ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Αθήνα είναι ένας από τους ελκυστικότερους προορισμούς για τους Digital Nomads

Μια νέα συμφωνία του Υπ. Τουρισμού θα προσελκύσει περισσότερους ψηφιακούς νομάδες στη χώρα.

Η Αθήνα είναι ένας από τους ελκυστικότερους προορισμούς για τους Digital Nomads

Η Αθήνα βρίσκεται στην 48η θέση στην προτίμηση των ψηφιακών νομάδων, που τούς αρκεί το λάπτοπ τους και ένα γρήγορο ίντερνετ για να δουλέψουν από... παντού. Σύμφωνα λοιπόν με τη WorkMotion που υλοποίησε την έρευνα, η χώρα μας βρίσκεται στην 48η θέση από τις 80 πόλεις που βρίσκονται στη λίστα, με πρώτη τη Μελβούρνη.

Τώρα το Υπ. Τουρσιμού συζήτησε τρόπους συνεργασίας με την Visa στο πρόγραμμα Digital Nomads για τα στελέχη της εταιρείας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για τους ψηφιακούς νομάδες.

Η Αθήνα είναι ένας από τους ελκυστικότερους προορισμούς για τους Digital Nomads

Η προοπτική προώθησης της Ελλάδας ως προορισμού απομακρυσμένης εργασίας για τα στελέχη της εταιρείας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς εκτιμάται πως η Visa μπορεί να στέλνει σε κυλιόμενη βάση ένα ποσοστό έως και 3% του προσωπικού της ετησίως στη χώρα (21.500 άτομα) και μάλιστα σε περιόδους και εκτός καλοκαιρινής σεζόν, τονίζει το Υπουργείο Τουρισμού σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Η πρωτοβουλία Digital Nomads του Υπουργείου Τουρισμού έχει ξεκινήσει πιλοτικά σε πρώτη φάση στις πόλεις Ερμούπολη, Ηράκλειο και Καλαμάτα, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει και η Marketing Greece. Είναι ενδεικτικό ότι η Αθήνα την τελευταία πενταετία έχει τον τρίτο πιο γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης παγκοσμίως, μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για ψηφιακούς νομάδες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μέσω της συμφωνίας, το Υπουργείο Τουρισμού διασφάλισε την απόκτηση πολύτιμων δεδομένων για την τουριστική ανάπτυξη στη χώρα. Η Visa θα παραδώσει αυτοτελείς πίνακες, στους οποίους θα παρέχεται μια δωδεκάμηνης διάρκειας συνολική ανάλυση των δαπανών τουριστών στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκαν από ξένες κάρτες Visa. Η συμφωνία προβλέπει ότι οι πίνακες θα επικαιροποιούνται από την Visa για τρία ακόμη έτη, ενώ η εταιρεία θα προωθήσει την Ελλάδα ως προορισμό σε διεθνείς κατόχους καρτών της και σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού θα αναπτύξει μια ιστοσελίδα-πλατφόρμα ταξιδιών ειδικά αφιερωμένη για το σκοπό αυτό.

O υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε σχετικά: «Καθώς ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας και κορυφαίο τομέα όσον αφορά τις επενδύσεις, είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μια πολιτική που βασίζεται σε δεδομένα. Από αυτή την άποψη, χαιρετίζουμε τη συνεργασία μας με τη Visa καθώς θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητές μας στη χάραξη πολιτικής για τον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν εργαλείο που θα μας βοηθήσουν στην ακριβότερη στοχοθέτηση των αγορών μας, στον εντοπισμό ευκαιριών και στην καλύτερη οργάνωση της στρατηγικής μας για την προώθηση της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ

Κεντρική εικόνα: istock images

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.