ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είχα για χρόνια δυσμορφία του σώματος». Ένα μοντέλο εξομολογείται την παγίδα της υγιεινής διατροφής

Ζητάει συγγνώμη για τις λάθος συμβουλές που έδινε επί χρόνια στις γυναίκες.

«Είχα για χρόνια δυσμορφία του σώματος». Ένα μοντέλο εξομολογείται την παγίδα της υγιεινής διατροφής

Ένα πρώην μοντέλο της Victoria's Secret πέρασε αρκετά χρόνια ούσα υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής και της εντατικής άσκησης μέχρι το σημείο που άρχισε να αισθάνεται ότι δεν αντέχει άλλο πια.

Η 26χρονη Bridget Malcolm είναι μοντέλο από την Αυστραλία και έγινε διάσημη όταν την επέλεξε η Victoria Secret για να περπατήσει στην πασαρέλα μαζί με τα υπόλοιπα Αγγελάκια της. Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Η Malcolm απέκτησε εκατοντάδες χιλιάδες followers και έφτιαξε το δικό της, δημοφιλές blog μέσω του οποίου προωθούσε τις απόψεις της περί γυμναστικής, τόνωσης του σώματος και μίας πολύ προσεκτικής και υγιεινής στάσης απέναντι στη διατροφή.

Μέχρι που πριν από λίγο καιρό το νεαρό μοντέλο άρχισε να νιώθει πως δεν αντέχει πια στο καλούπι της τέλειας ζωής που η ίδια είχε κατασκευάσει για τον εαυτό της χωρίς καλά - καλά να είναι αλήθεια και αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά ανοικτά για τα προβλήματα που αντιμετώπισε για χρόνια ολόκληρα μέσα από την συνεχή, εμμονική προσπάθεια να παραμένει πάντα στα ίδια, λιγοστά κιλά, να τρώει καθημερινά συγκεκριμένα πράγματα και να κάνει γυμναστική ακόμα κι όταν δεν είχε απολύτως καμία διάθεση να κάνει γυμναστική. Μάλιστα η ίδια απολογήθηκε στους χιλιάδες θαυμαστές του για τις «κάκες», όπως τις αποκαλεί πλέον, συμβουλές που τους έδινε επί χρόνια περί υγιεινού τρόπου ζωής, εξηγώντας πως η πραγματικότητα που βίωνε μέχρι τώρα την οδήγησε σε δυσμορφία του σώματος αλλά και σε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

«Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την συγγνώμη μου για μερικά από τα πράγματα που έγραψα ή είπα τα τελευταία χρόνια,» έγραψε η Bridget σε πρόσφατη ανάρτηση στο blog της. «Τώρα καταλαβαίνω καλά πως υπήρξα εγκλωβισμένη στη δυσμορφία του σώματος μου και πραγματικά στεναχωριέμαι που δεν υπήρξε ένα σωστό παράδειγμα για όλους εκεί έξω».

Το 26χρονο μοντέλο επίσης εξήγησε πως πραγματικά πίστευε τα όσα έλεγε για χρόνια περί υγιεινού lifestyle χωρίς να συνειδητοποιεί πως οι συνήθειες της έβλαπταν σοβαρά την σωματική αλλά και την ψυχική της ισορροπία.

«Γέμιζα το σώμα μου με φαγητά χαμηλών θερμίδων και πίστευα πως το μόνο που κάνω είναι το να ακολουθώ μία σωστή, ισορροπημένη διατροφή,» εξολομολείται πια η Bridget. «Στην πραγματικότητα αυτό που έκανα ήταν μία τόσο σκληρή και παρατραβηγμένη δίαιτα που όσα κιλά κι αν έχανα κάθε φορά που κοιτούσα στον καθρεύτη έβλεπα μία γυναίκα που το έπρεπε να αδυνατίσει ακόμα περισσότερο».

Μάλιστα η Malcolm σήμερα περιγράφει την «δυσμορφία του σώματος», όπως η ίδια ονομάζει τον λανθασμένο τρόπο να αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου και το κορμί σου, ως ένα από τα πιο κοινά προβλήματα στη βιομηχανία του μόντελινγκ.

«Η δυσμορφία του σώματος είναι ένα εντελώς τρομακτικό πράγμα και το χειρότερο είναι πως έχω κάνει πολλές συζητήσεις με συναδέλφους μου που είναι όλες υπερβολικά αδύνατες και επιμένουν πως είναι χοντρές»

Goooood morning planet

A post shared by Bridget Malcolm (@bridgetmalcolm) on

Η αλλαγή δεν ήρθε από τη μία μέρα στην άλλη. Η Bridget χρειάστηκε αν δουλέψει πολύ με τον εαυτό της προκειμένου να αλλάξει την αντίληψη της για το σώμα της, να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που έβλεπε τη ζωή και να αποκτήσει πιο ισορροπημένες συνήθειες.

«Πλέον κάθε φορά που κοιτάζομαι στον καθρεύτη βλέπω τον εαυτό μου όπως πραγματικά είναι και αυτό μου αρέσει,» γράφει στο blog της. «Και για πρώτη φορά αγαπώ το σώμα μου. Το μόνο άσχημο είναι πως εξακολουθώ να νιώθω άσχημα για τις κακές συμβουλές που έδινε σε γυναίκες επί χρόνια. Αυτό το κομμάτι της ζωής μου πραγματικά με αηδιάζει».

Today on Bridget bites - running injuries!! I got here by climbing. Not the same.

A post shared by Bridget Malcolm (@bridgetmalcolm) on

Latest blog post up! All about meditation and the goodness it offers

A post shared by Bridget Malcolm (@bridgetmalcolm) on

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"