ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: "Παντρέψου κάποιον που σε βλέπει ως το δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα"

Μυστικά και αλήθειες για τη συναρπαστική ζωή της ηθοποιού με το βελούδινο, βιολετί βλέμμα που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Το βελούδινο, βιολετί βλέμμα της δεν έπαψε ποτέ να μαγνητίζει τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο, η θρυλική, εξωφρενικά εκκεντρική ζωή της δε την έβγαλε ποτέ από το πρώτο πλάνο και τους προβολείς που έλουζαν κάθε στιγμή της ζωής της με τους οκτώ γάμους, τις αμύθητες συλλογές κοσμημάτων και έργων τέχνης αλλά και την προσήλωσή της στον αγώνα κατά του AIDS.

"Παντρέψου κάποιον που σε βλέπει ως το δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα" ήταν μια παό τις περίφημες ρήσεις της.

Η Τέιλορ γεννήθηκε στο Χάμστεντ του Λονδίνου από Αμερικανούς γονείς και η οικογένειά της επέστρεψε στις Η.Π.Α μετά το ξέσπασμα του Β' παγκοσμίου πολέμου, ενώ η Τέιλορ ήταν 7 χρονών. Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί θαύμα το 1943 με την ταινία Σιωπηλός κατήγορος.

Κέρδισε το 'Οσκαρ δυο φορές στην καριέρα της, έπαιξε ανεπανάληπτα τις ηρωίδες του Τενεσί Ουίλιαμς και από τους οκτώ γάμους που έκανε δυο ήταν με τον ίδιο άντρα τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, με τον οποίο έζησε μια από τις πιο μυθικές σχέσεις πάθους, αγάπης βίας και ζήλιας που κανένα σενάριο του Χόλιγουντ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.

Είχε αποκτήσει 1 γιο και 2 κόρες και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

  • Λάτρευε την τηλεοπτική σειρά "Law and Order" και είχε δει όλα τα επεισόδια.

  • Το 1959 ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό και το ιουδαϊκό της όνομα ήταν Elisheba Rachel.

  • Η ταινία για την οποία ήταν περήφανη ήταν η "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ", ταινία βασισμένη στο θεατρικό έργο του Έντουαρντ Άλμπι, ταινία που θύμιζε πολύ τη σχέση της με τον Μπάρτον.

  • Λάτρευε τα αρώματα και δεν έβγαινε ποτέ έξω χωρίς άρωμα από 16 ετών. Ονειρευόταν μια μέρα να φτιάξει το δικό της και η προσπάθεια αυτή πήρε 25 ολόκληρα χρόνια. Το όνομα του αρώματός της, "Violet Eyes", το έδωσαν φίλοι της μέσω Twitter.

  • Σε ηλικία 24 ετών πόζαρε για μία και μοναδική φορά γυμνή στον φωτογραφικό φακό η Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Ο φωτογράφος Ρόμπερτ ΜακΝτόβαλ απαθανάτισε τη νεαρή σταρ γονατιστή και ολόγυμνη πάνω σε μια λευκή γούνα. Η φωτογραφία αποτελούσε το δώρο της προς τον τότε σύντροφό της, τον κινηματογραφικό παραγωγό Μάικλ Τοντ.

  • Η περίφημη αλαβάστρινη επιδερμίδα της, για την οποία πολλά έχουν γραφτεί, ήταν, σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός της, αποτέλεσμα έντονου make-up, καθώς στην πραγματικότητα το πρόσωπό της ήταν γεμάτο φακίδες που είχε αποκτήσει από τον ήλιο. Η ηθοποιός δεν εμφανιζόταν ποτέ δημοσίως χωρίς μακιγιάζ ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο.

  • Δεν πήγε ποτέ σε δραματική σχολή και δεν πήρε ποτέ και από κανέναν μαθήματα υποκριτικής. Απλώς έμπαινε στο πλατό και έπαιζε το ρόλο της.

  • Ενώ όλοι νομίζουν ότι το Λιζ είναι το χαϊδευτικό με την οποία τη φώναζαν, εκείνη το μισούσε και ο ήχος της λέξης της φαινόταν σαν θόρυβος.

  • Πίστευε ότι οι νευρικές διαταραχές είναι η νέμεσις όλων των ηθοποιών. Καταπονημένη από τα προβλήματα υγείας την ενδιέφερε να νιώθει καλά και όχι να φαίνεται για πάντα νέα.

  • Δύο πράγματα θεωρούσε οικογένειά της: την φυσική οικογένειά της και τους ανθρώπους που έχουν AIDS.

  • Στη διαθήκη της άφησε τρία ζευγάρια σκουλαρίκια, ένα βραχιόλι και ένα μαργαριταρένιο κολιέ αμύθητης αξίας στην ηθοποιό Ντέμπι Ρέινολντς, ενώ οι στενοί της συγγενείς μάχονταν για να τα αποκτήσουν. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε αρπάξει κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια της φίλης της Ντέμπι το 1958, τον μετέπειτα σύζυγό της Έντι Φίσερ σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του Χόλιγουντ. Την αποζημίωσε υλικά τουλάχιστον, δεκαετίες αργότερα.

  • Το πιο επικό στοιχείο της ζωής της Ελίζαμπεθ Τέιλορ υπήρξε ο έρωτάς της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Επίσης παθιασμένο άνθρωπο, σπουδαίο ηθοποιό και πότη.

Read Next

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.