ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιατί η ταινία Contagion του 2011 με θέμα την εξάπλωση ενός θανατηφόρου ιού είναι ξανά στην κορυφή

Η ταινία Contagion του 2011 με θέμα την εξάπλωση ενός θανατηφόρου ιού είναι ξανά στην κορυφή, γιατί ούτε η pop κουλτούρα δεν μένει άτρωτη στην πανδημία που ζούμε.

Γιατί η ταινία Contagion του 2011 με θέμα την εξάπλωση ενός θανατηφόρου ιού είναι ξανά στην κορυφή

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία και η εξέλιξή της και επίσημα σε πανδημία, έχει προκαλέσει επιπτώσεις παντού. Μεταξύ των άλλων ο κορονοϊός εκτόξευσε ξανά την ταινία «Contagion» του Στίβεν Σόντερμπεργκ που προβλήθηκε το 2011 με θέμα την εξάπλωση ενός θανατηφόρου ιού.


Το θρίλερ που μιλούσε για το ξέσπασμα και την εξάπλωση ενός ιού, έχει επιστρέψει στο Top 10 των iTunes και σύμφωνα με το Buzzfeed αποτελεί την δεύτερη πιο δημοφιλή ταινία στον κατάλογο της Warner Brothers για το 2020. Για τη σύγκριση, το «Contagion» στο τέλος του 2019 ήταν στο Νο. 270 στην κατάταξη.


Στο φιλμ που πρωταγωνιστούν οι Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow και Kate Winslet, στρέφονται πολλοί για να πάρουν μια ιδέα πως εξαπλώνεται ο ιός, ίσως και πως μπορούν να τον αντιμετωπίσουν, αλλά και για να καθησυχαστούν από πιθανό happy ending.

Το «Contagion» βασίστηκε στο βιβλίο του Dean Koontz «The Eyes of the Darkness», που αυτή την εβδομάδα βρέθηκε στο Νο. 3 των πιο ευπώλητων βιβλίων στα charts του Amazon.


Σε δηλώσεις του ο παραγωγός της ταινίας Michael Shamberg σχολίασε πως αν και θρίλερ, δόθηκε μεγάλη προσοχή στην ρεαλιστική απεικόνιση της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού καθώς συμβουλεύτηκαν επιστήμονες κατά την διάρκεια της παραγωγής, ενώ τόνισε πως η ταινία έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. «Δίνει παρηγοριά [στον κόσμο]; Λοιπόν, δείχνει ότι τελικά θα υπάρξει μια λύση και η ανθρωπότητα θα ανακάμψει. Εάν είναι τρομακτική, είναι επειδή στόχος της είναι να αφυπνίσει τον κόσμο για να πάρει προφυλάξεις και τις υποδομές να κάνουν το σωστό. Δεν προσπαθούμε να τρομάξουμε τον κόσμο ότι θα πεθάνουμε όλοι, προσπαθούμε να τρομάξουμε τον κόσμο ώστε να κάνει κάτι» δήλωσε.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"