ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Είναι τα παγωτά απαραίτητα για την ψυχική μας υγεία; Ένας παγωτατζής στη Νέα Υόρη λέει «ναι»

Ο Godfrey Robinson οδηγεί την κινητή καντίνα του γεμάτη με παγωτά εδώ και 26 χρόνια, κάνοντας κάθε μέρα την ίδια ακριβώς διαδρομή.

Είναι τα παγωτά απαραίτητα για την ψυχική μας υγεία; Ένας παγωτατζής στη Νέα Υόρη λέει «ναι»

«Θυμάμαι τον εαυτό μου όταν ήταν παιδί. Ο ήχος από αυτό το καμπανάκι ήταν σα να πηγαίνεις αυτομάτως στη Disneyland. Γιατί ο ήχος από το καμπανάκι σήμαινε ότι επιτελούς μπορούσες να βγεις έξω και να πάρεις το παγωτό που τόσο πολύ λαχταρούσες. Το χωνάκι βανίλια με τρούφα ουράνιο τόξο, το χωνάκι σοκολάτα με κεράσι ».

O Godfrey Robinson εδώ και 26 χρόνια οδηγεί την κινητή καντίνα του στη Νέα Υόρκη, κάνοντας καθημερινά την ίδια ακριβώς διαδρομή. Ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία κατά την οποία πολλές τοπικές επιχειρησείς έχουν βάλει λουκέτο και σχεδόν όλες οι καντίνες έχουν σηκώσει χειρόφρενο, εκείνος εξακολουθεί να γυρίζει με το λευκό φορτηγάκι του στους δρόμους της πόλης, να παίζει χαρούμενη μουσική από το μεγάφωνο και να χτυπάει το καμπανάκι του. Ο λόγος για τον ίδιο είναι απλός. Τα παγωτά είναι απαραίτητα για να είμαστε χαρούμενοι.

«Έχω μία υποχρέωση. Πρέπει να βγάλω το φορτηγάκι μου στον δρόμο. Γιατί; Γιατί πιστεύω ότι οι καντίνες με τα παγωτά αποτελούν κοινωνικό έργο», λέει στην κάμερα των New York Times o Robinson. «Όταν με ρωτάνε γιατί συνεχίζω να κάνω αυτή τη δουλειά εν μέσω πανδημίας απαντώ "Γιατί οι πελάτες μου με περιμένουν"». Και συνεχίζει: «Θα μπορούσαν να πάνε σε οποιοδήποτε μεγάλο κατάστημα για να πάρουν παγωτό. Αλλά επιλέγουν να περιμένουν εμένα. Γιατί τους σερβίρω παγωτά τα τελευταία 26 χρόνια».

Το μίνι ντοκιμαντέρ που γύρισαν οι New York Times με την καταπληκτική φωτογραφία και το υπέροχο μοντάζ μας ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σε μία αχανή, αγαπημένη πόλη που έχει πληγεί δραματικά από τον κορονοϊό και που έχει τεράστια ανάγκη για ανύψωση ηθικού.

Ο Godfrey Robinson εξηγεί ότι είναι δύσκολο με μία κινητή καντίνα να προσέχεις αρκετά ώστε να είσαι προφυλαγμένος από τη μετάδοση του ιού. Παρόλα αυτά συνεχίζει να οδηγεί το φορτηγό του στους ίδιους ακριβώς δρόμους μόνο που τώρα οι δρόμοι είναι πολύ πιο έρημοι και ήσυχοι απ' ότι συνήθως. Όμως παρά την επιφυλακτικότητα που πλέον διακατέχει τον περισσότερο κόσμο, όλοι έχουν ανάγκη ένα παγωτό.

Δείτε το βίντεο των New York Times:

Κεντρική φωτογραφία: YouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.