ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γράμμα από ένα 6χρονο αγόρι στον Ομπάμα ζητώντας του να φέρει τον μικρό Ομράν από τη Συρία στις ΗΠΑ

«Αγαπητέ Πρόεδρε Ομπάμα, Θυμάστε το αγόρι από το ασθενοφόρο στη Συρία; Μπορείτε σας παρακαλώ, να πάτε να τον πάρετε και να τον φέρετε στο σπίτι μου;»

Γράμμα από ένα 6χρονο αγόρι στον Ομπάμα ζητώντας του να φέρει τον μικρό Ομράν από τη Συρία στις ΗΠΑ

Συγκλονίζει το γράμμα που έστειλε ένα 6χρονο αγόρι, ο Άλεξ, στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας του να φέρει τον μικρό Ομράν από την Συρία στις ΗΠΑ για να ζήσει με την οικογένειά του. Ενα γράμμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Ο Άλεξ, όπως και πολλοί άλλοι, συγκινήθηκε από τις σπαρακτικές εικόνες του Ομράν Ντακνίς, τον 5χρονου αγοριού από το Χαλέπι της Συρίας που καθόταν σε κατάσταση σοκ σε ένα ασθενοφόρο μετά από μία αεροπορική επιδρομή, γεμάτος με χώμα και αίματα.

Στο βίντεο, ο μικρός Άλεξ ζητά από τον Πρόεδρο Ομπάμα να φέρει στην Αμερική τον μικρό Ομράν προκειμένου να ζήσει με την οικογένειά του ενώ του εξηγεί πως ο ίδιος και η αδερφή του θα μοιραστούν μαζί του τα παιχνίδια τους και θα του γνωρίσουν τους φίλους τους.

Στην επιστολή γράφει:

«Αγαπητέ Πρόεδρε Ομπάμα,
Θυμάστε το αγόρι από το ασθενοφόρο στη Συρία; Μπορείτε σας παρακαλώ, να πάτε να τον πάρετε και να τον φέρετε στο σπίτι μου; Μπορείτε να παρκάρετε στο δικό μας πάρκινγκ ή στο δρόμο και θα σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του δώσουμε μία οικογένεια και θα είναι ο αδερφός μας.

Η Κάθριν, η μικρή μου αδερφή, θα μαζέψει πεταλούδες και πυγολαμπίδες γι’ αυτόν. Στο σχολείο μου, έχω ένα φίλο από την Συρία, τον Ομάρ και θα τον γνωρίσω στον Ομάρ. Μπορούμε να παίζουμε όλοι μαζί. Μπορούμε να τον καλέσουμε σε πάρτι γενεθλίων και να μας μάθει μια άλλη γλώσσα. Μπορούμε να του διδάξουμε αγγλικά, όπως κάναμε και με τον φίλο μας τον Αότο από την Ιαπωνία.

Σας παρακαλώ να του πείτε ότι ο αδερφός του θα είναι ο Άλεξ, που είναι ένα πολύ ευγενικό παιδί, ακριβώς σαν κι αυτόν. Από την στιγμή που δε θα φέρει τα παιχνίδια του, η Κάθριν θα του δώσει το μεγάλο μπλε λαγουδάκι της. Κι εγώ θα μοιραστώ μαζί του το ποδήλατό μου και θα του δείξω πώς να κάνει ποδήλατο. Θα του μάθω να κάνει προσθέσεις και αφαιρέσεις στα μαθηματικά. Και μπορεί να μυρίσει και το λιπ γκλος της Κάθριν που είναι πράσινο. Δεν αφήνει κανέναν να το αγγίξει.

Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ! Ανυπομονώ να έρθει!

Άλεξ
6 χρονών

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.