ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Έμπνευση για το ανθρώπινο είδος»: Ομοφυλόφιλος single άντρας υιοθέτησε κοριτσάκι με σύνδρομο Down

H Alba, όπως ονομάζεται η μικρή, απορρίφθηκε από τη μητέρα της και, στη συνέχεια, από 20 οικογένειες προτού αγκαλιαστεί από τον 41χρονο Luca Trapanese.

«Έμπνευση για το ανθρώπινο είδος»: Ομοφυλόφιλος single άντρας υιοθέτησε κοριτσάκι με σύνδρομο Down

Δύο άνθρωποι από κοινωνικές ομάδες που έχουν γνωρίσει και συνεχίζουν να συναντούν διακρίσεις βρήκαν ο ένας στον άλλο την αγάπη και γίνονται σήμερα πηγή έμπνευσης για όλους όσοι ονειρεύονται να προσφέρουν τρυφερότητα και ένα σταθερό σπίτι σε πλάσματα που έχουν ανάγκη. Η Alba ήταν ένα κοριτσάκι που εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα της επειδή είχε σύνδρομο Down και στη συνέχεια απορρίφθηκε από 20 οικογένειες προτού υιοθετηθεί από έναν ομοφυλόφιλο single άντρα. Ο 41χρονος Luca Trapanese από τη Νάπολη λέει ότι η κόρη του γέμισε αμέσως τη ζωή του με «χαρά», από τη στιγμή που την υιοθέτησε.

Ο Ιταλός ονειρευόταν ανέκαθεν να γίνει πατέρας, αλλά γνώριζε ότι ως single και ομοφυλόφιλος άντρας δεν ήταν η νούμερο ένα επιλογή για τις κοινωνικές υπηρεσίες στη χώρα του. Είχε τη δυνατότητα να υιοθετήσει μόνο κάποιο παιδί με ειδικές ανάγκες ή προβλήματα συμπεριφοράς, περιπτώσεις που, δυστυχώς, συχνά μένουν στα «αζήτητητα». Αυτή η προοπτική, ωστόσο, δεν αποθάρρυνε τον Luca, που εργαζόταν εθελοντικά με άτομα με αναπηρίες από τότε που ήταν έφηβος.

Όπως είπε στο Bored Panda: «Από 14 ετών, έχω εργαστεί εθελοντικά με άτομα με αναπηρίες οπότε ένιωσα ότι είχα τη γνώση και την εμπειρία να κάνω την υιοθεσία. Η Alba μού έφερε χαρά και μια αίσθηση πληρότητας. Είμαι περήφανος που είμαι πατέρας της. Ήθελα να γίνει η κόρη μου».

«Η Alba μού έφερε χαρά και μια αίσθηση πληρότητας. Είμαι περήφανος που είμαι πατέρας της. Ήθελα να γίνει η κόρη μου».

Η προσωπική ιστορία του Luca είναι συγκλονιστική, καθώς γνώρισε τον θάνατο και τον πόνο από πολύ μικρός. Στην εφηβεία του συνήθιζε να επισκέπτεται στο νοσοκομείο τον κολλητό του, Diego, που έπασχε από καρκίνο σε τερματικό στάδιο, και να τον βοηθάει με τη μελέτη του. Αυτή η εμπειρία τον ενέπνευσε να αφιερώσει τη ζωή του στην αλληλεγγύη. Όπως θυμάται: «Ο θάνατος του Diego μου άφησε μια βαθιά συνειδητοποίηση του τι σημαίνει να ζεις με μια ασθένεια, έτσι άρχισα να προσφέρω εθελοντική εργασία σε μια εκκλησία στη Νάπολη για να βοηθάω σοβαρά ασθενείς ενήλικες και παιδιά με αναπηρίες». Αργότερα, με τον τότε σύντροφό του ίδρυσαν μια φιλανθρωπική οργάνωση με το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας. Το ζευγάρι έμεινε μαζί για 11 χρόνια και ήθελαν να υιοθετήσουν μαζί ένα παιδί, αλλά προτού γίνουν γονείς ήρθε ο χωρισμός.

Τότε, ο Luca μετακόμισε μόνος του και «ήταν αληθινά δύσκολα για μένα γιατί συνέχιζα να θέλω να γίνω πατέρας, αλλά εκείνη την εποχή ήταν αδύνατον στην Ιταλία να υιοθετήσει ένας single γονιός». Μετά η κατάσταση άλλαξε και στις αρχές του 2017 είχε πλέον τη δυνατότητα να κάνει αίτηση για υιοθεσία, αλλά τότε ενημερώθηκε ότι θα μπορούσε να υιοθετήσει μόνο κάποιο παιδί με προβλήματα. Η απάντησή του; Θα τον έκανε χαρούμενο η υιοθεσία ενός παιδιού, ανεξαρτήτως της κατάστασης υγείας του, και έτσι βρέθηκε στο δρόμο του η Alba, που έγινε η κόρη του.

Μάλιστα ο Luca Trapanese έγραψε και ένα βιβλίο όπου αφηγείται τη ζωή του με την Alba, αποκαλύπτοντας εκεί ότι το κορίτσι έχει δυνατή προσωπικότητα και απολαμβάνει την παρέα άλλων ανθρώπων. Κάποιοι τον έχουν αποκαλέσει «έμπνευση για το ανθρώπινο είδος» για την άνευ όρων αγάπη που τρέφει για την κόρη του.

Δείτε φωτογραφίες από την καθημερινότητα μπαμπά και κόρης:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: @trapaluca

Read Next

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

Περισσότερα από

Stories

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.