ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα σπουδαίο βιβλίο για το καλοκαίρι: Πίνοντας με τον Πάτρικ Λη Φέρμορ

Η Ισπανίδα μεταφράστρια του Πάτρικ Λη Φέρμορ Ντολόρες Παγιάς επισκέφθηκε πρώτη φορά τον συγγραφέα στο σπίτι του στην Καρδαμύλη το 2009.

Ένα σπουδαίο βιβλίο για το καλοκαίρι: Πίνοντας με τον Πάτρικ Λη Φέρμορ

Η Ισπανίδα μεταφράστρια του Πάτρικ Λη Φέρμορ Ντολόρες Παγιάς επισκέφθηκε πρώτη φορά τον συγγραφέα στο σπίτι του στην Καρδαμύλη το 2009. Η πρώτη αυτή συνάντηση ήταν η απαρχή μιας φιλίας που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του συγγραφέα. Μέσα από το χρόνο που πέρασαν μαζί και τις συζητήσεις τους γεννήθηκε αυτό το βιβλίο. Ένα ανθρώπινο σκιαγράφημα του Άγγλου συγγραφέα και τολμηρού ταξιδευτή, του γοητευτικού και γενναιόδωρου Πάντι, που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του περιτριγυρισμένος από φίλους, ποτά και, πάνω απ’ όλα, τα βιβλία του.

Ένα σπουδαίο βιβλίο για το καλοκαίρι: Πίνοντας με τον Πάτρικ Λη Φέρμορ

Κριτικές

  • «To μικρό αυτό βιβλίο είναι ένα έξοχο συνοδευτικό για το πρώτο ποτό της ημέρας» -Times Literary Supplement
  • «Μια γοητευτική μαρτυρία...» -Πίτερ ΜακΚέι, Daily Mail
  • «Το Πίνοντας με τον Πάτρικ Λη Φέρμορ είναι ένα διαμάντι που θα συγκινήσει όλους τους φίλους του συγγραφέα» -Μάρτζορι ΜακΓκιν, συγγραφέας
  • «Ένα βιβλίο γεμάτο ψυχή... Είναι ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα μετά την εκτενή βιογραφία του Πάντι από την Άρτεμις Κούπερ» -Μπραντ Χούπερ, Booklist
  • «Για τους πραγματικούς φίλους του Πάντι, αυτό το βιβλίο θα είναι μια πολύ ευχάριστη προσθήκη στη βιβλιοθήκη τους. Αν θέλεις να καταλάβεις καλύτερα τον άνθρωπο Πάντι, όχι τον συγγραφέα ή τον μπον βιβέρ, θα απολαύσεις αυτό το βιβλίο» -Τομ Σόφορντ, Patrick Leigh Fermor Blog

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ντολόρες Παγιάς γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και έζησε αρκετά χρόνια στο Μεξικό. Σπούδασε κινηματογράφο στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού και εργάστηκε ως σεναριογράφος στην τηλεόραση. Επιστρέφοντας στην Ισπανία, εξακολούθησε να εργάζεται ως σεναριογράφος και παράλληλα ως σκηνοθέτρια (σκηνοθέτησε δύο ταινίες μεγάλου μήκους). Τα τελευταία χρόνια αφιερώθηκε αποκλειστικά στη λογοτεχνία. Μεταφράζει, δημοσιεύει σε περιοδικά και γράφει μυθιστορήματα. Έχει μεταφράσει στα ισπανικά τα βιβλία του Πάτρικ Λη Φέρμορ Ρούμελη – Οδοιπορικό στη Βόρεια Ελλάδα, Ώρα για σιγή και Τρία γράμματα από τις Άνδεις, καθώς και τη βιογραφία του, την οποία έγραψε η Άρτεμις Κούπερ.
Τα τελευταία χρόνια ζει ανάμεσα στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Είναι παθιασμένη με τη λογοτέχνια και τη μουσική, αγαπάει τα σπίτια στην εξοχή και λατρεύει να περνάει χρόνο στον κήπο ή στην κουζίνα της. Έχει δύο κόρες και μία εγγονή.

*To βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books

Read Next

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.

Περισσότερα από

Stories

13 Μαϊ 2024

Η ανατριχιαστική ιστορία της Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ των ABBA που έγινε πείραμα στα χέρια των Ναζί

Η τρομακτική, αληθινή ιστορία της Άνι που κατάφερε να γλιτωσεί όταν δραπέτευσε στη Σουηδία.

13 Μαϊ 2024

"Μια φιλενάδα μου είπε κάποτε ότι δεν πρέπει να μαλώνω ποτέ με κάποιον που δεν αγαπάω"

Από τους πιο ποθητούς άντρες του Χόλιγουντ, με άπειρους έρωτες, έναν γάμο, εννιά παιδιά και ξέχειλο ταλέντο. Η παρανοϊκή γοητεία του Τζακ Νίκολσον εμπνέει.

13 Μαϊ 2024

Ο μοναχογιός της Ντόρις Ντέι ήταν ο στόχος του Τσάρλς Μάνσον στην στυγερή δολοφονία του 1969

Η απίστευτη ιστορία πίσω από την μαζική δολοφονία που συγκλόνισε το Χόλιγουντ του 60'.

12 Μαϊ 2024

John Lennon: Το πιο συγκινητικό τραγούδι που έχει γραφτεί ποτέ για τη μητέρα δεν μιλάει για μία σχέση αγάπης

Δεν μιλούν όλα τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τη μαμά για έναν τρυφερό δεσμό αγάπης και αφοσίωσης. Η ιστορία πίσω από το τραγούδι του John Lennon "Mother"

12 Μαϊ 2024

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού Θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

12 Μαϊ 2024

Κάθριν Χέπμπορν: Τα τέσσερα Όσκαρ, ο Σπένσερ Τρέισι και η αυτοκτονία που στιγμάτισε την ζωή της

Φεμινίστρια, ασυμβίβαστη, καλλιεργημένη και ανεξάρτητη η Κάθριν Χέπμπορν που μαγνήτιζε τους θεατές υπήρξε role model για τις γυναίκες.

12 Μαϊ 2024

"Πότε θ’ ανθίσουνε τούτοι οι τόποι; Πότε θα ‘ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι, να συνοδεύσουνε την βλακεία στην τελευταία της κατοικία";

Σαν σήμερα πεθαίνει ο Νίκος Γκάτσος, ο ποιητής των αθάνατων ελληνικών τραγουδιών. Τα ποιήματα και οι στίχοι του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Δανέζικα, Ισπανικά, Ιταλικά, Καταλανικά, Κορεατικά, Σουηδικά, Τουρκικά, Φινλανδικά.

11 Μαϊ 2024

"Μάθημα Σολφέζ": Η πρώτη ελληνική επιτυχία της Eurovision 47 χρόνια πριν, είχε ανύπαρκτο μπάτζετ

7 Μαΐου 1977. Το "Μάθημα Σολφέζ" γίνεται η πρώτη ελληνική συμμετοχή που τερματίζει στην πεντάδα της Eurovision. Χρειάστηκε να περάσουν 27 χρόνια για να σπάσει αυτό το ρεκόρ.

11 Μαϊ 2024

"Άσπρο, μαύρο όνειρα κάνω": Η Αλέξια στη σκηνή της Eurovision 37 χρόνια πριν

Ήταν το μακρινό 1987 και αυτό που απογείωσε κατόπιν την καρέρα της Αλέξιας.