ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ελληνοβρετανίδα θα διαγωνιστεί στα καλλιστεία χωρίς μακιγιάζ, περνώντας ένα δυνατό μήνυμα

Η Elle Seline δέχτηκε bullying για την εμφάνιση της, όμως αποδέχτηκε τον εαυτό της και θα λάβει μέρος στα καλλιστεία της Βρετανίας.

Ελληνοβρετανίδα θα διαγωνιστεί στα καλλιστεία χωρίς μακιγιάζ, περνώντας ένα δυνατό μήνυμα

Έμαθε να χρησιμοποιεί το μακιγιάζ ως «μάσκα», προκειμένου να καταφέρει να μοιάζει με τους άλλους και τελικά πέτυχε κάτι πραγματικά σημαντικό: να αποδεχτεί τον εαυτό της και να λάβει μέρος στα καλλιστεία χωρίς την «μάσκα» της, προβάλλοντας την φυσική ομορφιά. Ο λόγος για την ελληνικής καταγωγής, Elle Seline, η οποία γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στην Σκιάθο, πριν μετακομίσει μόνιμα στον τόπο καταγωγής της μητέρα της, την Βρετανία.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξη της στο BBC, η επιθυμία της να διαγωνιστεί στα βρετανικά καλλιστεία χωρίς ίχνος μακιγιάζ, απορρέει απο την ανάγκη της να εμπνεύσει την νέα γενιά μέσα απο το παράδειγμα της, ώστε να μάθει να αγαπάει τον εαυτό της, όπως ακριβώς είναι. «Μπορεί να υπάρχει ένα νέο κορίτσι στο σχολείο που θα το δει και θα νιώσει “είμαι αρκετά καλή όπως είμαι”», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μπορεί να υπάρχει ένα νέο κορίτσι στο σχολείο που θα το δει και θα νιώσει “είμαι αρκετά καλή όπως είμαι”

Η Elle Seline μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως δεχόταν επανειλημμένα bullying για την εμφάνισή της στο σχολείο, κάτι που την ώθησε απο πολύ νωρίς να χρησιμοποιεί το μακιγιάζ ως ασπίδα στα κακόβουλα σχόλια των συμμαθητών της. «Με χλεύαζαν για τον σωματότυπο μου, τα μαλλιά μου ήταν αρκετά σγουρά και πάντα έλεγαν ότι είχα ψείρες και ότι ήμουν γορίλας, καθώς είχα λίγο περισσότερη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και τις μασχάλες».

Η κατάσταση αυτή γρήγορα την οδήγησε στην κατάθλιψη και στην βέβηλη μανία να μοιάζει «φυσιολογική», όπως οι γύρω της. Θυμάται έντονα πως ξεκίνησε να μακιγιαρίζεται σε καθημερινή βάση, όταν ήταν μόλις 13 χρονών και έπρεπε να πηγαίνει σχολείο, ενώ την ίδια εποχή ξεκίνησε να ξυρίζει το σώμα της και να ισιώνει τα μαλλιά της. «Κοίταζα στον καθρέφτη και χλεύαζα τον εαυτό μου, γιατί αυτό έκαναν οι άλλοι. Φορούσα foundation που ήταν λίγο πιο ανοιχτό από το χρώμα του δέρματός μου, γιατί ήθελα απεγνωσμένα να ταιριάξω. Τα φίλτρα και οι εφαρμογές σήμερα κάνουν αυτό ακριβώς που έκανα εγώ στο σχολείο», προσθέτει η Ελληνοβρετανίδα.

Η κατάσταση αυτή γρήγορα την οδήγησε στην κατάθλιψη και στην βέβηλη μανία να μοιάζει «φυσιολογική», όπως οι γύρω της. Θυμάται έντονα πως ξεκίνησε να μακιγιαρίζεται σε καθημερινή βάση, όταν ήταν μόλις 13 χρονών και έπρεπε να πηγαίνει σχολείο,

Η περίοδος του lockdown, λειτούργησε θετικά για την ίδια, αφού η Elle Seline πέρασε αρκετό ωφέλιμο χρόνο με τον εαυτό της, κάτι που την βοήθησε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να αγαπήσει την φυσική ομορφιά της. «Για να είμαι ειλικρινής, (το μακιγιάζ) ήταν η ασπίδα μου. Κατά τη διάρκεια του lockdown δεν υπήρχε η πίεση που είχα παλιότερα να βάφομαι. Έμαθα να αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως είμαι», εξηγώντας στην συνέχεια πως αυτός ήταν και ο λόγος που η 31χρόνη Βρετανίδα δήλωσε συμμετοχή στα καλλιστεία, όπου θα παρουσιαστεί άβαφη.

Παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει, δεν δίστασε να αποκαλύψει πως η σκέψη να εμφανιστεί μπροστά σε κόσμο χωρίς μακιγιάζ, της προκαλεί ακόμα κάποια αρνητικά συναισθήματα, τα οποία ξεπερνάει στην στιγμή, όταν σκέφτεται πως η συγκεκριμένη πράξη θα καλυτερέψει, ίσως σε μικρό βαθμό, ίσως και όχι, το μέλλον της επόμενης γενιάς. « Ξέρω ότι μετά τον διαγωνισμό θα νιώσω πραγματικά καλά για τον εαυτό μου, ανεξάρτητα από το αν θα κερδίσω ή όχι. Το χρωστάω στην επόμενη γενιά να πω ότι είναι ΟΚ να είσαι ο εαυτός σου».

Κεντρική Φωτογραφία:@Elle Seline

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.