ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ποσοστό μεγαλύτερο του 92%: Η Ελλάδα επιτυγχάνει τον εθνικό στόχο στην ανακύκλωση μπαταριών

«Πιάνει» τους εθνικούς στόχους η Ελλάδα στην ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου οξέως και μάλιστα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 92%.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 92%: Η Ελλάδα επιτυγχάνει τον εθνικό στόχο στην ανακύκλωση μπαταριών

Η Ελλάδα επιτυγχάνει τον στόχο της στην ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου οξέως και μάλιστα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 92%. Αυτό έκανε γνωστό, στο πρόσφατο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Απόβλητων (ΕΕΔΣΑ), η κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, ειδική επιστημονική σύμβουλος της Redeplan A.E. Consultants, παρουσιάζοντας τη σχετική έρευνα της "Re-Battery A.E.", η οποία έχει κατατεθεί τόσο στον ΕΟΑΝ όσο και στο ΥΠΕΝ, ενόψει και της αναθεώρησης από του υπουργείου του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων της χώρας.

Ειδικότερα, όπως τόνισε η κ. Καραβασίλη, «η Ελλάδα αδικεί τον εαυτό της, καθώς οι μέχρι σήμερα υπολογισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αφού σε ό,τι αφορά στις μπαταρίες μολύβδου οξέως στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις απολογιστικές εκθέσεις, καταγράφεται ποσότητα που οδηγήθηκε στην ανακύκλωση σχεδόν ταυτόσημη με την ποσότητα εισηγμένων μπαταριών που καταγράφει η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Μάλιστα επισημαίνει, ότι ο εθνικός στόχος δεν μπορεί παρά να ταυτιστεί με το μέσο όρο των εισαγωγών συσσωρευτών σε μια εύλογη περίοδο 3-5 ετών, όπως αυτές καταγράφονται με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια από την ΕΛΣΤΑΤ.

Σημειώνεται ότι συνολικά στον χώρο της μπαταρίας αυτοκινήτων, όπου κάθε χρόνο στην Ε.Ε., χρησιμοποιούνται 800.000 τόνοι μπαταρίας, το 80-95% ανακυκλώνεται ενώ το 15% αφορά στα οχήματα στο τέλος του κύκλου της ζωής τους.

Αντίστοιχα στις βιομηχανικές μπαταρίες, που υπολογίζονται σε περίπου 200.000 τόνους και όπου το 97% είναι συσσωρευτές μολύβδου οξέως, αυτές συλλέγονται στο σύνολό τους όμως είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το ποσοστό ανακύκλωσής τους λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής που έχουν.

Σημειώνεται τέλος, ότι τα στοιχεία της έρευνας - μελέτης που εκπονήθηκε από την κ. Άννα Κάντζα, υπεύθυνη Δικτύου και Ποιότητας της Re-Battery A.E., αποτυπώνουν τα πραγματικά μεγέθη της ανακύκλωσης που καθορίζουν τον Εθνικό Στόχο και προσδιορίζονται επιστημονικά και τεκμηριωμένα με ανάλυση στοιχείων, μεγεθών και ποσοτήτων από αξιόπιστες επίσημες πηγές.

Φωτό: sergio souza

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"