ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιατί η πρόσφατη δημόσια εμφάνιση της Μπέτυς Μπαζιάνα ήταν η πιο επιτυχημένη μέχρι στιγμής

Όλα δείχνουν ότι η πρώτη κυρία της χώρας αποφάσισε να σε κάνει να την δεις με άλλο μάτι.

Γιατί η πρόσφατη δημόσια εμφάνιση της Μπέτυς Μπαζιάνα ήταν η πιο επιτυχημένη μέχρι στιγμής

«Οι γυναίκες σκέφτονται όλα τα χρώματα εκτός από την απουσία χρώματος. Έχω πει ότι το μαύρο τα έχει όλα. Το λευκό επίσης. Η ομορφιά τους είναι απόλυτη. Αποτελούν την τέλεια αρμονία» έλεγε χαϊδεύοντας, με τα φίνα ακροδάχτυλά της, τις πέρλες που περιφρουρούσαν τον λαιμό της, η Κοκό Σανέλ, αραχτή στην μπερζέρα του ατελιέ της. Ποιος μπορεί να διαψεύσει την απόλυτη βεβαιότητα του μαύρου και του λευκού; Ποιος μπορεί να χαρακτηρίσει ως «ασταθή» μια εμφάνιση που στηρίζεται στην ανυπαρξία όλων των άλλων χρωμάτων. Ουδείς. Δεν ισχύει το ίδιο για το εμπριμέ και την κλάρα. Μια γυναίκα μπορεί εύκολα να μπλεχτεί μέσα στην περικοκλάδα ενός φλοράλ ντεσέν. Να μπλεχτεί και να πέσει. Αυτό είχε πάθει και η Μπέτυ Μπαζιάνα στην αρχή της πορείας της ως δημόσιο πρόσωπο.

Είχε μπλεχτεί μέσα στα αδιάφορα, μαζικά πατρόν, αφήνοντας την εντύπωση ότι δεν επιθυμεί να δηλώσει το παραμικρό μέσα από τις εμφανίσεις της. Ότι ολιγωρεί ακραία για όλο αυτό που λέγεται μόδα και ότι γυρίζει την πλάτη επιδεικτικά στα καλέσματα μιας στιλπνής εικόνας. Από τότε, όμως, έχουν περάσει χρόνια. Και όπως έχει αποδειχθεί, η στιλπνή εικόνα είναι κάτι που έρχεται και σε βρίσκει όταν τα φλας αρχίσουν να αστράφτουν επαγγελματικά πάνω σου. Εάν δεν ίσχυε αυτό τότε οι ευγενείς image makers και οι επικοινωνιολόγοι θα έκοβαν χαρτάκι για σειρά στο ταμείο ανεργίας.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα άλλαξε. Αντιλήφθηκε ότι το φόρεμα μπορεί να κάνει και τη γυναίκα ενίοτε (και όχι μόνο η γυναίκα το φόρεμα, σύμφωνα πάντα με την ιέρεια του στυλ, Κοκό) και ότι το dress code δεν μοιάζει με τον μπερδεμένο κώδικα του Καίσαρα, οφείλει να είναι άμεσο και εντυπωσιακό. Οφείλει να ανοίγει πόρτες αντί να τις κλείνει. Αυτό και εφάρμοσε στις δύο πρόσφατες εμφανίσεις της ίδιας ημέρας, συνοδεύοντας την Μπριζίτ Τρονιέ στην επίσκεψή της στην Αθήνα. Τόσο στην ξενάγηση της Ακρόπολης, όσο και στο επίσημο δείπνο στο Μαξίμου. Στην πρώτη έπαιξε με την απουσία χρώματος του άσπρου και στη δεύτερη με αυτή του μαύρου. Και ποιος μπορεί να χαρακτηρίσει ως «ασταθή» μια εμφάνιση που στηρίζεται στην ανυπαρξία όλων των άλλων χρωμάτων. Ουδείς.

Αστερίσκος: Η θετική εικόνα της Μπαζιάνα ενισχύθηκε από την εμφανή αλλαγή διάθεσης -τόσο απέναντι στη μόδα και τα συμπαρομαρτούντα της, όσο και απέναντι στη χαλαρότητα. Και σίγουρα ο ένας γυμνός της ώμος, αυτός που ξεπρόβαλλε από το μαύρο της, βραδινό φόρεμα, φάνταζε πιο ακτινοβόλος, επειδή ακριβώς σέταρε με το αβίαστο χαμόγελό της. Όταν λύνεται ο κόμπος στο στομάχι μπορούν να λυθούν πολλά προβλήματα στο τε-α-τετ.

Ερώτηση αντί κατακλείδας: Η πρώτη εικόνα που έχουμε για κάποιον μπορεί να είναι και παντοτινή; Απάντηση: Θα δείξει.

Γιατί η πρόσφατη δημόσια εμφάνιση της Μπέτυς Μπαζιάνα ήταν η πιο επιτυχημένη μέχρι στιγμής
Η Μπέτυ Μπαζιάνα άλλαξε. Αντιλήφθηκε ότι το φόρεμα μπορεί να κάνει και τη γυναίκα ενίοτε (και όχι μόνο η γυναίκα το φόρεμα, σύμφωνα πάντα με την ιέρεια του στυλ, Κοκό) και ότι το dress code δεν μοιάζει με τον μπερδεμένο κώδικα του Καίσαρα, οφείλει να είναι άμεσο και εντυπωσιακό.

Read Next

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.