ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ανατρέπει τα δεδομένα. Η μεγαλή αλλαγή που θα ισχύσει από το 2019 στην Βενετία

Σε περίπτωση που θέλεις να επισκεφθείς την πόλη αυτό είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις.

Ανατρέπει τα δεδομένα. Η μεγαλή αλλαγή που θα ισχύσει από το 2019 στην Βενετία

Η Βενετία είναι μία από τις πιο ιστορικές και ιδιαίτερες πόλεις του πλανήτη. Με τα αποτελέσματα μεγάλων ερευνών να δείχνουν ότι η πανέμορφη πόλη της βορείου Ιταλίας βυθίζεται όλο και περισσότερο κάτω από τη στάθμη του νερού των καναλιών, η πόλη της Piazza Del Duomo και του εντυπωσιακού ναού του Αγίου Μάρκου έχει αποκτήσει στα μάτια των επισκεπτών ένα ενδιαφέρον που θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει μουσειακό. Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε να ένα νέο νόμο να εκμετταλευτεί την κατάσταση προς όφελος του ιταλικού κράτους.

Έτσι από τις αρχές του 2019 όσοι Ιταλοί οι ξένοι τουρίστες επιθυμούν να επισκεφθούν την πόλη θα πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο εισόδο, σαν να μπαίνουν σε ένα πραγματικό μουσείο.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο το εισιτήριο θα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι και 10 ευρώ, και θα καταβάλλεται από όλους τους επισκέπτες που φθάνουν στην «Γαληνοτάτη» με τρένο, λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο και αεροπλάνο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Μπρουνιάρο θεωρεί πως πρόκειται για «πολύ σημαντικό μέτρο» το οποίο θα στηρίξει μια πόλη μοναδικής ομορφιάς και αξίας. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων συμμερίζονται την άποψή του, καθώς η Βενετία δέχεται όλον τον χρόνο τεράστια τουριστική πίεση.

Υπάρχουν και Βενετσιάνοι, όμως, οι οποίοι δηλώνουν στην δημόσια τηλεόραση Rai ότι το μέτρο αυτό, το οποίο περιέχεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, πρέπει να θεωρηθεί αντισυνταγματικό, διότι περιορίζει την ελευθερία κίνησης των πολιτών. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, ο «φόρος εισόδου» θα ενισχύσει τα ταμεία της Βενετίας με περίπου πενήντα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Δες στο βίντεο που ακολουθεί έναν οδηγό ταξιδιού για την Βενετία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read Next

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.