ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η μάσκα των μαθητών είναι το δένδρο, η κατάσταση της εκπαίδευσης είναι το δάσος»

«Όσο αφήνουμε την παιδεία μας να ερειπώνει τόσο περισσότεροι "ψεκασμένοι" θα εκκολάπτονται». Ένας Έλληνας παιδίατρος εστιάζει στα αληθινά σπουδαία προβλήματα.

«Η μάσκα των μαθητών είναι το δένδρο, η κατάσταση της εκπαίδευσης είναι το δάσος»

Τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής σεζόν και μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα μέτρα ασφαλείας κατά του νέου κορονοϊού, έχει φουντώσει η διαμάχη ανάμεσα στους υπέρμαχους και τους πολέμιους της χρήσης μάσκας από τους μαθητές. Μήπως όμως τελικά δεν είναι αυτό το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολεί; Ένας Έλληνας παιδίατρος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Κωνσταντίνος Νικολάου, επιχειρεί μέσα από μια ανάρτησή του να εστιάσει στα ζητήματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία:

«Η μάσκα των μαθητών είναι το δένδρο... η κατάσταση της εκπαίδευσης είναι το δάσος.

»Παρακολουθώ τη διαδικτυακή μάχη "Μασκολατρών" και "Μασκοκλαστών", ένα ανούσιο σημείο σύγκρουσης καθώς η επιστήμη έχει πάρει σαφή θέση υπέρ της χρήσης μάσκας στα παιδιά. Παραμένουν βέβαια ορισμένα ερωτηματικά για τη σωστή χρήση της από τα παιδιά αλλά αυτά θα φανούν και θα βελτιωθούν στην πράξη.

»Αναλώνουμε όμως το χρόνο μας στο θέμα της μάσκας και ξεχνάμε την ουσία.

»Αρχίζω να πιστεύω ότι η κα. Κεραμέως και οι σύμβουλοί της δεν έχουν περάσει ούτε μια βόλτα τα τελευταία χρόνια από σχολική τάξη.

»Πώς μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις όταν σε μία τάξη θα συνυπάρχουν 25+ παιδιά;

»Έγινε πρόβλεψη να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών; Λήφθηκε μέριμνα για προσλήψεις καθηγητών ή για αγορά θρανίων;

»Έχουν αναζητήσει επιπλέον χώρους ανά Δήμο που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως αίθουσες; Έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο εναλλάξ λειτουργίας πρωί-απόγευμα; Έχουν προετοιμάσει υλικό τηλεκπαίδευσης για τα παιδιά που δε θα μπορούν να πάνε στην τάξη;

»Δεν έχουν κάνει τίποτα, γιατί δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από αυτό. Οι αποφάσεις επηρεάζονται μόνο από τα λόμπι των ιδιωτικών σχολείων και από το πολιτικό κόστος. Φταίμε όμως και οι γονείς, γιατί δεν ενδιαφερόμαστε για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Πολλοί αντιμετωπίζουμε το σχολείο ως πάρκινγκ παιδιών για να πάμε στη δουλειά μας. Πολλοί δε σεβόμαστε το ρόλο του εκπαιδευτικού και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Αφήνουμε τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα στριμωγμένα σε ακατάλληλες και ορισμένες φορές επικίνδυνες αίθουσες και σιωπούμε.

»Αλλά δεν πειράζει... Η διαμάχη για τις μάσκες φέρνει περισσότερα likes και shares... μας κάνει να γελάμε με τις γραφικές "αυθεντίες της ιατρικής" και τους "γνώστες της παγκόσμιας συνομωσίας". Αλλά όσο αφήνουμε την παιδεία μας να ερειπώνει τόσο περισσότεροι "ψεκασμένοι" θα εκκολάπτονται και θα μας κυβερνούν. Και όσο ασχολούμαστε με τις μάσκες η κάθε Κεραμέως θα μιλάει για τις μάσκες και όχι για την ανικανότητά της να βελτιώσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Δείτε την ανάρτηση:


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.