ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η κίνηση που έγινε viral: Άτομα απ' όλο τον κόσμο στέλνουν κάλτσες για να ζεστάνουν μικρά chipmunks

Ένα πάρκο στη Βρετανία έκανε έκκληση για βοήθεια μέσω Facebook και οι πολίτες κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Η κίνηση που έγινε viral: Άτομα απ' όλο τον κόσμο στέλνουν κάλτσες για να ζεστάνουν μικρά chipmunks

Είναι μικροσκοπικά, πανέμορφα και πολύ χαριτωμένα. Λέγονται chipmucks και είναι στην πολύ-πολύ μικρά σκιουροειδή τρωκτικά, αλλά λίγοι αν τα δουν θα τα αναγνωρίσουν. Δεν ισχύει το ίδιο για τους υπεύθυνους του Longeat Safari Park στην πόλη Γουίλτσαϊρ της Αγγλίας οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να τα φροντίσουν και να τα προστατέψουν.

Μάλιστα, στα κρύα του χειμώνα, και λίγο πριν τις γιορτές, ζήτησαν μέσω Facebook, όπου όσους φιλόζωους έχουν την διάθεση και τη δυνατότητα να στείλουν κάλτσες που θα μπορούσαν να χρησιμεύουσν σαν υπνόσακοι ή σαν μπουφάν για τα μικρά ζωάκια που έχουν ανάγκη από λίγη ζεστασιά.

Η κίνηση που έγινε viral: Άτομα απ' όλο τον κόσμο στέλνουν κάλτσες για να ζεστάνουν μικρά chipmunks
Το πάρκο ζήτησε «καθαρές, παλιές κάλτσες όλων των μεγεθών και χρωμάτων» και τώρα προσπαθεί να διαχειριστεί το «βουνό» από καλτσάκια που δέχτηκε.

Συγκερκιμένα το πάρκο ζήτησε «καθαρές, παλιές κάλτσες όλων των μεγεθών και χρωμάτων» και τώρα προσπαθεί να διαχειριστεί το «βουνό» από καλτσάκια που δέχτηκε. «Αναζητούμε και άλλους τρόπους για να τα χρησιμοποιήσουμε», λέει στο BBC η Αλέξα Μόλμπτι, που εργάζεται στο πάρκο.

«Οι "ταμίες" (σ.σ σκιουροειδή) χρησιμοποιούν μία κάλτσα ως κρεβάτι και μία για να φυλάσσουν το φαγητό τους. Τις τρυπούν συνέχεια οπότε χρειαζόμαστε διαρκώς καινούργιες κάλτσες. Όμως δεν περιμέναμε αυτή την ανταπόκριση», συνεχίζει.

Κάποιες από τις πολύχρωμες κάλτσες θα χρησιμοποιηθούν τώρα για να διευκολύνουν τον χειμώνα και για άλλα μικρά ζώα. «Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους για τις δωρεές αλλά σίγουρα έχουμε πλέον πολύ περισσότερες κάλτσες από όσες χρειαζόμαστε οπότε, σας παρακαλούμε, μη στέλνετε άλλες».

Φυσικά η ανάρτηση τους έγινε πολύ γρήγορα viral που αμέτρητες κάλτσες έφτασαν στο πάρκο από ανθρώπους που μένουν ακόμα και στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Μάλιστα, στα κρύα του χειμώνα, και λίγο πριν τις γιορτές, ζήτησαν μέσω Facebook, όπου όσους φιλόζωους έχουν την διάθεση και τη δυνατότητα να στείλουν κάλτσες που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σαν υπνόσακοι ή σαν μπουφάν για τα μικρά ζωάκια.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

Περισσότερα από

Stories

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.