ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ελληνίδα μαμά, ανύπαντρη αδερφή, κολλητές: Οι άνθρωποι που μπορεί να καταστρέψουν το στυλ της νύφης

Πολλοί μπλέκονται στην επιθυμία της νύφης αλλά δεν είμαι σίγουρος πως έχουμε τα ίδια άτομα στο μυαλό μας.

Ελληνίδα μαμά, ανύπαντρη αδερφή, κολλητές: Οι άνθρωποι που μπορεί να καταστρέψουν το στυλ της νύφης

Αρχές του κάθε έτους ξεκινάνε οι πρώτες ετοιμασίες για τους γάμους της άνοιξης και του καλοκαιριού. Κλείνονται τα ραντεβού στα ατελιέ για το νυφικό και τα υπόλοιπα ραντεβού για τις μπομπονιέρες, μακιγιάζ, εκκλησία, στολισμός, χώρος για το τραπέζι και φυσικά για τα παπούτσια της νύφης. Κορίτσια, ένα πράγμα θα σας πω διότι σας αγαπάω. Προσέξτε πάρα πολύ ποιους θα έχετε μαζί σας σε όλα αυτά τα ραντεβού. Το να παντρεύεται μια κοπέλα δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το να πηγαίνει για ψώνια με τις φίλες της ή με την μητέρα της. Σκέφτομαι πως όταν μια κοπέλα παντρεύεται δημιουργούνται ή καλύτερα ανακινούνται διάφορα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την σχέση της νύφης.

Ξεκινάμε από την πολυαγαπημένη Ελληνίδα μαμά, η οποία φυσικά θέλει την κόρη της τρισευτυχισμένη (και καλά κάνει), όμως, μερικές φορές αυτό δε σχετίζεται απαραίτητα με την επιθυμία της κόρης της. Εκεί θα υπάρχει ένα μικρό θέμα στην ώρα του ραντεβού ανάμεσα τις αλλαγές των νυφικών και των πέπλων. Ναι αυτό, όχι αυτό, εμένα μου αρέσει, όχι δεν σου πηγαίνει και τα γνωστά. Σε όλα αυτά ίσως υπάρχει μια ακόμα παρέμβαση από την κυβέρνηση της οικογένειας αλλά από την ανύπαντρη αδελφή. Αν έχουμε άλυτα θέματα με τον εαυτό μας κλασικά τα ρίχνουμε στους άλλους και είναι πάρα πολύ πιθανό εκείνη την κρίσιμη στιγμή να ξεφύγει λίγο το όριο και με την περισσή αγάπη που έχει η μια αδελφή προς την άλλη, να κάνει τον στυλίστα για ποιο νυφικό ταιριάζει και ποιο όχι. Αν η υποψήφια νύφη έχει τα ατσάλινα νεύρα είμαστε καλά ως εδώ. Αφού περάσαμε το στάδιο της μέσης εκπαίδευσης έρχεται το πανεπιστήμιο. Οι φίλες και οι κολλητές. Με λύπη μου θέλω να σας πω, πως σύμφωνα με πραγματικές μαρτυρίες από το πεδίο του πολέμου, ουκ ολίγοι καυγάδες έχουν γίνει την περίοδο της προετοιμασίας του γάμου μιας κοπέλας.

Ακόμα και «φιλίες» χρόνων έχουν χαλάσει και δεν έχουν ανταλλάξει ούτε καλημέρα. Ποστίς με ποστίς πιαστήκανε. Και όλα αυτά διότι η φίλες και κολλητές έχουν και αυτές με την σειρά τους την περισσή αγάπη για την φίλη τους και ξέρουν τι της ταιριάζει και τι όχι.

Βέβαια κανείς δεν έχει σκεφτεί πως εκείνη την στιγμή είμαστε δίπλα της για να την βοηθήσουμε να βρει το στυλ της, το δικό της στυλ. Αυτό που θα της αναδείξει το σώμα, τα πόδια της και το πρόσωπο της. Δεν είμαστε εκεί για να επιβάλλουμε την άποψη μας διότι εμείς αν παντρευόμασταν θα θέλαμε αυτό το νυφικό ή επειδή ο γάμος είναι το όνειρο της ζωής μας, θυμώνουμε μέσα μας γιατί συμβαίνει σε άλλους και όχι και σε μένα. Αυτά που γράφω και θα ήθελα να τα αναλογιστούμε, δεν είναι αυθαίρετες απόψεις. Έχουν συμβεί και έχουν ειπωθεί από γυναίκες οι οποίες τα έχουν βιώσει. Κακά τα ψέματα. Σε όλες λίγο πολύ θα είναι γνωστά και θα έχουν ακούσει κάτι παρόμοιο.

Κορίτσια ο γάμος σας με τον αγαπημένο σας είναι κάτι πολύ σημαντικό για εσάς και δεν είναι κάτι το οποίο θα βάλετε στο τραπέζι για συζήτηση. Οφείλετε στον εαυτό σας να χαρείτε αυτή τη στιγμή όσο περισσότερο μπορείτε και να είστε σίγουρες πως η λάμψη στο πρόσωπο σας και η χαρά της αγάπης προς τον αγαπημένο σας θα ξεπεράσουν σε εντυπωσιασμό και το ωραιότερο νυφικό.

Ελληνίδα μαμά, ανύπαντρη αδερφή, κολλητές: Οι άνθρωποι που μπορεί να καταστρέψουν το στυλ της νύφης
Πολλά έχουν δει τα μάτια του σχεδιαστή υποδημάτων, Στάθη Σαμαντά, μα αυτό που συμβαίνει στην προετοιμασία ενός γάμου φέρνει τρόμο.

Read Next

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.