ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εστιατόριο στην Ολλανδία τοποθετεί γυάλινους θαλάμους για να απομονώσει τους πελάτες λόγω κορονoϊού

Αυστήρα μέτρα προστασίας και στα μέλη του προσωπικού, αλλά και στον τρόπο που σερβίρονται τα πιάτα.

Εστιατόριο στην Ολλανδία τοποθετεί γυάλινους θαλάμους για να απομονώσει τους πελάτες λόγω κορονoϊού

Μήπως είναι αυτό το μέλλον της παγκόσμιας εστίασης: Μετά τις οργανωμένες παραλίες σε Ιταλία και Ελλάδα, οι οποίες ετοιμάζονται να τοποθετήσουν πλεξιγκλάς γύρω από ομπρέλες και ξαπλώστρες, στην Ολλανδία οι υπεύθυνοι ενός μεγάλου εστιατορίου αποφάσισαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο προκειμένου να κρατήσουν ασφαλείς τους πελάτες τους εν μέσω πανδημίας. Και σίγουρα να τους πείσουν το κοινό να τους εμπιστευτεί την επόμενη φορά που θα αποφασίσει να βγει για φαγητό.

Το εστιατόριο ETEN, το οποίο ανήκει στο κέντρο τεχνών Mediamatic, τοποθέτησε μικρούς, γυάλινους θαλάμους χωρητικότητας δύο ή τριών ατόμων γύρω από τα τραπέζια. Όσο για τους σερβιτότους, φοράνε γάντια και προστατευτικές ασπίδες προσώπου και χρησιμοποιούν μια μακριά σανίδα για να μεταφέρουν τα πιάτα στις γυάλινες αυτές καμπίνες εξασφαλίζοντας έτσι ότι θα υπάρχει η ελάχιστη δυνατή σωματική επαφή με τους πελάτες.

Παρότι η ιδέα αυτή προς το παρόν δοκιμάζεται μόνο σε πελάτες που είναι μέλη της ίδιας οικογένειας και σε φίλους, οι υπεύθυνοι του εστιατορίου δηλώνουν πως η ατμόσφαιρα είναι ρομαντική με το δείπνο υπό το φως κεριών και με θέα στην θάλασσα.

Οι ιδιοκτήτες το βάφτισαν «Serres Séparées» (σε ελεύθερη μετάφραση 'θερμοκήπια σεπαρέ' ), επειδή όπως υποστηρίζουν στα γαλλικά είναι πιο εύηχο.

«Μαθαίνουμε τώρα ξανά πώς να καθαρίζουμε, να σερβίρουμε, να παίρνουμε τα άδεια πιάτα με έναν κομψό τρόπο, ώστε ο πελάτης να αισθάνεται ακόμη ότι τον περιποιούμαστε», λέει ο Βίλεμ Βελτχόβεν της Mediamatic.

Τα ολλανδικά εστιατόρια είναι κλειστά για το κοινό και θα παραμείνουν μέχρι τουλάχιστον τις 19 Μαΐου, παρότι οι κουζίνες τους μπορούν να λειτουργούν για takeaway.

Η ένωση εστιατορίων της χώρας, η KNH, έχει ανακοινώσει ότι ακόμη και αν επιτραπεί στα εστιατόρια να ανοίξουν και πάλι με λιγότερους πελάτες και λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας, πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν οικονομική πανωλεθρία αν διατηρηθούν οι κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.