ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η απίστευτη μεταμόρφωση του γάτου που ετοιμοθάνατος χτύπησε την πόρτα ενός σπιτιού για να σωθεί

"Έδειξε ευγνωμοσύνη, σηκώνοντας το κεφαλάκι του να δεχθεί τα χάδια του κτηνιάτρου" λέει η ιδρύτρια της φιλοζωικής οργάνωσης που συνέβαλε στη διάσωση του Ασλάν.

Η απίστευτη μεταμόρφωση του γάτου που ετοιμοθάνατος χτύπησε την πόρτα ενός σπιτιού για να σωθεί

Δεν ήταν άνθρωπος, αλλά ένας γάτος με ανθρώπινη συμπεριφορά αυτός που χτύπησε, κυριολεκτικά, μια ξένη πόρτα για βοήθεια. Για την ακρίβεια, την έξυσε με τα πατουσάκια του. Αυτή είναι η ιστορία του Ασλάν, ενός ακόμη αδέσποτου που διασώθηκε και μεταμορφώθηκε χάρη στην αγάπη.

Ήταν η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στο Κεμπέκ του Καναδά, όταν μια γυναίκα άκουσε έναν παράξενο θόρυβο από την πόρτα της πίσω αυλής. Πηγαίνοντας εκεί, αντίκρισε έναν κεραμιδί γάτο σε άθλια κατάσταση να την ξύνει νιαουρίζοντας.

Αμέσως ήρθε σε επικοινωνία με τη φιλοζωική οργάνωση Un Chat à la Fois, η οποία την καθοδήγησε ώστε να μεταφέρει τον γάτο στον κτηνίατρο. "Μπήκε μόνος του στο κλουβί μεταφοράς και μόλις έφτασε στον κτηνίατρο, ήταν πολύ φιλικός. Τον άφησε να τον εξετάσει, να του κάνει εξετάσεις αίματος και ακτινογραφίες, δεν ήταν καθόλου άγριος" θυμάται η ιδρύτρια της Un Chat à la Fois, Μαρί Σιμάρ.

"Μπήκε μόνος του στο κλουβί μεταφοράς και μόλις έφτασε στον κτηνίατρο, ήταν πολύ φιλικός. Τον άφησε να τον εξετάσει, να του κάνει εξετάσεις αίματος και ακτινογραφίες, δεν ήταν καθόλου άγριος"

"Ήταν υπερβολικά φιλικός για αδέσποτος, αλλά δεν είχε μικροτσίπ ούτε ήταν στειρωμένος. Υποθέσαμε ότι είχε εγκαταλειφθεί από τους προηγούμενους, ανεύθυνους ιδιοκτήτες του. Έχουμε πολλές γάτες που εγκαταλείπονται από ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα κτηνιατρικά έξοδα. Αναζητήσαμε παντού μήπως τον είχε χάσει κάποιος, αλλά μάταια".

Ο Ασλάν, όπως ονομάστηκε από "Τα χρονικά της Νάρνια", είχε σαπισμένα δόντια, κρυοπαγήματα, ένα δάγκωμα που αιμορραγούσε, ψύλλους, παράσιτα, διαβήτη και μια δερματική αλλεργία. Οι αιματολογικές εξετάσεις του δεν ήταν καλές, οπότε χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μερικές μέρες προτού σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και μεταφερθεί σε κάποιο σπίτι. Ο κτηνίατρος σχολίασε πως ήταν τόσο άρρωστος και εξαντλημένος, ώστε αν εκείνη η γυναίκα δεν είχε ανταποκριθεί στην κλήση του για βοήθεια, δεν θα είχε βγάλει τον χειμώνα.

Ο Ασλάν, όπως ονομάστηκε από "Τα χρονικά της Νάρνια", είχε σαπισμένα δόντια, κρυοπαγήματα, ένα δάγκωμα που αιμορραγούσε, ψύλλους, παράσιτα, διαβήτη και μια δερματική αλλεργία.

Μάλιστα, έδειξε από την πρώτη στιγμή την ευγνωμοσύνη του, καθώς ακόμα και στην άθλια κατάσταση στην οποία εντοπίστηκε, σήκωνε το κεφαλάκι του να δεχτεί τα χάδια του κτηνιάτρου. Και στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού η οικογένεια που ανέλαβε την προσωρινή φιλοξενία του αποφάσισε, τελικά, να τον υιοθετήσει κιόλας.

"Έγινε φίλος με τις δύο ακόμα γάτες που είχε υιοθετήσει η οικογένεια, τις Κλεό και Τζασμίν. Η Τζασμίν δυστυχώς πέθανε, αλλά ο Ασλάν έχει πολύ στενή σχέση με την Κλεό" εξηγεί η Σιμάρ και προσθέτει: "Ο Ασλάν πρέπει να ακολουθεί μια ειδική δίαιτα λόγω του διαβήτη, αλλά λατρεύει το φαγητό! Βασικά, η μαμά του πρέπει να παρακολουθεί στενά το πιάτο της, γιατί δεν διστάζει να κλέψει το δικό της. Κάποιες φορές όμως ενδίδει και του δίνει μια λιχουδιά".

Όπως καταλήγει η ιδρύτρια της φιλοζωικής: "Ο Ασλάν είναι ένας πολύ τρυφερός γάτος. Έχει ξεχάσει τη ζωή έξω από το σπίτι και δεν προσπαθεί να ξαναβγεί. Απολαμβάνει τον ύπνο στο μαξιλάρι της μαμάς του και τις αγκαλιές της".

Δείτε την εντυπωσιακή μεταμόρφωση του γάτου σήμερα:

Η απίστευτη μεταμόρφωση του γάτου που ετοιμοθάνατος χτύπησε την πόρτα ενός σπιτιού για να σωθεί

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: Un chat à la fois / One cat at a time / Facebook

Read Next

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

Περισσότερα από

Stories

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.