ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Φίλε, σ’ ευχαριστώ που υπάρχεις». Η επιστολή για τον άντρα που σώζει τα ζώα έγινε viral

«Είναι η απόδειξη ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με ψυχή… Γεια σου ρε φίλε… Θα δείξω τη φωτογραφία σου στις κόρες μου… Μάθημα ζωής. Ή απλά ζωή…».

«Φίλε, σ’ ευχαριστώ που υπάρχεις». Η επιστολή για τον άντρα που σώζει τα ζώα έγινε viral

Νεκροί, τραυματίες και πολλές καταστροφές είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την κακοκαιρία που έπληξε το πρωί τις περιοχές της Μάνδρας, των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Μέσα σε αυτήν την καταστροφή όμως η εικόνα ενός νεαρού που σώζει ένα γατάκι και ένα σκυλάκι από την «θεομηνία» που έπληξε τις περιοχές δίνει κάτι θετικό. Στις φωτογραφίες φαίνεται o νεαρός ο οποίος πατάει πάνω σε αυτοκίνητα προκειμένου να πάρει το σκυλάκι από το δέντρο στο οποίο είχε ανέβει για να γλυτώσει από τους χειμάρρους και είχε εγκλωβιστεί ενώ την ίδια στιγμή βλέπουμε πως μέσα στο μπουφάν του έχει ένα μικρό γατάκι.

«Φίλε, σ’ ευχαριστώ που υπάρχεις». Η επιστολή για τον άντρα που σώζει τα ζώα έγινε viral

Παρακάτω η επιστολή που εστιάζει έγινε viral, με αφορμή τη φωτογραφία του άντρα που σώζει τα ζωάκια:

«Δεν έχει τέλος η τραγωδία που προκάλεσε η θεομηνία, η οποία έπληξε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (15/11) τη Δυτική Αττική και κυρίως της περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και της Μαγούλας. Η φύση εκδικείται… Λέμε οι άνθρωποι. Παραμύθια! Καμία φύση δεν εκδικείται. Η εκδίκηση είναι ανθρώπινο δημιούργημα. Ναι, ναι του ανθρώπου, του τελειότερου δημιουργήματος του Θεού… Αυτού που βίασε και συνεχίζει να βιάζει, να κακοποιεί τη φύση. Να νιώθει ότι είναι ισχυρότερος από τα στοιχεία της. Τη φωτιά, την βροχή, την θάλασσα, την πλημμύρα… Δεν είναι. Κι αυτή η ψευδαίσθηση είναι το αποτέλεσμα της αλαζονείας. Της ύβρις, που από τα παλιά τα χρόνια προκαλούσε Νέμεσις. Το δυστύχημα είναι πως δεν τιμωρούνται πάντα οι ένοχοι. Στη Μάνδρα την πλήρωσαν αθώοι. Άλλοι έπρεπε να έχουν πνιγεί. Αυτοί που έχτισαν πάνω στα ρέματα. Αυτοί που επέτρεψαν να χτίσουν πάνω εκεί. Και κυρίως αυτοί που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε έναν τόπο που βασιλεύει μονάχα η ανομία και η αυθαιρεσία. Που όποιος έχει μπάρμπα στην Κορώνη, μπορεί να χτίσει ακόμη και μεσοτοιχία με την Ακρόπολη… Κι ας πάρει στο λαιμό του μετά, τόσο κόσμο… Η Ελλάδα θρηνεί. Αλλά, να με συμπαθάνε οι τύποι που τώρα έχουν πάρει σβάρνα τα twitter και τα facebook, για να εκφράσουν τη λύπη τους, τα δάκρυα τους είναι ψεύτικά. Κροκοδείλια που λένε και οι πιο μορφωμένοι… Ο κόσμος χάθηκε, ζωές χάθηκαν στις λάσπες και το δράμα δεν τελείωσε ακόμη… Ούτε θα τελειώσει… Έχουν διαλυθεί φαμίλιες για μια βροχή, μια καταιγίδα έστω… Το χειρότερο είναι πως ξέρουμε ότι αυτά που βλέπουμε σήμερα θα ξανασυμβούν. Είναι σαν σκηνές από ταινία προσεχώς, που λέει και το τραγούδι… Είναι déjà vu. Γιατί εδώ είναι Αττική φαιό νταμάρι… Από το πρωί βλέπω σκηνές, φωτογραφίες… Όταν έπεσα πάνω σε αυτή, στο facebook, υποκλίθηκα στο μεγαλείο αυτού του ανθρώπου. Είναι η αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι. Είναι η ελπίδα… Είναι η απόδειξη ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με ψυχή… Γεια σου ρε φίλε… Σ’ευχαριστώ, σ’ευχαριστώ που υπάρχεις… Θα δείξω τη φωτογραφία σου στις κόρες μου… Μάθημα ζωής. Ή απλά ζωή… Αυτή που αντέχει, ακόμη και μέσα στις λάσπες».

Read Next

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.