ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός». Η Νύχτα Πολιτισμού της Αθήνας φέτος αφιερωμένη στους 55 και άνω

Από το Εθνικό Θέατρο και τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, μέχρι το νέο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, 50 πολιστικοί φορείς ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο.

«Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός». Η Νύχτα Πολιτισμού της Αθήνας φέτος αφιερωμένη στους 55 και άνω

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η πόλη γιορτάζει τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα. Ο δήμος Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, καλούν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να περιπλανηθούν στην Αθήνα από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ και να ανακαλύψουν μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις-εκπλήξεις, που ενεργοποιούν το νέο, δυναμικό κοινό των 55+ και φωτίζουν τις διαγενεακές σχέσεις στη σύγχρονη εποχή. Παράλληλα, είναι μια πρόσκληση ανοιχτή σε όλες και όλους, γιατί ο πολιτισμός για το δήμο της Αθήνας δεν έχει ηλικιακά ή τοπικά σύνορα ούτε ταμπέλες, είναι απεριόριστος και προσβάσιμος στον κάθε πολίτη!

Θέατρο, μουσική και χορός σε αναπάντεχους χώρους, εικαστικές παρεμβάσεις, εκθέσεις και νυχτερινή βόλτα στις γκαλερί, παιχνίδια μυστηρίου και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, performances, αναγνώσεις, συζητήσεις, προβολές και πολλές εκπλήξεις - όλα αυτά σε μια βραδιά!

Πάνω από 50 πολιτιστικοί φορείς και οργανισμοί, μέλη και συνεργαζόμενοι φορείς του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων - από το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ίδρυμα & Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων μέχρι το νέο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Μουσικής, το ΝΕΟΝ, 20 γκαλερί της πόλης και πολλοί ακόμη - ανοίγουν τις ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τους, τους «νυχτερινούς» επισκέπτες.

«Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός». Η Νύχτα Πολιτισμού της Αθήνας φέτος αφιερωμένη στους 55 και άνω

Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης: «Η δεύτερη Νύχτα Πολιτισμού υπόσχεται να κάνει... τη νύχτα μέρα στην Αθήνα, με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις σε ακόμη περισσότερες γειτονιές: 55 δράσεις, 55 φορείς πολιτισμού ενεργοποιούν τους 55αρηδες και φέρνουν κοντά τους ανθρώπους αυτής της ζωντανής πόλης. Είναι μια μέρα, ή μάλλον μια νύχτα χαράς, που για να γίνει χρειάστηκε σκληρή δουλειά, έμπνευση και συνεργασία. Ο πολιτισμός φωτίζει, ενώνει, εμπνέει και δεν έχει ηλικία! Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 η Αθήνα ξενυχτά με τέχνη και σας περιμένει».

Είναι η δεύτερη Νύχτα Πολιτισμού που διοργανώνει το Athens Culture Net σε συνεργασία με τα μέλη και τους συνεργαζόμενους φορείς του, που πλέον είναι συνολικά σχεδόν 100. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γνώρισε μεγάλη απήχηση και εξελίσσεται σε θεσμό για την πόλη, γιατί απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και φέρνει τον πολιτισμό στις γειτονιές της Αθήνας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στις εκδηλώσεις ή με περιορισμένο αριθμό δελτίων εισόδου.

Πληροφορίες και στην ιστοσελίδα www.athensculturenet.com

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα

Info

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου

Ώρα: Από τις 18.00 έως τα ξημερώματα

Πληροφορίες και το πρόγραμμα της Νύχτας Πολιτισμού θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων

www.athensculturenet.com και στο fb

https://www.facebook.com/AthensCultureNet/

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

Περισσότερα από

Stories

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.