ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ιστορία του 19χρονου που ξύπνησε από κώμα μετά από 11 μήνες και δεν ξέρει τίποτα για την πανδημία

Ο Joseph Flavill έπεσε σε κώμα μετά από τροχαίο ατύχημα στην Αγγλία την 1η Μαρτίου του 2020, περίπου δύο εβδομάδες πριν την εμφάνιση της πανδημίας.

Η ιστορία του 19χρονου που ξύπνησε από κώμα μετά από 11 μήνες και δεν ξέρει τίποτα για την πανδημία

Φανταστείτε να έχετε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το τελευταίο πράγμα που βλέπουν τα μάτια σας να είναι ένα αυτοκίνητο να έρχεται με φόρα κατά πάνω σας, να πέφτετε σε κώμα για 11 ολόκληρους μήνες και όταν τελικά ξυπνάτε να σας ενημερώνουν ότι στο μεσοδιάστημα ολόκληρος ο πλανήτης έχει πληγεί από μία ύπουλη πανδημία που έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και ότι τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως πριν. Μοιάζει με σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας τοποθετημένη στο μακρινό μάλλον, αλλά στην πραγματικότητα είναι η αληθινή ιστορία ενός 19χρονου από την πόλη Μπάρτον της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος έπεσε σε κώμα στις 11 Μαρτίου του 2020, περίπου δύο εβδομάδες πριν τον ερχομό του κορονοϊού στην Ευρώπη.

Ο Joseph Flavill χτυπήθηκε από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο στην Αγγλία πριν από περίπου 11 μήνες και δεν έζησε τίποτα απ' όσα έχει ζήσει ολόκληρος ο πλανήτης εδώ και έναν χρόνο. Ούτε τα ολικά lockdown, ούτε τις δραματικές εξελίξεις με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς σε όλες τις χώρες του κόσμου, ούτε την έλευση των εμβολίων ή το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian ο Flavill έχει αρχίσει μόλις να συνέρχεται από το κώμα και να ανταποκρίνεται σε εξωτερικά ερεθίσματα και, πάρα το γεγονός, ότι οι οικείου προσπαθούν να του εξηγήσουν τι έχει συμβεί στο μεσοδιάστημα δεν είναι απολύτως βέβαιοι για το πόσα ακριβώς μπορεί να αντιληφθεί.

«Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Πριν από ένα χρόνο, αν κάποιος μου έλεγε τι θα συνέβαινε μες στη χρονιά, δε νομίζω να τον πίστευα. Δεν έχω ιδέα πώς ο Joseph θα καταλάβει τι έχουμε περάσει όλοι μας», πρόσθεσε.

Όπως είπε, όλη η οικογένεια έχει προσπαθήσει να του εξηγήσει μέσω βιντεοκλήσης πως είναι αδύνατο να βρίσκονται κοντά του εξαιτίας των περιορισμών του κορονοϊού, αλλά δεν αποπειράθηκαν καν να εξηγήσουν τον βαθμό της πανδημίας.

«Όταν ξυπνήσει στο δωμάτιό του, δεν θα έχει την παραμικρή ιδέα γιατί βρίσκεται εκεί. Μιλάμε στο τηλέφωνο και προσπαθούμε να τον κάνουμε να καταλάβει πως θέλουμε πραγματικά να ήμασταν εκεί να τους κρατάμε το χέρι, αλλά απλώς δεν μπορούμε να το κάνουμε λόγω του κορονοϊού», λέει η Sally Flavill Smith.

«Ωστόσο προσπαθούμε να το κρατήσουμε όσο πιο απλό γίνεται, δεν έχουμε βασικά τον χρόνο να αναλύσουμε εκτενώς την πανδημία. Όταν θα καταφέρουμε να τον δούμε από κοντά, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να του εξηγήσουμε τι συνέβη», σημειώνει η ίδια.

Ο 19χρονος, που νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείο του Λέστερ και τώρα μεταφέρθηκε στο κέντρο φροντίδας Adderley Green, έχει αρχίσει να κινεί τα άκρα του όταν ζητηθεί και επικοινωνεί με συγγενείς και φίλους ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του και χαμογελώντας, ενώ η οικογένεια του δε μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση της για το γεγονός ότι ο 19χρονος δείχνει να ξεπερνά την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

Περισσότερα από

Stories

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.