ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H πρώτη δυτική γυναίκα που γέννησε ενώ βρίσκεται στην εξουσία: Η θαυμαστή Νεοζηλανδή πρωθυπουργός

H 38χρονη ηγέτιδα μία εβδομάδα αφού απέκτησε την κόρη της εισήγαγε ένα «Πακέτο Οικογενειών» ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

H πρώτη δυτική γυναίκα που γέννησε ενώ βρίσκεται στην εξουσία: Η θαυμαστή Νεοζηλανδή πρωθυπουργός

Βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά σε σχέση με την Ελλάδα φαίνεται να είναι σε άλλο πλανήτη. Η υποστήριξη που προσφέρει η Νέα Ζηλανδία σε νέες οικογένειες μοιάζει εξωπραγματική αλλά φέρει την υπογραφή της 38χρονης πρωθυπουργού της χώρας, Jacinda Ardern, η οποία μάλιστα στη διάρκεια της θητείας της, πριν από έναν ακριβώς χρόνο, έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Ένα status που ανέβηκε τότε στο Facebook, αμέσως μετά τον τοκετό της νεαρής ηγέτιδας, έχει ξαναγίνει viral αυτές τις μέρες και μάς φέρνει σε επαφή με τη θαυμαστή ιστορία της:

«Αυτή είναι η Jacinda Ardern, η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας. Είναι 37 ετών και η νεώτερη επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο. Είναι επίσης η πρώτη δυτική γυναίκα που γεννάει ενώ βρίσκεται στην εξουσία. Στις 21 Ιουνίου γέννησε σε δημόσιο μαιευτήριο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Το ονόμασε Neve Te Aroha. «Te Aroha» σημαίνει «Η Αγάπη» στα Μάορι. Αντιπροσωπεύει όλα τα ονόματα που υποβλήθηκαν, κατόπιν αιτήματος της, από διάφορες φυλές σε όλη τη χώρα.

»Αυτός είναι ο Clarke Gayford, ο σύντροφος της (όχι ο σύζυγος της!). Είναι τηλεοπτικός παρουσιαστής ενός ντοκιμαντέρ με θέμα την αλιεία. ΑΥΤΟΣ (!!!) θα μείνει στο σπίτι με το παιδί όταν αυτή θα επιστρέψει στη διοίκηση της χώρας (6 εβδομάδες μετά τη γέννηση). Πιστεύει ότι είναι λογικό να παραιτηθεί από την καθημερινή του δουλειά για να μένει στο σπίτι και να φροντίζει το μωρό. Φοράει ένα πουλόβερ που πήρε από op-shop (κατάστημα μεταχειρισμένων) στο Gisborne.

»Μια εβδομάδα μετά τη γέννηση, η Jacinda εισήγαγε ένα "Πακέτο Οικογενειών" ύψους 5.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Βασίζεται στη γνώση ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών είναι τα πιο σημαντικά. Το πακέτο δίνει επιπλέον 75 δολάρια την εβδομάδα σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος με νέα μωρά και επιπλέον 700 δολάρια τον χρόνο σε οικογένειες για το κόστος της χειμερινής θέρμανσης. Μαζί με άλλα μέτρα το πακέτο αυξάνει την Αμειβόμενη Άδεια (Paid Leave) για όλους τους νέους γονείς από 18 εβδομάδες σε μέχρι 26 εβδομάδες. Υπολογίζεται να επηρεάσει περισσότερες από 650 χιλιάδες οικογένειες μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως. Tις λεπτομέρειες ανακοίνωσε από τον καναπέ της, χωρίς μακιγιάζ, μέσω του Facebook Live, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του θηλασμού του παιδιού της.

»Καμία δόση υπερβολής. Είναι απλά στη Νέα Ζηλανδία.

Repost by Georgia Yiangou»

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"