ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Dogs On The Streets λέγεται το νέο ντοκιμαντέρ με θέμα τις σχέσεις ζωής άστεγων ανθρώπων και ζώων

Άνθρωποι χωρίς στέγη και τα ζώα που τους είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ «Year Of The Dog» με τη μουσικό, μπασίστρια των Primal Scream, Σιμόν Μαρί Μπάτλερ.

Dogs On The Streets λέγεται το νέο ντοκιμαντέρ με θέμα τις σχέσεις ζωής άστεγων ανθρώπων και ζώων

Στο ντοκιμαντέρ η Σιμόν Μαρί Μπάτλερ ενώνει τις δυνάμεις της με την ομάδα εθελοντών Dogs On The Streets στο Ηνωμένο Βασίλειο που εργάζεται για την υγεία και την ευημερία άστεγων και των σκύλων τους και τους βοηθά να φύγουν από τους δρόμους.

«Η παγκόσμια πανδημία έδειξε πόσο εκτεθειμένοι είναι πραγματικά οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι στην κοινωνία μας. Το «Year Of The Dog» τιμά τον δεσμό μεταξύ των σκύλων του δρόμου και των ιδιοκτητών τους, αποκαλύπτοντας μικρές ιστορίες επιβίωσης κατά τη διάρκεια της περιόδου της μεγαλύτερης δοκιμασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο» αναφέρεται στην περίληψη του ντοκιμαντέρ.

Η Μπάτλερ έμαθε για το έργο της εθελοντικής ομάδας, όταν αναζητούσε να υιοθετήσει έναν σκύλο. Όταν πήρε συνέντευξη από την ιδρύτρια της ομάδας, Μισέλ Κλαρ για την εκπομπή της στο Soho Radio show Naked Lunch, γεννήθηκε η ιδέα του ντοκιμαντέρ. «Οι άνθρωποι μπορεί να χάνουν την ευαισθησία τους σε προβλήματα - είτε πρόκειται για άστεγους είτε για παιδική φτώχεια επειδή βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με πληροφορίες» ανέφερε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Paul Sng.

«Οι άνθρωποι μπορεί να χάνουν την ευαισθησία τους σε προβλήματα - είτε πρόκειται για άστεγους είτε για παιδική φτώχεια επειδή βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με πληροφορίες» ανέφερε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Paul Sng.

«Ήθελα να βρω έναν τρόπο να αφηγηθώ μια ιστορία για τους άστεγους που πραγματικά θα έκανε τους ανθρώπους να σταματήσουν και να κοιτάξουν. Είμαστε μία χώρα φιλόζωων. Οι άνθρωποι που συναντούσαμε τόσο συχνά έβαζαν την ευημερία του σκύλου πάνω από τη δική τους. Και γι' αυτούς, το έργο που κάνει η ομάδα Dogs on the Street είναι τεράστιο. Είναι τόσο σημαντικό. Αλλάζει η ζωή» πρόσθεσε.

Ο σκηνοθέτης αφηγείται μεταξύ άλλων την ιστορία μιας μητέρας και μιας κόρης που γνώρισε στα γυρίσματα του «Year of the Dog». Έμειναν άστεγες και τους προσφέρθηκε κατάλυμα, στο οποίο δεν επιτρέπονται κατοικίδια, αλλά προτεραιότητα ήταν ο σκύλος τους. «Εναλλάξ κάθε βράδυ η μία κοιμόταν στους δρόμους με το σκυλί αντί να το εγκαταλείψουν» ανέφερε.

«Ο απώτερος στόχος μου είναι να στεγαστούν οι άνθρωποι, να τους εξασφαλίσω υποστήριξη ψυχικής υγείας, αλλά και να υπενθυμίσω στα τοπικά συμβούλια ότι οφείλουν να φροντίζουν να στεγάζουν το άτομο και τα υπάρχοντά του. Και αυτό περιλαμβάνει και τα σκυλιά» υπογράμμισε η Μισέλ Κλαρκ, η οποία όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας συνέχισε να προσφέρει και κατά τη διάρκεια των lockdown λόγω της πανδημίας.
Και τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ που άρχισαν πριν από την πανδημία συνεχίστηκαν.

Η Μισέλ Κλαρκ διευκρίνισε σε συνέντευξή της ότι οι άνθρωποι και τα ζώα τους πρέπει να μένουν μαζί. «Τα σκυλιά τους δίνουν ρουτίνα, συνέπεια, λόγο να σηκωθούν, άσκηση, κοινωνικοποίηση, υπευθυνότητα» τόνισε. «Τα σκυλιά τους είναι ένας λόγος για να ζουν». «Αυτό που κάνουν είναι τόσο εκπληκτικό και αισθάνθηκα ότι δεν έχει την προβολή που πρέπει» είπε η Μπάτλερ σε συνέντευξή της στο NME.

Αναφερόμενη στο ντοκιμαντέρ τόνισε ότι ήταν μία εμπειρία που τη βοήθησε να διαλύσει μύθους και παρανοήσεις για τους άστεγους ανθρώπους που φροντίζουν σκύλους στους δρόμους.«Αυτά τα σκυλιά έχουν πραγματικά απίστευτη ζωή με ανθρώπους που τα αγαπούν άνευ όρων. Έχουν επίσης πολύ ήρεμη συμπεριφορά. Δεν συνάντησα ούτε έναν σκύλο με προβλήματα συμπεριφοράς ή κάτι παρόμοιο. Ένας σκύλος που είναι με τον ιδιοκτήτη του όλη την ώρα ενώ είναι έξω στους δρόμους έχει μια συνεχή σχέση. Πραγματικά προσέχουν ο ένας τον άλλον» ανέφερε.

Πληροφορίες- κεντρική εικόνα: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

Περισσότερα από

Stories

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.