ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Είμαι Γαλλίδα και σιχαίνομαι τη σειρά Emily in Paris -Αυτοί είναι οι λόγοι

Ένα γαϊτανάκι από κλισέ για ανθρώπους που βλέπουν τη ζωή σαν καρέ στο ίνσταγκραμ.

Είμαι Γαλλίδα και σιχαίνομαι τη σειρά Emily in Paris -Αυτοί είναι οι λόγοι

Και ξαφνικά, όπως συμβαίνει με τις σειρές, που σκάνε σαν μπόρα στα καλά καθούμενα, όλοι βλέπουν ή είδαν τη ρομαντική σειρά Emily in Paris. Έγινε έτσι, σε ελάχιστο διάστημα ένα από τα φαινόμενα του Netflix και θα μπορούσε να είχε γίνει το νέο Sex and the City αν δεν έπεφτε σε λάθη. Ή έστω σε κλισέ.

Κατέληξε να δυσαρεστήσει τους Γάλλους και να μπει στο στόχαστρο κριτικής, σχεδόν να τη μισήσουν.

Το στόρι είναι η αρχή των κλισέ: Μια ενζενί υποκύπτει στις απολαύσεις του Παρισιού, εργάζεται και γνωρίζει τον έρωτα, περπατώντας με πανάκριβα outfit στους δρόμους της πόλης. Όπως γράφει η Elaine Sciolino στους New York Times, οι κάτοικοι Παρισιού θέλουν τον κόσμο να βλέπει την πόλη τους μακριά από τα κλισέ περί κέντρου του ρομαντισμού. «Μεταξύ του μπερέ, των κοκτέιλ φορεμάτων και των άψογων δρόμων, οι Παριζιανοί δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν την καθημερινή τους ζωή», έγραψε δημοσιογράφος του RTL στην ιστοσελίδα του.

Ωστόσο, ο δημιουργός της Darren Star, 59 ετών, είναι άνθρωπος που κάνει μόνο επιτυχίες: Είναι διάσημος για τη δημιουργία της τηλεοπτικής σειράς Beverly Hills, 90210, Melrose Place, Sex and the City και τώρα Emily in Paris.

Μερικά από τα «γελοία» όπως τα χαρακτήρισαν οι Γάλλοι, σημεία του σήριαλ, είναι ότι η ηρωίδα την οποία ενσαρκώνει η Lily Collins (κόρη του Φιλ Κόλινς) ντύνεται με ρούχα που υπερβαίνουν το μπάτζετ της, μένει σε ένα δωμάτιο υπηρεσίας που είναι τεράστιο (πράγμα που δεν υπάρχει στο Παρίσι) και παρουσιάζει τους Γάλλους ως εγωπαθείς και εσωστρεφείς, μανιώδεις καπνιστές.

«Γελοίο», επίσης, που η πρωταγωνίστρια του Netflix, στα 20κάτι, γκουρού των σόσιαλ μίντια, βρίσκεται αναπάντεχα ως υπεύθυνη να διδάξει σε μια παριζιάνικη εταιρεία μάρκετινγκ πώς να βελτιώσει το Instagram και το Twitter. Το πιο «γελοίο», όμως, απ΄ όλα είναι ότι η ηρωίδα του Netflix δεν μιλάει γαλλικά και βασίζεται σε μια εφαρμογή μετάφρασης στο κινητό της.

Ο δημιουργός της σειράς θέλησε να εξηγήσει τη σκέψη του: «Ήθελα να κάνω γυρίσματα στο Παρίσι για να είναι αυθεντικά. Ήθελα να προσφέρω στους τηλεθεατές μια μοναδική εμπειρία. Πάντα ήθελα να μείνω σε αυτή τη χώρα και με αφορμή την σειρά πραγματικά μπόρεσα και το έζησα. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να συνεχίσω να το κάνω με τον Δεύτερο Κύκλο της σειράς».

Στις ΗΠΑ, αντίθετα, η σειρά έγινε τεράστια επιτυχία κι ας ήταν γεμάτη ανακρίβειες και κλισέ όπως διατείνονται οι Γάλλοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΞΑΛΛΗΣ ΓΑΛΛΙΔΑΣ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.