ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είναι τα μεγαλύτερα θύματα της πανδημίας»: Οκτώ παιδιά σχεδιάζουν τα εξώφυλλα της ιταλικής Vogue

Το ιστορικό περιοδικό πρωτοπορεί και πάλι με μία μοναδική έκδοση αφιερωμένη στα παιδιά που είδαν τόσο βίαια τη ζωή τους να αλλάζει εξαιτίας του κορονοϊού.

«Είναι τα μεγαλύτερα θύματα της πανδημίας»: Οκτώ παιδιά σχεδιάζουν τα εξώφυλλα της ιταλικής Vogue

H Iταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού, σημειώνοντας χιλιάδες κρούσματα και χιλιάδες νεκρούς μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Ανατριχιαστικές εικόνες από το μαρτυρικό Μπέργκαμο, στα βόρεια της χώρας, έκαναν τον γύρο του κόσμου, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης σε όλο τον πλανήτη.

Σε αυτή τη σκληρή μάχη, η μόδα έδειξε το πιο όμορφο, το πιο τρυφερό, το πιο ανθρωπιστικό της πρόσωπο με τους κορυφαίους, ιταλικούς οίκους να ανακοινώνουν ότι θα χρησιμοποιήσουν τα κλειστά εργοστάσια τους για να κατασκευάσουν αντισηπτικά και μάσκες για τις ανάγκες των πολιτών και των νοσοκομείων. Στο ίδιο κλίμα και η ιταλική Vogue, ένα από τα ιστορικότερα περιοδικά μόδας στον κόσμο, που πριν από δύο μήνες κυκλοφόρησε με ένα ολόλευκο εξώφυλλο σαν φόρο τιμής στους χιλιάδες νεκρούς του κορονοϊού. Ένα εξώφυλλο που σίγουρα θα το θυμόμαστε για πολλές δεκαετίες.

Τώρα, η ιταλική Vogue πρωτοπορεί ξανά ζητώντας από 8 παιδιά να ζωγραφίσουν 8 διαφορετικά εξώφυλλα για το νέο τεύχος του περιοδικού. Εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ανάγκη να εστιάσουμε σε αυτά τα μικρότερης ηλικίας «θύματα» της πανδημίας, που είδαν τόσο βίαια τις ζωές τους να αλλάζουν, χωρίς πολλές φορές να είναι σε θέση να κατανοήσουν τις πραγματικές αιτίες.

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Emanulele Farneti, εξηγεί: «Υπάρχει ένας απλός και θεμελιώδης λόγος για τον οποίο αυτό το τεύχος της Vogue Italia είναι αφιερωμένο στα παιδιά, στον νέο τους κόσμο. Είναι επειδή πιστεύουμε ότι αυτά είναι τα πιο παραμελημένα και λιγότερο προφανή θύματα της πανδημίας που μας επηρεάζει όλους. Ξεκινάμε από αυτά για να φανταστούμε έναν νέο κόσμο».

«Είναι τα μεγαλύτερα θύματα της πανδημίας»: Οκτώ παιδιά σχεδιάζουν τα εξώφυλλα της ιταλικής Vogue

Και προσθέτει: «Χωρίς καν να λαμβάνουμε υπόψη την παραβίαση του δικαιώματός τους να παίζουν και να κοινωνικοποιούνται, είναι πραγματικά απίστευτο και απαράδεκτο το ότι σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, κανείς ακόμα δεν ξέρει αν και πώς θα ξανανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο».

Αλλά και η ύλη του τεύχους είναι αφιερωμένη στα παιδιά. Για παράδειγμα, ο Τζιόρτζιο Αρμάνι απαντά στα γράμματα του οκτάχρονου Λούκα, που του προτείνει να σχεδιάσει μια συλλογή με υπερδυνάμεις, ενώ ο διάσημος φωτογράφος Steven Klein φωτογραφίζει ένα editorial με τον τετράχρονο γιο του Ace, από το lockdown της Νέας Υόρκης και μιλά για την παρένθετη μητρότητα, χάρη στην οποία κατάφερε να γίνει πατέρας.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"