ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Aναζητώντας το απροσδόκητο: 30 ψηφιακά έργα τέχνης αιωρούνται στον ουρανό του Λονδίνου

Καθώς όλοι οι χώροι ψυχαγωγίας παραμένουν κλειστοί η τεχνολογία του virtual reality βρίσκει τον τρόπο να προσφέρει στους θεατές μία γεύση από εικαστική τέχνη.

Aναζητώντας το απροσδόκητο: 30 ψηφιακά έργα τέχνης αιωρούνται στον ουρανό του Λονδίνου

Πολλά χρόνια πριν όταν βλέπαμε σε ταινίες και σειρές επιστημονικής φαντασίας σκηνές βασισμένες στο virtual reality γνωρίζαμε ότι αυτή η υψηλή τεχνολογία του μέλλοντος θα έρθει κάποτε και στη δική μας ζωή. Τώρα που είναι εδώ το αποτέλεσμα και η εμπειρία μοιάζουν πολύ πιο εντυπωσιακά απ' όσο θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Τα video games έκαναν την αρχή, αλλά πλέον η εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε διάφορες πτυχές της σύγχρονης τεχνολογίας, γεννώντας αρκετά ερωτηματικά κυρίως πάνω στο ηθικό κομμάτι της όλης ιστορίας.

Παρόλα αυτά στην περίπτωση της μοντέρνας τέχνης η virtual art φαίνεται ότι είναι σε θέση να δημιουργήσει τα δικά της μικρά και μεγάλα αριστουργήματα που οι τυχεροί θεατές δεν θα είναι σε θέση να ξεχάσουν εύκολα. Και αυτές τις ημέρες οι κάτοικοι του Λονδίνου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ακριβώς μία τέτοια εμπειρία.

Ο λόγος για τη Unreal City, μία νέα ψηφιακή έκθεση τέχνης που στήθηκε χάρη στη συνεργασία της Acute Art και της Dazed Media, αλλά και τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως οι Nina Chanel Abney, Olafur Eliasson, Cao Fei, Alicja Kwade, Koo Jeong A και Marco Brambilla.

Από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου του 2021, περισσότερα από 30 εικονικά υπαίθρια γλυπτά θα εκτεθούν σε διάφορα σημεία της πόλης μεταξύ των επιβλητικών Waterloo Bridge και Millennium Bridge, καθηλώνοντας τους περαστικούς με τη μαγεία τους.

«Η τρέχουσα πανδημία προκάλεσε αμέτρητα βάσανα και διέκοψε τόσο μεγάλο μέρος της καθημερινής μας συνύπαρξης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους από εμάς εκτιμούμε και συμμετέχουμε στην πολιτιστική ζωή», δήλωσε ο εικαστικός Olafur Eliasson.

Και πρόσθεσε: «Επειδή πολλοί από τους σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους που θεωρούμε δεδομένους είναι κλειστοί –κινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες συναυλιών, κλαμπ και μουσεία– οι μόνοι δημόσιοι χώροι όπου μπορούμε να κινηθούμε με ασφάλεια είναι οι εξωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι της πόλης. Είναι σημαντικό να γιορτάσουμε το γεγονός ότι, ακόμη και τώρα, ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους μας και ότι είναι εξαιρετικά πολύτιμος. Το έργο τέχνης που έχω δημιουργήσει, το Wunderkammer, προσκαλεί το κοινό να κοιτάξει τον περιβάλλοντα χώρο με νέα ματιά. Χρησιμοποιήστε το για να εξερευνήσετε τους κοινόχρηστους δημόσιους χώρους αναζητώντας ταυτόχρονα και το απροσδόκητο».

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Με πληροφορίες από το acuteart.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.