ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γνώρισε τη γυναίκα που θέλει να πείσει όλες τις υπόλοιπες να αγαπήσουν τις μεγάλες μύτες τους

«Πέρασα ολόκληρη τη ζωή μου μισόντας τη μύτη μου. Τώρα θέλω να αλλάξω».

Γνώρισε τη γυναίκα που θέλει να πείσει όλες τις υπόλοιπες να αγαπήσουν τις μεγάλες μύτες τους

Περίπου όπως οι ραγάδες, η ακμή και τα στραβά δόντια, στο υποσυνείδητο των γυναικών έχει περάσει εδώ και πολλά χρόνια η πεποίθηση πως οι μεγάλες μύτες δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι όμορφο.

Να όμως που μία γυναίκα έρχεται να δώσει έναν μικρό αγώνα προκειμένου να αντιστρέψει τα στερεότυπα δεκαετιών και να φωνάξει να τον δικό της τρόπο πως, όχι, δεν είναι μόνο οι μικρούλες, ανασηκωμένες, γαλλικές μυτούλες σέξι και χαριτωμένες.

Γνώρισε τη γυναίκα που θέλει να πείσει όλες τις υπόλοιπες να αγαπήσουν τις μεγάλες μύτες τους

Ο λόγος για τη δημοσιογράφο Radhika Sanghani που κατάγεται από την Ινδία αλλά ζει στο Λονδίνο και η οποία έχει οργανώσει μία καμπάνια η οποία ζητάει από τις γυναίκες να αγαπήσουν από την αρχή τις μεγάλες μύτες τους, παίρνοντας το «θάρρος» να ανεβάσουν στο Twitter φωτογραφίες που προφίλ τους με το hashtag #sideprofileselfie.

«Πέρασαν σχεδόν ολόκληρη τη ζωή μου μισώντας εντελώς τη μύτη μου,» παραδέχεται η Sanghani στον Independent. «Πολύ απλά πάντα ένιωθα άσχημη γιατί υπήρχαν τόσε λίγες ηθοποιοί και μοντέλα που είχαν μεγάλες μύτες», συμπληρώνει, εξηγώντας παράλληλα πως το ότι η μύτη της είναι μεγάλη και «άσχημη» είναι κάτι για το οποίο είχε συνείδηση από πάρα πολύ μικρή ηλικία.

«Οι φίλοι πολύ συχνά μου έλεγαν "Θα ήσουν τόσο όμορφη αν είχες μία πιο μικρή μύτη", ενώ πολλές φορές συνομίληκοι μου με κορόϊδευαν στον δρόμο φωνάζοντας με "Ινδή μυταρού"». Επίσης η νεαρή δημοσιογράφος μιλάει για την προσπάθεια της να κρύψει με κάθε τρόπο την μύτη της στις φωτογραφίες, αποφεύγοντας πάση θυσία να ποζάρει προφίλ. Κάποια στιγμή όμως όλη αυτή η υπερπροσπάθεια γύρισε «τούμπα» μέσα της και πλέον η Radhika κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να υπερασπιστεί τα ακριβώς αντίθετο. Είσαι ωραία και σέξι ακόμα και με τη μεγάλη μύτη σου στο προφίλ που δεν σε κολακεύει καθόλου. Και κάπως έτσι άρχισε να ποζάρει παντού προφίλ και ενθαρρύνει και εμάς να κάνουμε το ίδιο.

Μερικά από τα tweets που έχουν κυκλοφορήσει με το hashtag "sideprofileselfie.

«Ξέρω πολύ καλά πως είναι να μσείς την μύτη σου και να αισθάνεσαι καθημερινά άσχημα για την εμφάνιση σου εξαιτίας αυτού του λόγου. Τώρα ελπίζω ότι μπορώ να εμπνεύσω άλλες γυναίκες να αγαπήσουν τις μεγάλες μύτες τους όπως έκανα κι εγώ», λέει η Sanghani. «Έχω ήδη λάβει τόσο όμορφες φωτογραφίες στο hashtag #sideprofileselfies από γυναίκες που μου λένε πόσο υπέροχο είναι να έχουν επιτέλους την ευκαιρία να ανοίξουν μία συζήτηση για τις μεγάλες μύτες τους στα social media».

«Αυτό που θέλω να καταφέρω με αυτή την καμπάνια είναι να σπάσω τα ταμπού και να κάνω τους ανθρώπους να αρχίσουν να βλέπουν τις μεγάλες μύτες ως κάτι όμορφο, ελπίζοντας πως και η βιομηχανία της μόδας και του σινεμά θα ακολουθήσουν σε όλο αυτό».

Η Sanghani κλείνει την θεωρία της γύρω από τα στεγανά της κοινωνίας για τις μεγάλες μύτες ξεκινάει από τις πατριαρχικές οικογένειες. «Πιστεύω πως η όλη παρεξήγηση γύρω από τις μικρές και τις μεγάλες μύτες ξεκινάει από την μανία των πατριαρχικών κοινωνιών να βλέπουν τις γυναίκες ως κάτι μικρές, εκλεπτισμένο, θηλυκό που δεν πρέπει να πιάνει πολύ χώρο. Στα Ρωμαϊκά χρόνια το να έχει μία γυναίκα μεγάλη μύτη θεωρούταν τόσο ελκυστικό. Ας το επαναφέρουμε».

Με πληροφορίες από τον Independent.

Read Next

18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

Περισσότερα από

Stories

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.