ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Απόψε το βράδυ ενώθηκε ολόκληρος ο πλανήτης. Σήμερα όλα αλλάζουν»: 7,4 δισ. ευρώ για τον κορονοϊό

Τα μεγαλύτερα κράτη του πλανήτη, και αρκετοί celebrities, προσέφεραν τεράστια ποσά στον τηλεμαραθώνιο για την πανδημία.

«Απόψε το βράδυ ενώθηκε ολόκληρος ο πλανήτης. Σήμερα όλα αλλάζουν»: 7,4 δισ. ευρώ για τον κορονοϊό

Οι βασικές οικονομίες του κόσμου, παρέα με τις μικρές και τις αδύναμες, ο Μπιλ Γκέιτς και η Μελίντα Γκέιτς, η Μαντόνα, ο Σεϊχης της Σαουδικής Αραβίας και πολλοί πρίγκιπες συμμετείχαν στον μεγάλο τηλεμαραθώνιο που διοργάνωσε εχθές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με κράτη όπως η Γερμανία, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Νορβηγία και η Σαουδική Αραβία. Μεγάλος και απογοητευτικός απόν η Αμερική, η οποία δεν συμμετείχε και δεν έκανε καμία δωρέα.

Πιο συγκεκριμένα, η Κίνα, όπου ξεκίνησε ο ιός, δεσμεύτηκε να χορηγήσει 45,6 εκατομμύρια ευρώ. Η Ιαπωνία θα δώσει 830 εκατομμύρια, ο Καναδάς 600, η Αυστραλία 220, η Ελβετία 380, η Ολλανδία 192 και το Ισραήλ 60. Η Νότια Αφρική δεσμεύτηκε για 1,2 εκατομμύρια ευρώ και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έδωσαν υποσχέσεις χωρίς να τις ποσοτικοποιήσουν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα του μαραθωνίου στις 16.00 (ώρα Ελλάδας), ανακοινώνοντας ότι συνεισφέρει 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ακολούθησαν η Γαλλία και η Γερμανία, προσφέροντας 500 εκατ. και 525 εκατ. αντίστοιχα. Η Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μετείχε στον τηλεμαραθώνιο, συνεισέφερε με 3 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, ο αρχικός στόχος ήταν 7,5 δισεκατομμύρια και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες καθώς η Τουρκία, το Πριγκιπάτο του Μονακό και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν έχουν προσδιορίσει το ποσό συνεισφορών τους.

«Τα καταφέραμε. Συγκεντρώσαμε 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ», ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ένα πλατύ χαμόγελο στο τέλος της διαδικασίας, διευκρινίζοντας ότι από το σύνολο των χρημάτων 4,4 δισεκατομμύρια θα διατεθούν στην έρευνα του εμβολίου, 2 δισεκατομμύρια στην αναζήτηση της θεραπείας και 1,6 δισεκατομμύρια για την παραγωγή τεστ τα οποία θα διανεμηθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τέλος η Oύρσουλα φον ντερ Λαίεν συγκίνησε λέγοντας ότι μετά τις 4 Μαϊου ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. «Απόψε ενώθηκε όλος ο πλανήτης. Η συμμαχία είναι μεγάλη, ο εχθρός ένας. Να νικήσουμε τον ιο. Θα τα καταφέρουμε».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τόνισε ότι αυτό είναι μόνον η αρχή και ότι «Θα χρειαστεί ένα ποσό πενταπλάσιο» για την ανάπτυξη και τη διανομή του εμβολίου» στο μέλον.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.