεις, και όποιο προϊόν φανταστείς. Η ποιότητα του φαγητού είναι ασυναγώνιστη, όπως και του καφέ. Υπάρχουν αμέτρητα μπαρ, κλαμπ, παμπ, χώροι για λάϊβ, εκθέσεις κλπ. Ολόκληρες περιοχές που στους κεντρικούς δρόμους παρατάσσονται τα μαγαζιά το ένα δίπλα στο άλλο. Μαγαζιά για όλα τα γούστα. Δικαίως έχει χαρακτηριστεί η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς. Είναι οργανωμένη, ασφαλής και φροντίζει τους κατοίκους της. Παρ' όλα αυτά, έχει τα αρνητικά της. Οι αποστάσεις καμιά φορά μπορεί να γίνουν κουραστικές, όπως ο καιρός της που αλλάζει τρεις με τέσσερις φορές της μέρα πολλές φορές και με διαφορές 20-25 βαθμών Κελσίου μέσα σε λίγες ώρες. Τα περισσότερα καφέ κλείνουν 3:00 με 4:00 το απόγευμα και τα εστιατόρια 10:00 το βράδυ. Τις καθημερινές πολύ δύσκολα θα βγεις από το σπίτι στη 1:00 το βράδυ για να πιεις ένα ποτό στην Καρύτση. Επίσης το ένα ποτό, ισούται με ένα σφηνάκι κι αυτό τσιμπημένο. Να σημειωθεί πως το Αυστραλιανό όνειρο είναι για λίγους. Η πλειοψηφία πληρώνεται με χαμηλούς για τα δεδομένα της χώρας μισθούς και η ζωή είναι ακριβή. Αν δουλέψεις σκληρά όμως, ανταμείβεσαι.

Αυτό το τελευταίο με τσακίζει. Σκληρή δουλειά και ανταμοιβή. Κράτος δικαίου και άλλα δεδομένα, τα οποία φαντάζουν μακρινά από την Ελλάδα. Τόσο μακρινά όσο η Μελβούρνη: 14.966 χιλιόμετρα. Αλλάζω θέμα για ευνόητους λόγους. Ας στραφούμε στο τι κάνει η Νέλλυ εκεί, με τι καταπιάνεται.

-Είδα ότι ανεβάζεις συγκλονιστικές φωτογραφίες φαγητών. Ποια είναι η σχέση σου με το φαγητό;

Συγκλονιστικές δε θα τις έλεγα τις φωτογραφίες μου. Κάπως βαριά λέξη. Ελκυστικές μπορεί. Για μένα το φαγητό είναι ίσως η μεγαλύτερη ηδονή. Ακόμη κι αν έχω σκάσει από το πολύ φαΐ, κάπως θα βρω τρόπο να χωρέσω λίγο ακόμη αν δω κάτι που μου ανοίξει την όρεξη.

-Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των φαγητών που ανεβάζεις εκτός από το υπέροχο food styling;

Αντιμετώπισα σχετικά πρόσφατα κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας και ύστερα από μία περιπέτεια με λάθος φαρμακευτική αγωγή, ο οργανισμός μου δεν επεξεργαζόταν πολλές τροφές. Αναγκάστηκα να κάνω πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μου και φυσικά σχεδόν απέκλεισα οτιδήποτε περιττό ή βλαβερό. Προσπαθώ να μαγειρεύω χωρίς συνθετικές ύλες, επεξεργασμένα τρόφιμα και έλαια, ζάχαρη και γλουτένη, ενώ έχω αντικαταστήσει τα γαλακτοκομικά με άλλες πηγές ασβεστίου. Τόσο η υγεία μου όσο και η εμφάνισή μου έχουν βελτιωθεί κατά πολύ. Τα φαγητά μου, λοιπόν, εκτός από όμορφα στο μάτι είναι ως επί το πλείστον υγιεινά.

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου αυστραλιανό σνακ;

Το αγαπημένο μου αυστραλιανό σνακ είναι τo ricotta hot cake αλλά συναγωνίζεται τα chia puddings.

-Και πιο το αγαπημένο σου ελληνικό σνακ;

Αγαπημένο ελληνικό σουβλάκι και μόνο σουβλάκι. Πίτα λαδωμένη με υπερβολική δόση κρεμμυδιού και πάπρικας.

Souvlaki rules! Το μόνο που της λείπει από την Ελλάδα.
Chia pudding
Red velvet ricotta hot cake

Read Next

12 Μαϊ 2024

John Lennon: Το πιο συγκινητικό τραγούδι που έχει γραφτεί ποτέ για τη μητέρα δεν μιλάει για μία σχέση αγάπης

Δεν μιλούν όλα τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τη μαμά για έναν τρυφερό δεσμό αγάπης και αφοσίωσης. Η ιστορία πίσω από το τραγούδι του John Lennon "Mother"

12 Μαϊ 2024

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού Θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

Περισσότερα από

Stories

12 Μαϊ 2024

Κάθριν Χέπμπορν: Τα τέσσερα Όσκαρ, ο Σπένσερ Τρέισι και η αυτοκτονία που στιγμάτισε την ζωή της

Φεμινίστρια, ασυμβίβαστη, καλλιεργημένη και ανεξάρτητη η Κάθριν Χέπμπορν που μαγνήτιζε τους θεατές υπήρξε role model για τις γυναίκες.

12 Μαϊ 2024

"Πότε θ’ ανθίσουνε τούτοι οι τόποι; Πότε θα ‘ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι, να συνοδεύσουνε την βλακεία στην τελευταία της κατοικία";

Σαν σήμερα πεθαίνει ο Νίκος Γκάτσος, ο ποιητής των αθάνατων ελληνικών τραγουδιών. Τα ποιήματα και οι στίχοι του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Δανέζικα, Ισπανικά, Ιταλικά, Καταλανικά, Κορεατικά, Σουηδικά, Τουρκικά, Φινλανδικά.

11 Μαϊ 2024

"Μάθημα Σολφέζ": Η πρώτη ελληνική επιτυχία της Eurovision 47 χρόνια πριν, είχε ανύπαρκτο μπάτζετ

7 Μαΐου 1977. Το "Μάθημα Σολφέζ" γίνεται η πρώτη ελληνική συμμετοχή που τερματίζει στην πεντάδα της Eurovision. Χρειάστηκε να περάσουν 27 χρόνια για να σπάσει αυτό το ρεκόρ.

11 Μαϊ 2024

"Άσπρο, μαύρο όνειρα κάνω": Η Αλέξια στη σκηνή της Eurovision 37 χρόνια πριν

Ήταν το μακρινό 1987 και αυτό που απογείωσε κατόπιν την καρέρα της Αλέξιας.

11 Μαϊ 2024

Ο Στράτος Διονυσίου 20 ετών στον γάμο του, το 1955

Μια ρετρό φωτογραφία από το παρελθόν του σπουδαίου καλλιτέχνη που πέθανε πρωί της 11ης Μαΐου 1990, σε ηλικία μόλις 54 ετών.

10 Μαϊ 2024

"Σταμάτησα να μιλάω για μένα και άρχισα να την ακούω": Πώς κέρδισε ο Κερκ Ντάγκλας τη γυναίκα του

Η ιστορία αγάπης του Κερκ Ντάγκλας και της Αν Μπάιντενς κράτησε 65 χρόνια, αν και είχε αρχίσει με μια απόρριψη.

10 Μαϊ 2024

Eurovision 33 χρόνια πριν: Η Σοφία Βόσσου και ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην Eurovision το 1991

Οι λόγοι που το (ομολογουμένως) πολύ καλό τραγούδι τους "Η Άνοιξη", δεν κέρδισε τότε.

10 Μαϊ 2024

Φρεντ Αστέρ: "Δεν μπορεί να παίξει. Δεν μπορεί να τραγουδήσει. Αρχίζει να έχει φαλάκρα. Μπορεί να χορέψει λίγο...".

Ο Φρεντ Αστέρ διέψευσε τις προβλέψεις των παραγωγών του Χόλιγουντ και έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου ως ο επιδραστικότερος χορευτής του αιώνα.

10 Μαϊ 2024

Σιντ Βίσιους:"Σε παρακαλώ, μητέρα θάψε με δίπλα στο μωρό μου. Θάψε με, με το δερμάτινο σακάκι μου, το τζιν μου και τις μπότες μου. Αντίο."

Το απόλυτο είδωλο μιας μηδενιστικής γενιάς, ο μπασίστας των Sex Pistols ήταν ίσως ένα "κακό παιδί" αλλά πέρασε στην αιωνιότητα όταν πέθανε πριν κλείσει τα 22.