ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη ίδρυσε το δημοτικό σχολείο Saint Agnes στην Ουγκάντα βοηθώντας ορφανά παιδιά

«Πάντα ήθελα, να μπορέσω να βοηθήσω έστω και λίγο τα παιδιά της Αφρικής, πολλά από τα οποία μεγαλώνουν κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες».

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη ίδρυσε το δημοτικό σχολείο Saint Agnes στην Ουγκάντα βοηθώντας ορφανά παιδιά

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη είναι μια πολυσχιδής και υπερταλαντούχα καλλιτέχνις. Όμως πάνω από όλα είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, παράδειγμα προς μίμηση. Την είχα γνωρίσει καλύτερα στο παρελθόν, από κοινούς γνωστούς μας και την θαύμασα τότε σαν συγγραφέα, καθώς είχε γράψει μια πάρα πολύ όμορφη ποιητική συλλογή.

Έκτοτε την θαύμασα πολλάκις σαν σκηνοθέτιδα. Πρόσφατα έμαθα για κάτι πολύ ωραίο που κάνει και με αφορμή θέλησα να γράψω αυτό το άρθρο. Η Κωνσταντίνα, λοιπόν, κάνει ένα θεάρεστο έργο σε μια χώρα που συνεχώς δοκιμάζεται -και δηλώνω δημόσια ότι θέλω και εγώ να την ακολουθήσω σε ένα ταξίδι στην Ουγκάντα.

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη ίδρυσε το δημοτικό σχολείο Saint Agnes στην Ουγκάντα βοηθώντας ορφανά παιδιά
Μόνο με 80 ευρώ ετησίως, ένας ανάδοχος γονέας, μπορεί να προσφέρει σε ένα ορφανό παιδί, σίτιση, φαρμακευτική περίθαλψη και μόρφωση.
Μέχρι τώρα, αυτά τα 9 χρόνια, αρκετοί έχουν εμπιστευτεί την κίνησή μας και τα αγνά μας κίνητρα και τους ευχαριστούμε από καρδιάς γι' αυτό.

Η δράση της πραγματικά συγκινεί, βλέπουμε πως μια δυναμική γυναίκα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, μπορεί να δημιουργήσει μια εταιρεία (https://a-priori.gr/charity-uganda/ δείτε το link για να μάθετε περισσότερα, πραγματικά αξίζει) και μέσω αυτής να προσφέρει ουσιαστικά.

«Η δράση μου στην Αφρική ξεκίνησε όταν γνώρισα τον Θοδωρή Λουίμα. Ο Θοδωρής ήταν από την Ουγκάντα και βρισκόταν στην Αθήνα ως εθελοντής των Special Olympics 2011. Ήμουν κι εγώ εθελόντρια εκεί τότε και γνωρίζοντάς τον, μοιράστηκα το όραμά του. Τόσο απλά. Πάντα ήθελα, να μπορέσω να βοηθήσω έστω και λίγο τα παιδιά της Αφρικής, πολλά από τα οποία μεγαλώνουν κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Έτσι, καταφέραμε να ιδρύσουμε με τον Θοδωρή, το δημοτικό σχολείο Saint Agnes, στην περιοχή Lukaya της Ουγκάντα, στο οποίο, μόνο με 80 ευρώ ετησίως, ένας ανάδοχος γονέας, μπορεί να προσφέρει σε ένα ορφανό παιδί, σίτιση, φαρμακευτική περίθαλψη και μόρφωση. Μέχρι τώρα, αυτά τα 9 χρόνια, αρκετοί έχουν εμπιστευτεί την κίνησή μας και τα αγνά μας κίνητρα και τους ευχαριστούμε από καρδιάς γι' αυτό» είπε η ίδια, η οποία δε μιλάει πολύ, προτιμά τα έργα,

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.