ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η γυναίκα που το όνομά της έμεινε χαραγμένο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων για πάντα

Η Ελβετή Gabriela Andersen-Schiess τερμάτισε 37η μαραθώνιο γυναικών στους Ολυμπιακούς του Los Angeles το 1984. Η ιστορία που τη συνοδεύει είναι συγκλονιστική.

Η γυναίκα που το όνομά της έμεινε χαραγμένο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων για πάντα

Η Ελβετή Gabriela Andersen-Schiess τερμάτισε 37η μαραθώνιο γυναικών στους Ολυμπιακούς του Los Angeles το 1984. Ωστόσο, έμελλε να βάλει το όνομά της για πάντα στη λίστα με τις πιο συγκλονισιτκές στιγμές των Ολυμπαικών Αγώνων.

Η γυναίκα που το όνομά της έμεινε χαραγμένο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων για πάντα
Η Gabriela Andersen-Schiess αρκετά χρόνια μετά την υπερπροσπάθειά της.

Η Gabriela Andersen-Schiess συγκλονίζει ακόμα και σήμερα με την υπερ-προσπάθεια της και την άρνησή της να εγκαταλείψει την προσπάθειά της. Η ελβετή αθλήτρια χρειάστηκε 5 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει το τελευταίο 400άρι της εξοντωτικής κούρσας. Οι γιατροί στάθηκαν στο πλευρό της σε όλη τη διάρκεια αυτής της βασανιστικής διαδρομής, για να ελέγχουν τα ζωτικά της όργανα. Η 40άρα Αντερσεν σταμάτησε αρκετές φορές, κάποιες στιγμές έδειχνε να χάνει τις αισθήσεις της ενώ περπατούσε, έπιανε το κεφάλι της, αλλά δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια. Οταν πια έφτασε στον τερματισμό γνώρισε την αποθέωση.

Μόλις ολοκλήρωσε την κούρσα της, σωριάστηκε στα χέρια των νοσοκόμων και των γιατρών.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Read Next

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

Περισσότερα από

Stories

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.